Thursday, 28 March, 2024

Αγωγή κατά της εταιρείας παραγωγής της ταινίας «Top Gun: Maverick»

Η οικογένεια του συγγραφέα, το άρθρο του οποίου ενέπνευσε το φιλμ «Top Gun» του 1986 με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ του 1986 κατέθεσε αγωγή κατά της Paramount Pictures

για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων που αφορούν τη φετινή συνέχειά της ταινίας «Top Gun: Maverick»
Σύμφωνα με την καταγγελία που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες, η Paramount Global προτού κυκλοφορήσει η νέα ταινία δεν εξασφάλισε εκ νέου τα δικαιώματα από την οικογένειά του Εχούντ Γιονάι για το άρθρο του “Top Guns“, το οποίο δημοσιεύθηκε σε τεύχος του 1983 του περιοδικού California.
Οι Σος και Γιουβάλ Γιονάι που ζουν στο Ισραήλ και είναι αντίστοιχα η χήρα και ο γιος του Εχούντ Γιονάι αναφέρουν ότι η αρχική συμφωνία που έδινε τα δικαιώματα στην Paramount είχε εκπνεύσει τον Ιανουάριο του 2020. Η Paramount, όπως υποστηρίζουν αγνόησε εσκεμμένα ότι τα πνευματικά δικαιώματα επανήλθαν στους ίδιους.
Η αγωγή επιδιώκει απροσδιόριστες αποζημιώσεις, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων κερδών από το «Top Gun: Maverick» και να εμποδιστεί η Paramount να διανείμει την ταινία ή άλλες συνέχειες.
Η ταινία «Top Gun: Maverick» είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του φετινού box office, με έσοδα 291 εκατομμύρια δολάρια στη Βόρεια Αμερική και 548,6 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως τις πρώτες 10 ημέρες κυκλοφορίας της.
Σύμφωνα με το Deadline, εκπρόσωπος της Paramount απάντησε λέγοντας: «Οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι και θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας σθεναρά».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου