Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Επιστρέφουν τα «Μαύρα μεσάνυχτα»; Τι απαντά ο Βασίλης Ρίσβας

Ο “Λόγος της Πέλλας” είχε κάποια στιγμή “εκ των έσω” πληροφόρηση για την επιστροφή της γνωστής και ιδιαίτερα δημοφιλούς σειράς “Μαύρα Μεσάνυχτα”

και είχαμε δημοσιεύσει σχετικά προ διμήνου – δείτε εδώ...
Ο ηθοποιός και συγγραφέας Βασίλης Ρίσβας μιλά στο gossip-tv.gr για το αν έχει ακούσει «ευχαριστώ» από ανθρώπους που βοήθησε, ενώ αποκαλύπτει αν θα επιστρέψουν τα «Μαύρα μεσάνυχτα» με νέα επεισόδια.
Ο Βασίλης Ρίσβας, ακόμα μία χρονιά, έχει ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα. Από τη μία, παίζει στο θέατρο και από την άλλη, μαζί με τη σύζυγο του και έτερο συγγραφικό ήμισυ, Δήμητρα Σακαλή, ετοιμάζουν τις νέες προτάσεις τους. Θα επιστρέψουν τα Μαύρα Μεσάνυχτα στις μικρές μας οθόνες; Τι απαντά ο ίδιος;
Τι δεν μπορείς να διαχειριστείς σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο;
«Σε επαγγελματικό επίπεδο, όσον αφορά την τηλεόραση, σίγουρα δεν μπορώ να επιβάλω σε κάποιο κανάλι ή εταιρεία παραγωγής να πάρει με το έτσι θέλω ένα σενάριο που έχουμε γράψει. Στο θέατρο, όμως, μπορώ να επιλέξω αν με ενδιαφέρει ή όχι ο ρόλος. Όπως, επίσης, αν γράψω ή αν δώσω ένα έργο μου, να ζητήσω τους συνεργάτες που πιστεύω ότι μπορούν να το πάνε παραπέρα. Σε προσωπικό επίπεδο, με τη Δήμητρα (σ.σ.: Σακαλή) ζούμε και δουλεύουμε μαζί 31 χρόνια πια. Είναι μεγάλη τύχη τόσο το συναισθηματικό κομμάτι όσο και το επαγγελματικό».
Ποια είναι η μεγαλύτερη διαφωνία που έχει υπάρξει ανάμεσα σας σε θέματα δουλειάς;
«Ενώ στην καθημερινότητα μας μπορεί να μας δει κάποιος και να πει «τι ήρεμο ζευγάρι», δεν ισχύει το ίδιο και στη δουλειά. Εκεί σκοτωνόμαστε, έχουμε φοβερές συγκρούσεις. Κάποια στιγμή, όμως, επικρατεί η λογική, που λέει ότι η δουλειά πρέπει να βγει και κάποιος από τους δύο να υποχωρήσει.
Έχετε ακούσει ποτέ «ευχαριστώ» από ανθρώπους που βοηθήσατε ή έκαναν επιτυχία μέσα από κάποια δουλειά σας;
«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ακούσει «ευχαριστώ», αλλά δεν το θεωρούμε και απαραίτητο. Όλοι τη δουλειά μας κάνουμε. Αντίστοιχα κι εγώ είμαι από τους ανθρώπους που λένε «ευχαριστώ» και είμαι ευγνώμων σε ανθρώπους που μου άπλωσαν το χέρι τους στα πρώτα μου βήματα. Δεν ξεκινάμε όλοι με πλάτες και γνωριμίες, αλλά λειτουργεί το από στόμα σε στόμα».
Δηλαδή, πώς ξεκινήσατε;
«Το πρώτο σενάριο γράφτηκε από την ομάδα «Ντόρτια» που αποτελούνταν από τους Σάρα Γανωτή, Νίκο Σταυρακούδη, Δήμητρα Σακαλή και εμένα. Στη συνέχεια, το δώσαμε στην Ελένη Γερασιμίδου, η οποία το διάβασε, της άρεσε και το πήγε στη Φρόσω Ράλλη. Ευτυχώς, άρεσε και σε εκείνη και έτσι ξεκινήσαμε. Αρχικά, κάναμε «Το μικρό σπίτι στο Παγκράτι» στην ΕΡΤ και έπειτα το «Και πάλι φίλοι» στο ΜΕGΑ».
Γιατί «κρυβόσασταν» πίσω από την ονομασία «Ντόρτια»;
«Διασκεδάζαμε πολύ με αυτό το παιχνίδι και με την ανωνυμία. Με τα παιδιά γνωριζόμαστε από τη δραματική σχολή όπου ήμασταν μαζί και είχαμε την ίδια τρέλα, κάναμε τα ίδια λάθη και θέλαμε να δουλέψουμε μαζί. Επιπλέον, τα παιδιά μας έχουν παντρέψει».
Τηλεοπτικά θα σε δούμε, εκτός απρόοπτου, μέσα από τη συχνότητα του SΤΑR, στο «Έτερος εγώ – Χαμένες ψυχές». Τι αίσθηση σου άφησε αυτή η συνεργασία;
«Με τον Σωτήρη Τσαφούλια είχαμε συνεργαστεί στην κινηματογραφική ταινία «Έτερος εγώ» και στη συνέχεια προέκυψε η σειρά .Ήταν μία ωραία εμπειρία με εξωτερικά γυρίσματα, χωρίς καμία έκπτωση, και ένα εξαιρετικό επιτελείο ηθοποιών και συνεργατών».
Το τελευταίο διάστημα ακούγεται έντονα ότι τα «Μαύρη μεσάνυχτα» επιστρέφουν με νέα επεισόδια. Ποια είναι η αλήθεια;
«Ξέρουμε ότι υπάρχει μία επιθυμία που αιωρείται στην ατμόσφαιρα αλλά κανένας μας, ούτε εγώ με τη Δήμητρα, ούτε η παραγωγός Μπέσυ Βουδούρη, ούτε ο σκηνοθέτης Πάνος Κοκκινόπουλος, έχει δεχτεί επίσημη πρόταση από κανάλι. Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, δεν έχουμε μπει στη διαδικασία να σκεφτούμε αν θέλουμε να το κάνουμε ή όχι. Πρώτα από όλα, πρέπει να βάλουμε κάτω τα πράγματα και να σκεφτούμε τα πάντα, με πρώτο και κυριότερο αν ενδιαφέρει τον κόσμο ύστερα από 10 χρόνια».
Υπάρχουν άλλα σχέδια στα σκαριά;
«Γίνονται συζητήσεις με κανάλια για καινούργια πρότζεκτ, ενώ συνεργαζόμαστε ήδη με την Tanweer Productions για μία νέα, μίνι σειρά υψηλών προδιαγραφών. Συγκεκριμένα, έχουμε αναλάβει να στήσουμε όλη τη δουλειά, ώστε να κατατεθεί η πρόταση. Όταν πάρουμε την τελική έγκριση από τους ενδιαφερόμενους, θα αρχίσουμε να τη γράφουμε», είπε στο my tv.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου