Friday, 19 April, 2024

Η εντυπωσιακή πρόβα της στέψης του βασιλιά Καρόλου! Χρυσές άμαξες και στολές αιώνων

Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου, το ερχόμενο Σάββατο, σε μια μεγαλοπρεπή τελετή

στην οποία θα ακολουθηθεί τελετουργικό αιώνων και που αντίστοιχή της έχει να γίνει 60 και πλέον χρόνια.

Χθες πραγματοποιήθηκε η πρόβα της στέψης με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο να προσέρχονται στο Αββαείο του Γουέστμινστερ. Φυσικά βασιλιάς Κάρολος και βασίλισσα Καμίλα, Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον μαζί με τα τρία τους παιδιά, αλλά και η πριγκίπισσα Αννα βρέθηκαν όλοι χθες το πρωί εκεί.

Παρόντα και τα εγγόνια της βασίλισα Καμίλα, τα οποία θα συμμετέχουν ενεργά στα διαδικαστικά της στέψης του Καρόλου.

Και τα τρία παιδιά του Γουίλιαμ και της Κέιτ, Τζορτζ, Σαρλότ και Λούις δεν πήγαν χθες στο σχολείο τους για να παρακολουθήσουν τις πρόβες με την υπόλοιπη οικογένεια και να προβάρουν και εκείνα τα όσα προβλέπεται να κάνουν το Σάββατο.

Η πρόβα της στέψης ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τον πρίγκιπα Τζορτζ, ο οποίος, ως δεύτερο διάδοχος του θρόνου, θα ενεργήσει ως βοηθούς του παππού του Καρόλου. Θα περπατάει πίσω από τον βασιλιά, μεταφέροντας τα ράσα του καθώς εισέρχεται και εξέρχεται από το Αβαείο.

Ο Γουίλιαμ θα γονατίσει μπροστά στον πατέρα του και θα ορκιστεί ότι θα «του είναι πιστός στη ζωή και τη σωματική του ακεραιότητα». Θα τον βοηθήσει επίσης να ντυθεί βασιλιάς με τον χρυσό βασιλικό του χιτώνα, γνωστό και ως μανδύα, πριν από τη στέψη του. Πίσω από τον βασιλιά Κάρολο θα ακολουθούν ο εγγονός του πρίγκιπας Τζορτζ, ο Νίκολας Μπάρκλεϊ, 13 ετών, εγγονός της Σάρα Τρόουτον μιας από τις φίλες της Καμίλα, ο λόρδος Όλιβερ Τσόλμοντλι, 13 ετών, γιος του μαρκησίου Τσόλμοντλι, φίλου του πρίγκιπα της Ουαλίας, και ο Ραλφ Τολεμάχε, 12 ετών. Την βασίλισσα Καμίλα θα ακολουθούν τα τρία εγγόνια της, τα δίδυμα αγόρια Γκας και Λούις, ηλικίας 13 ετών, παιδιά της κόρης της Λόρα Λόπεζ, και ο 13χρονος Φρέντερικ, παιδί του γιου της Τομ Πάρκερ Μπόουλς. Θα την ακολουθεί επίσης ο ανιψιός της Αρθρου Ελιοτ, 10 ετών.

Η πριγκίπισσα Άννα θα παίξει επίσης σημαντικό ρόλο στη μεγάλη μέρα του Καρόλου

Η τιμητική φρουρά, αυτό δηλαδή που θα κάνουν τα παιδιά που θα ακολουθούν τον Κάρολο είναι ένας ρόλος που συνήθως απονέμεται σε έφηβους γιους ευγενών και λαμβάνουν μέρος σε μεγάλες τελετές στις οποίες συμμετέχει ο μονάρχης, συμπεριλαμβανομένων των στέψεων και των κρατικών εγκαινίων του Κοινοβουλίου.

Παραδοσιακά φορούν ένα κατακόκκινο παλτό με χρυσά στολίδια πάνω από ένα λευκό σατέν γιλέκο, παντελόνι και καλσόν, λευκά γάντια και μαύρα παπούτσια με αγκράφες. Φέρουν επίσης ένα μικρό τελετουργικό σπαθί.

Ο πρίγκιπας Τζορτζ έχει υπάρξει παρανυφάκι στους βασιλικούς γάμους του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ και της πριγκίπισσας Ευγενίας με τον Τζακ Μπρούκσμπανκ, αλλά αυτός θα είναι ο πιο σημαντικός δημόσιος ρόλος του μέχρι σήμερα. Εντωμεταξύ, χθες η πρόβα αποκάλυψε και τα όσα θα γίνουν στην παρέλαση μετά τη στέψη. Εκατοντάδες στρατιώτες, πολλοί εκ των οποίων έφιπποι, παρέλασαν από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, περνώντας από την πλατεία Τραφάλγκαρ και την Ντάουνινγκ Στριτ στο Αβαείο του Ουέστμινστερ λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου