Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

«Εφυγε» η ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη

Έφυγε από τη ζωή η Κατερίνα Χέλμη σε ηλικία 84 ετών το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, βυθίζοντας στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Την είδηση επιβεβαίωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας γράφοντας: «Λίγο πριν τη Ανάσταση έφυγε από κοντά μας ή σημαντική και σπουδαία κυρία του θεάτρου και του κινηματογράφου μας Κατερίνα Χέλμη.. Σπάνιος άνθρωπος, ευγενικός και κυρία σε όλα.. Αρχόντισσα.. Πως να ξεχάσουμε τις ερμηνείες της!!!

Αυτό το “φαρμακωθώ” που με τόσο πόνο ψυχής το είπε στην σπουδαία ταινία “Τα κόκκινα φανάρια” μένει για πάντα στις ψυχές μας… Κοντά στους νέους πάντα, εξαιρετική δασκάλα, πάντα με το πλατύ χαμόγελο της εξέφραζε την αγάπη της για μας. Στην τελευταία πρεμιέρα της ταινίας μας “Η ζωγραφιά του Θεού” στο Ideal ήταν συγκινημένη.. Σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρατε στην τέχνη μας αγαπημένη μας “κυρία” Κατερίνα Χέλμη.. Καλό ταξίδι…».

Ποια ήταν η Κατερίνα Χέλμη

Η Κατερίνα Χέλμη υπήρξε μια σπουδαία ηθοποιός, ενώ συχνά ενσάρκωνε τον ρόλο της «κακιάς». Έγινε ευρέως γνωστή στο ελληνικό κοινό μέσα από ρόλους σε μερικές από τις πιο αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο πραγματοποιήθηκε το 1957 στην ταινία «Μπαρμπαγιάννης ο κανατάς» αλλά η μεγαλύτερή της επιτυχία είναι «Τα κόκκινα φανάρια».

Σε αυτή την ταινία είπε μία από τις πιο γνωστές φράσεις του ελληνικού κινηματογράφου: «Μην φύγεις, Ντόρη, θα φαρμακωθώ».

Συμμετείχε σε 25 ταινίες και σε 4 τηλεοπτικές σειρές, ενώ ασχολήθηκε επίσης με την συγγραφή αρκετών βιβλίων.

Σύζυγός της ήταν ο καθηγητής και ακαδημαϊκός, Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή πριν από τέσσερα χρόνια.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου