Thursday, 28 March, 2024

Διαζύγιο για Γιώργο και Μαρίνα Πατούλη

Όπου υπάρχει φωτιά υπάρχει και καπνός, λένε οι κακές γλώσσες. Όμως, η είδηση που σκάει σαν βόμβα και αναφέρει πως ο Γιώργος Πατούλης

και η λαμπερή Μαρίνα Πατούλη χώρισαν και ακολουθούν ξεχωριστούς δρόμους μάς εκπλήσσει και μάς στεναχωρεί. Τους είχαμε συνδυάσει μαζί ενώ κάθε δημόσια εμφάνιση της συζύγου του στα ΜΜΕ και στα κουτσομπολίστικα πηγαδάκια συζητιέται επί εβδομάδες.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του site youweekly, που αναπαράγουμε με κάθε επιφύλαξη εδώ και λίγο καιρό ο Γιώργος και η Μαρίνα δεν μένουν στο ίδιο σπίτι. Το ζευγάρι βρίσκεται σε διάσταση και όπως χαρακτηριστικά μας μετέφερε ο άνθρωπός μας “αποφάσισαν να τραβήξουν ξεχωριστούς δρόμους στη ζωή”.
Οι δυο τους γνωρίστηκαν ένα καλοκαίρι στην Πάρο, όταν ο Γιώργος Πατούλης είχε αποφοιτήσει από την Ιατρική Σχολή και η Μαρίνα ήταν φοιτήτρια στο πρώτο έτος της Φιλολογίας. Εκείνος όταν την είδε την απηύθυνε το λόγο στα γερμανικά, εκείνη τον ειρωνεύτηκε και ξεκίνησε το ειδύλλιο τους. Δεν πέρασε πολύς καιρός και παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο και το 1992 έγινε ο θρησκευτικός τους γάμος στη Μητρόπολη Αθηνών.
Νέα σελίδα ανοίγει στη ζωή της η Μαρίνα Πατούλη. Η σύζυγος του περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, μιλώντας στο protothema.gr αναφέρθηκε στην κρίση που περνάει ο γάμος της, στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται αλλά και σε ένα πρόβλημα υγείας που προέκυψε και για τον λόγο αυτό μετέβη το πρωί του Σαββάτου στο νοσοκομείο για εξετάσεις.
«Είμαι συγκινησιακά φορτισμένη. Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι εγώ ως γυναίκα, μητέρα είμαι στο σπίτι μου με τον γιο μου, δραστηριοποιούμαι μέσα από την Αυτοδιοίκηση και το επάγγελμα μου ως φιλόλογος. Έχω βρεθεί σε ένα αδιέξοδο. Οικογενειακό αδιέξοδο…» λέει και στη συνέχεια αναφέρεται στην έκτακτη επίσκεψη στο νοσοκομείο.
«Πηγαίνω στο νοσοκομείο. Έρχεται να με πάρει ο οδηγός μου γιατί δεν είμαι καλά. Έχω ένα θέμα με την καρδιά μου, έχω καρδιακή ανεπάρκεια και με όλα αυτά, έχω ταχυκαρδία και δεν μπορώ να αναπνεύσω και μου είπε ο γιατρός μου να πάω εκεί να με δει…».
«Βιώνω ένα προσωπικό πένθος…»
Η συζήτηση με την κυρία Πατούλη ξεκινά με την απόφαση του χωρισμού. Πως δηλαδή μετά από 35 χρόνια γάμου το ζευγάρι όπως φαίνεται έχει πάρει ξεχωριστούς δρόμους. Τόσο διακριτικά, τόσο αθόρυβα. «Είμαι συγκινησιακά φορτισμένη. Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι εγώ ως γυναίκα, μητέρα είμαι στο σπίτι μου με τον γιο μου, δραστηριοποιούμαι μέσα από την Αυτοδιοίκηση και το επάγγελμα μου ως φιλόλογος. Έχω βρεθεί σε ένα αδιέξοδο. Οικογενειακό αδιέξοδο, όμως αυτό το οποίο θέλω να πω για να είμαι πάντα ειλικρινής και αυθεντική στο κοινό, έχω εκθειάσει τον σύζυγό μου και πραγματικά τον θαυμάζω και τον στηρίζω. Θεωρώ ότι κάθε γυναίκα θα πρέπει να αγωνίζεται δίπλα στον άνδρα της και με το όραμα που έχει φτιάξει μαζί του. Εγώ είμαι εδώ, είμαι στο σπίτι μου, ο στυλοβάτης της οικογένειάς μου. Δεν θα απεμπολήσω ούτε τα 35 χρόνια που έχω ζήσει με τον Γιώργο, αυτό το οποίο με ενδιαφέρει στην παρούσα φάση είναι να στηριχτεί το παιδί μου, η οικογένεια μου, να διαφυλάξω την ιδιωτικότητα και την αξιοπρέπεια, γιατί αυτό έχω μάθει από την οικογένεια μου».
Από την άλλη άκρη της γραμμής ακούγεται συναισθηματικά φορτισμένη. «Βιώνω μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή, κάτι το οποίο πραγματικά με ξεπερνάει, βιώνω ένα προσωπικό πένθος, το οποίο μπορεί να είναι μια κρίση παροδική, για την οποία εγώ θα παλέψω και θεωρώ ότι κάθε γυναίκα πρέπει να παλεύει για το γάμο και την οικογένεια της και εγώ σε αυτό το μετερίζι θα αγωνιστώ. Από εκεί και πέρα θα δείξει η πορεία. Πραγματικά, η αγάπη και η στήριξή μου για τον Γιώργο είναι κάτι το αδιαμφισβήτητο. Ενδεχομένως η εξουσία, η αλαζονεία, η έπαρση να είναι κάποιοι παράγοντες που αλλοτριώνουν τους ανθρώπους στη ζωή. Οφείλω ως ενήλικη, ως μητέρα και ως υπεύθυνο άτομο που έχω επιλέξει έναν τρόπο ζωής με την οικογένεια μου και που έχω κάνει πίσω σε πολιτικές μου στοχεύσεις για τον άνδρα μου, για 35 χρόνια, τον έχω στηρίξει, έχω βάλει στο περιθώριο τις προσωπικές μου βλέψεις και την οικογένειά μου. Γιατί θεωρώ ότι η οικογένεια είναι ένα κύτταρο το οποίο θα πρέπει να στηρίζεται από εμάς και από όλους μας. Και το να φέρω στη ζωή ένα παιδί το οποίο θα μπορέσει αύριο να είναι υγιής προσωπικότητα και να προσφέρει στην κοινωνία είναι μεγάλη επιτυχία. Οι προσωπικές μου φιλοδοξίες πάντα ήταν σε δεύτερο επίπεδο και γι’ αυτό και στήριζα τον άνδρα μου μέχρι σήμερα με όλες μου τις δυνάμεις. Θυσίασα τις προσωπικές μου βλέψεις, όμως πάνω από ‘όλα είναι η οικογένεια. Και βλέπω τώρα ότι υπάρχει ένα θέμα. Μπορεί να είναι παροδικό. Θεωρώ ότι οι διακυμάνσεις και αυτές οι δυσκολίες μας δοκιμάζουν όλους. Όλοι είμαστε θνητοί άνθρωποι που δοκιμαζόμαστε. Η πορεία θα δείξει. Θεωρώ ότι και ο κύριος περιφερειάρχης θα αντιληφθεί το μερίδιο των ευθυνών του, θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια του και σε αυτό το οποίο αρμόζει σε όλους μας με αξιοπρέπεια και πολιτισμό».
Προσπαθεί να διατηρήσει την σταθερότητα της φωνής της. Όμως είναι πολύ δύσκολο. Στην ερώτηση «ποιος από τους δύο πήρε την απόφαση;» σπάει… «Δεν υπάρχει κάποια απόφαση. Ίσως είναι μια τρικυμία της ζωής που όλοι περνάμε τις κρίσεις μας. Και ο συγκεκριμένος άνθρωπος λόγω των προβλημάτων και των ζητημάτων που έχει στην Περιφέρεια, να έχει ολιγωρήσει στο θέμα της οικογένειας. Δεν έχουμε λάβει κάποια απόφαση, ούτε τίθεται θέμα διαζυγίου. Είναι μία κρίση που θεωρώ ότι μπορεί να ξεπεραστεί με κοινή συνεννόηση. Ο Γιώργος είναι ένας άνθρωπος συνειδητοποιημένος, επιστήμονας, ικανός, το έχω δηλώσει σε όλες μου τις συνεντεύξεις, είναι κάτι που δεν αναιρώ. Στην παρούσα φάση διερχόμαστε μια κρίση».
Είπατε ότι εσείς βρίσκεστε στο σπίτι σας. Ο σύζυγος σας που είναι; «Δεν θέλω να επεκταθώ σε αυτό. Ο κάθε άνθρωπος ίσως θέλει τον προσωπικό του χρόνο, χώρο, το οξυγόνο του για να μπορέσει να λειτουργήσει. Ως σύζυγος 35 ετών με έναν άνθρωπο που αγαπώ και στηρίζω, δεν θέλω να επεκταθώ σε κάποια άλλη δήλωση. Βιώνω ένα προσωπικό πένθος και αυτό ξεκάθαρα, είναι κάτι που με συγκλονίζει».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου