Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Θεσσαλονίκη: «Παρέλαση» αστέρων του Χόλιγουντ για τα γυρίσματα νέας ταινίας

Μια πλειάδα από αστέρες του Χόλιγουντ, αναμένεται να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για τα γυρίσματα της νέας ταινίας «Αναλώσιμοι 4 (Expendables 4)».
«Θα εντυπωσιαστείτε από τα κινηματογραφικά σετ και τις υποδομές που θα δημιουργηθούν για την ταινία, είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος έκανε γνωστή την έναρξη των γυρισμάτων στις 30 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν 30 ημέρες ακριβώς, ωστόσο, κανένα γύρισμα σκηνής δεν θα γίνει σε δημόσιους χώρους, αλλά μόνο σε ειδικά διαμορφωμένο στούντιο στη Θέρμη και σε άλλους ελεγχόμενους χώρους της Θεσσαλονίκης, γιατί όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας «δεν θα ταλαιπωρηθούν οι συμπολίτες μας όπως ενδεχομένως να έγινε με την ταινία με τον Αντόνιο Μπαντέρας». Το 50% των σκηνών της ταινίας θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη, με το υπόλοιπο μισό στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival.gr
Το ύψος του προϋπολογισμού για τα γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη ανέρχεται στα 19 εκατομμύρια ευρώ και «θα ανοίξουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας για την ανάγκη των γυρισμάτων. Θα χρειαστούν ηθοποιοί, άνθρωποι για τον κατασκευαστικό χώρο, για την τροφοδοσία και για άλλες πολλές υπηρεσίες» υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να βρεθούν οι: Jason Statham, Dolph Lundgren, Megan Fox, Curtis «50 Cent» Jackson,Tony Jaa και Andy Garcia.
«Για τις επόμενες 30 ημέρες η Θεσσαλονίκη θα γεμίσει από σταρς του Χόλιγουντ, με μεγάλα ονόματα, με ανθρώπους που θα αναδείξουν για ακόμη μια φορά την περιοχή μας και τις δυνατότητες που έχει η Κ. Μακεδονία να πρωταγωνιστήσει στον παγκόσμιο χάρη των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών. Κάτι που είχαμε θέσει από την αρχή στόχο ως Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονία και προσωπικά βλέπουμε να γίνεται πράξη και αυτό μας ικανοποιεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας.

«Θα έχουμε τη δυνατότητα με την καλή συνεργασία που έχουμε με το Film Office να αποδείξουμε για ακόμη μια φορά στις εταιρείες του Χόλιγουντ ότι η κεντρική Μακεδονία είναι μια φιλόξενη περιοχή, η Ελλάδα πια με το νομοθετικό πλαίσιο που έχει είναι μια φιλόξενη χώρα για τα γυρίσματα τέτοιων παραγωγών», συμπλήρωσε. Ο κ. Τζιτζικώστας έκλεισε λέγοντας πως «πρόκειται για μια τεράστια παραγωγή και ζητάμε την υποστήριξη όλων των δημοσίων υπηρεσιών για να συμβάλουν για την πραγματοποίηση αυτής της ταινίας. Έχουμε καταφέρει να κάνουμε αυτούς τους ανθρώπους να μας εμπιστευτούν. Να πιστέψουν στις προοπτικές της Κεντρικής Μακεδονίας και να βάλουμε πια την περιοχή μας για τα καλά στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών».

Παραγωγός της ταινίας: Ό,τι χρειαζόμασταν το βρήκαμε στην Ελλάδα
«Ό,τι χρειάζεται για να γυρίσεις μια μεγάλη ταινία δράσης, το βρήκαμε στην Ελλάδα, όπως και επαγγελματίες που μας βοήθησαν να κάνουμε πραγματικότητα αυτό που θέλαμε και να συνεχίσουμε να το κάνουμε» ανέφερε ο Αμερικανός παραγωγός της ταινίας, Ρόμπερτ Βαν Νόρντεν.

Σχετικά με τη προηγούμενη χολιγουντιανή ταινία που γυρίστηκε στη Θεσσαλονίκη, ο παραγωγός δήλωσε ότι «μέχρι στιγμής μοιάζει υπέροχη. Ακόμα βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας η οποία γίνεται στη Θεσσαλονίκη. Έχουμε ακόμα αρκετές εβδομάδες μπροστά μας μέχρι να ολοκληρωθεί η επεξεργασία. Έχω δει ήδη ένα μεγάλο μέρος της ταινίας και είναι υπέροχη».
«Η επιτυχία του Barracuda μας έκανε να επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη για τους “Αναλύσιμους». Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα του Barracuda και τη συνεργασία που είχαμε με όλους όσους μας βοήθησαν. Ανυπομονούμε να την δείτε όλοι. Το αρχικό πλάνο για τους αναλώσιμους δεν περιλάμβανε την Ελλάδα αλλά μετά το Barracuda, το έκανε».
Ερωτηθείς για το αν θα δούμε τον Σταλόνε στη Θεσσαλονίκη, απάντησε: «Φοβάμαι πως όχι. Θα ολοκληρώσει τα γυρίσματα του στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν η υπόλοιπη ομάδα έρθει εδώ. Στη Θεσσαλονίκη θα δείτε την υπόλοιπη ομάδα, παλιά και νέα πρόσωπα», ενώ αναφορικά με τα μελλοντικά σχέδια για επόμενες χολιγουντιανές παραγωγές στη Θεσσαλονίκη, ο παραγωγός απάντησε πως υπάρχουν πολλά και πως «ελπίζουμε να ανακοινώσουμε σύντομα νέες ταινίες για τον επόμενο χρόνο».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου