Thursday, 25 April, 2024

Ώρα για σινεμά! Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας – Τι θα επιλέξεις;

Με μεγάλο ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουν οι σινεφίλ την κινηματογραφική εβδομάδα, που ξεκινά απόψε στις αθηναϊκές αίθουσες. Δες τα τρέιλερ των νέων φιλμ, παρακάτω, και επέλεξε την ταινία που σου ταιριάζει.

Η Διάσωση

Κατά τη διάρκεια μιας επανδρωμένης αποστολής στον Άρη, ο αστροναύτης Μαρκ Γουάτνι (Ματ Ντέιμον) θεωρείται νεκρός μετά από μια σφοδρή καταιγίδα και εγκαταλείπεται από το υπόλοιπο πλήρωμα. Αλλά ο Γουάτνι είναι ακόμη ζωντανός και ξαφνικά βρίσκεται μόνος σε έναν αφιλόξενο πλανήτη.

Έχοντας ελάχιστες προμήθειες, πρέπει να επιστρατεύσει την εφευρετικότητα, την ευφυΐα και το κουράγιο του για να επιβιώσει και να βρει έναν τρόπο να ειδοποιήσει τη Γη ότι είναι ζωντανός.

Εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά, η NASA και μία ομάδα διεθνών επιστημόνων δουλεύουν ακούραστα για να φέρουν πίσω τον «Αρειανό», ενώ ταυτόχρονα τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος σχεδιάζουν μία τολμηρή, αν όχι αδύνατη, επιχείρηση διάσωσης.

Βασισμένο στο μπεστ-σέλερ μυθιστόρημα και με τις σκηνοθετικές οδηγίες του σπουδαίου σκηνοθέτη Ρίντλεϊ Σκοτ, το φιλμ έχει ένα λαμπερό καστ που συμπεριλαμβάνει τους Τζέσικα Τσαστέιν, Κρίστεν Ουίγκ, Κέιτ Μάρα, Μάικλ Πένια, Τζεφ Ντάνιελς, Τσιουέτελ Ετζίοφορ, και Ντόναλντ Γκλόβερ.

Έβερεστ

Περιπετειώδες, τρισδιάστατο, ορειβατικό θρίλερ του Ισλανδού σκηνοθέτη Μπαλτάσαρ Κορμακούρ με πρωταγωνιστές Τζέικ Τζίλεγχαλ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Τζος Μπρόλιν και Κίρα Νάιτλι.

Η ιστορία βασίζεται σε μια τραγωδία που συνέβη στη μυθική βουνοκορφή το 1996, όταν δύο διαφορετικές αποστολές επιχείρησαν να ανέβουν στην κορυφή του Έβερεστ, ξεπερνώντας κατά πολύ τα ανθρώπινα όρια. Ένας αγώνας επιβίωσης που αποτυπώνεται με φαντασμαγορικό τρόπο στην οθόνη.

Life

O φωτογράφος του περιοδικού Life, Ντένις Στοκ, αναλαμβάνει να φωτογραφήσει το ανερχόμενο αστέρι του Χόλυγουντ Τζέιμς Ντιν, λίγο πριν την κυκλοφορία στις αίθουσες της νέας του ταινίας Ανατολικά της Εδέμ. Μία νέα φιλία γεννιέται όταν ο Ντένις ακολουθεί το Τζέιμς από το Λος Άντζελες μέχρι το πατρικό του στην Ιντιάνα.

Το Τελευταίο Χτύπημα

Όταν μπαίνει για πρώτη φορά στην Όπερα του Μονπελιέ, ο δεκατριάχρονος Βικτόρ δεν ξέρει τίποτα για μουσική. Επίσης, δεν γνωρίζει τον πατέρα του, Σαμουέλ Ροβινσκί, ο οποίος βρίσκεται εκεί για να διευθύνει την 6η Συμφωνία του Μάλερ. Ο Βικτόρ ξεκινά να τον παρακολουθεί από απόσταση και ανακαλύπτει έναν καινούριο κόσμο… εκείνον της πρόβας.

Όταν η Νάντια, η μητέρα του τον ενημερώνει ότι θα πρέπει να αφήσουν το σπίτι τους στην παραλία, ο Βικτόρ αρχίζει να ανησυχεί, τόσο για την ίδια, καθώς θεωρεί ότι κάτι του κρύβει, όσο και για τη Λούνα, την Ισπανίδα γειτόνισσά του, την οποία έχει ερωτευτεί. Στην προσπάθεια του να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, ο Βικτόρ αποφασίζει να αποκαλυφθεί στον πατέρα του για πρώτη φορά…

Μήπως Είσαι ο Τύπος μου;

Ο Κλεμέν, ένας νέος Παριζιάνος καθηγητής φιλοσοφίας μετατίθεται για έναν χρόνο, στην επαρχιακή πόλη Αράς. Mακριά από το Παρίσι και την νυχτερινή του ζωή, ο Κλεμέν δεν ξέρει πώς θα καταφέρει να περάσει αυτόν το χρόνο, παρά την βοήθεια του Καντ και του Προυστ.

Η Τζένιφερ, μια όμορφη κομμώτρια από το Αράς, πιστεύει ότι ένα καλό κούρεμα μπορεί να αλλάξει την ζωή των ανθρώπων και περνάει τον χρόνο της διαβάζοντας κουτσομπολίστικα περιοδικά και τραγουδώντας καραόκε. Όταν οι δύο τους συναντηθούν, ο έρωτάς τους θα είναι δυνατός και θα τους συναρπάσει. Είναι όμως αυτός ο έρωτας αρκετός για να γεφυρώσει τους δύο διαφορετικούς κόσμους τους;

Το Αρνάκι

Τουρκικό κοινωνικό δράμα με διεθνή φεστιβαλική καριέρα. Σύμφωνα με την παράδοση στα χωριά της Ανατολικής Ανατολίας, η 27χρονη Μεντινέ πρέπει να σερβίρει αρνάκι στο φούρνο στην τελετή περιτομής του πεντάχρονου γιου της, Μερτ.

Φτωχή αλλά αποφασισμένη, η Μεντινέ βάζει την οικογένειά της να κόβει κλαδιά, προκειμένου να βγάλουν τα χρήματα για να αγοράσουν το αρνί, ενώ ο Ισμαήλ, ο μάλλον αχαΐρευτος σύζυγός της, μοιάζει να ανησυχεί για τη δυναμική συμπεριφορά της γυναίκας του. Στο μεταξύ, ζηλεύοντας την προσοχή που απολαμβάνει ο Μερτ, η δαιμόνια αδελφή του, Βιζντάν, τον πείθει πως αν δεν βρεθεί αρνί, τότε το έδεσμα για το εορταστικό τραπέζι θα είναι… ο ίδιος.

www.koolnews.gr

Ώρα για σινεμά! Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας – Τι θα επιλέξεις;

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου