Friday, 29 March, 2024

Βέλιος: «Επιλέγω την ευθανασία για να μη γίνω βάρος στους δικούς μου»

Σοκάρει η δημόσια εξομολόγηση του γνωστού δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου ότι πάσχει από καρκίνο και ότι επιλέγει την οδό της ευθανασίας για να δώσει τέλος στη ζωή του. Μιλώντας στο Μega για την απόφασή του αυτή, ο δημοσιογράφος δηλώνει πως θεωρεί το δικαίωμα στον θάνατο το πιο θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα.

“Εγώ στη ζωή μου είχα πάντα δύο πυλώνες, ελευθερία και αξιοπρέπεια. Τους πλήρωσα άλλωστε και τους δύο. Και θέλω αυτό που προσδιόρισε τη ζωή μου, φανατικά, να προσδιορίσει και τον θάνατό μου” αναφέρει ο Αλέξανδρος Βέλιος και δηλώνει “φανατικά υπέρ της ευθανασίας”.
“Θεωρώ -σημειώνει- ότι το δικαίωμα στον θάνατο είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, ίσως το θεμελιωδέστερο. Θέλω λοιπόν να έχω την ελευθερία της επιλογής στον θάνατό μου και τη δυνατότητα ενός αξιοπρεπούς θανάτου”.

Όπως λέει ο δημοσιογράφος, οι γιατροί στην Ελλάδα του “υπόσχονται έναν γαλήνιο θάνατο”, κάτι που -όπως αναφέρει- τον “ανακουφίζει πάρα πολύ”.

“Ο πόνος, η κατάπτωση, το να γίνω ένα βάρος στους δικούς μου, το να υποχρεώσω τους δικούς μου να με βλέπουν να λιώνω πονώντας σε ένα κρεβάτι είναι κάτι που δεν θα το επέτρεπα στον εαυτό μου” σημειώνει και προσθέτει: “Εάν όμως δω τα πράγματα να μην επιβεβαιώνουν τους γιατρούς εδώ, έχω πάρει τα μέτρα μου. θα φύγω άμεσα για Ζυρίχη όπου θα κάνω μια ευθανασία υπό μορφή υποβοηθούμενης αυτοκτονίας όπως το λένε”.

Ο ίδιος δηλώνει πως “υποκλίνεται” στους ασθενείς που αντιπαλεύουν τον καρκίνο, τονίζοντας όμως πως αυτή δεν είναι η δική του επιλογή.

“Συμπάσχω και είμαι κοντά -λέει χαρακτηριστικά- στον άνθρωπο ο οποίος προτιμά να σέρνεται από σκληρές χημειοθεραπείες ή να λιώνει σε ένα κρεβάτι προκειμένου να μπορεί ένα πρωινό ακόμα να δει το φως του ήλιου ή να αντικρύσει τους δικούς του και να τους σφίξει το χέρι. Το σέβομαι, υποκλίνομαι απέναντι σε αυτό. Δεν είναι δική μου επιλογή…”.

Πηγή: Mega
Βέλιος: «Επιλέγω την ευθανασία για να μη γίνω βάρος στους δικούς μου»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου