Wednesday, 24 April, 2024

Αυτοκτόνησε γνωστός ηθοποιός στα 26 του χρόνια – Είχε μείνει άνεργος λόγω lockdown

Ηθοποιός που είχε εμφανιστεί στην αστυνομική σειρά “Luther” στο πλευρό του Ίντρις Έλμπα,
αυτοκτόνησε καθώς είχε μείνει εκτός δουλειάς την περίοδο του lockdown, σύμφωνα με την έρευνα. Ο Λουκ Γουέστλεϊκ ήταν μόλις 26 ετών. Το προηγούμενο βράδυ πριν αυτοκτονήσει έστειλε μήνυμα στην πρώην σύντροφό του απειλώντας ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του ενώ την επόμενη ημέρα βρέθηκε κρεμασμένος, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. Αφού αποφοίτησε από μία από τις κορυφαίες δραματικές σχολές της Βρετανίας, ο 26χρονος ηθοποιός εμφανίστηκε στο “Luther” αλλά πήρε και ρόλους στις δραματικές σειρές του BBC, “No Offence” και “Doctors”. Σύμφωνα με την έρευνα, ο Γούεστλεϊκ είχε αγχωθεί για το γεγονός ότι δεν είχε δουλειά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και υπέφερε από τη διάλυση της σχέσης του λόγω απόστασης. Όπως είπε ο βοηθός ιατροδικαστή, ο ηθοποιός είχε κάνει άλλες δύο απόπειρες αυτοκτονίας, στο τέλος Απριλίου και πάλι τον Ιούνιο. Μία εβδομάδα μετά την απόπειρα του Ιουνίου, ο Γουέστλεϊκ έστειλε μήνυμα στην πρώην του Χάνα Λιούελιν απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσει, κάτι που δεν ήταν ασύνηθες. Το επόμενο πρωινό, 18 Ιουνίου, ο 26χρονος βρέθηκε νεκρός.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο ηθοποιός απαγχονίστηκε ενώ η τοξικολογική εξέταση έδειξε ότι στο αίμα του υπήρχε μεγάλη ποσότητα THC -Τετραϋδροκανναβινόλη, ουσία που περιέχεται στα αποξηραμένα άνθη μαριχουάνας και χασίς. Μήνες πριν από τον θάνατό του ο ηθοποιός αναζητούσε θεραπεία για παιδική κακοποίηση και είχε συγχιστεί όταν οι ειδικοί προτιμούσαν πρώτα να διαχειριστούν τα θέματά του με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Ο Γουέστλεϊκ εμφανίστηκε στο πρώτο επεισόδιο στην πέμπτη σεζόν του “Luther” που προβλήθηκε το 2019, δύο χρόνια μετά την αποφοίτησή του, το 2017. Είχε κάποιες επιτυχίες παίζοντας τον ρόλο του “Ανταμ Μίλερ” στη σειρά του ITV “Dark Heart” όπως και τον ρόλο του “Dean Wayne” στην τρίτη σεζόν του “No Offence”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου