Thursday, 25 April, 2024

Η επόμενη Βασίλισσα Ελισάβετ στην Ευρώπη – Μόλις 18 ετών, εκπαιδεύεται

Σε στρατιωτική Σχολή ετοιμάζεται να συνεχίσει την εκπαίδευσή της η πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου, ως μέρος της προετοιμασίας της για τον ρόλο της μελλοντικής βασίλισσας.

Η 18χρονη κληρονόμος του θρόνου πρόκειται να ξεκινήσει τις σπουδές της στην Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία στις Βρυξέλλες αυτό το φθινόπωρο, όπως ανακοίνωσε το Βασιλικό Παλάτι του Βελγίου χθες. Μάλιστα, θα ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα της, βασιλιά Φίλιππου, ο οποίος φοίτησε στην ίδια σχολή από το 1978 έως το 1981. Η ανακοίνωση έρχεται αφότου η πριγκίπισσα Ελισάβετ ολοκλήρωσε δύο χρόνια σπουδών στο UWC Atlantic College στην Ουαλία. Μεταξύ των αποφοίτων της σχολής αυτής είναι κι άλλοι βασιλείς όπως ο βασιλιάς Γουίλεμ Αλεξάντερ της Ολλανδίας και η πριγκίπισσα Ραϊγιάντ μπιντ αλ Χουσεϊν της Ιορδανίας. Η Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας είναι επί του παρόντος πρόεδρος της σχολής μαζί με την βασίλισσα Νουρ της Ιορδανίας.Εκτός όμως από τις σπουδές της, η πριγκίπισσα Ελισάβετ λατρεύει διάφορα αθλήματα όπως τένις, σκι, πεζοπορία και καταδύσεις, ενώ παίζει πιάνο, απολαμβάνει την μουσική, συμμετέχει ως εθελοντής σε διάφορα προγράμματα για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, ηλικιωμένους, άστεγους και άτομα με αναπηρίες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας.
Ετοιμάζεται για τον ρόλο της Βασίλισσας του Βελγίου
Τα 18α γενέθλια της πριγκίπισσας Ελισάβετ τον περασμένο Οκτώβριο ήταν μια πολύ σημαντική γιορτή για ολόκληρη την χώρα, καθώς η πριγκίπισσα είναι πλέον αρκετά μεγάλη για να κυβερνήσει χωρίς την βοήθεια αντιβασιλέα. Αυτό σημαίνει πως εάν οι γονείς της, ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Ματίλντη πεθάνουν ξαφνικά ή παραιτηθούν, η πριγκίπισσα θα γίνει μονάρχης. «Αυτά τα 18 χρόνια ήταν γεμάτα από πολλές αξέχαστες στιγμές που με έκαναν το άτομο που είμαι σήμερα» είχε δηλώσει τότε σε ομιλία της στο έθνος η πριγκίπισσα. «Είναι ένα βήμα που κάνω με μεγάλη αισιοδοξία. Συνειδητοποιώ ότι έχω ακόμα πολλά να μάθω. Και θα επικεντρωθώ σε αυτό τα επόμενα χρόνια: στην προσπάθεια να κατανοήσω καλύτερα τον κόσμο και να βοηθήσω να βελτιωθεί, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μου. Η χώρα μπορεί να βασιστεί σε μένα».

Φωτογραφίες: AP-Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου