Saturday, 20 April, 2024

Θλίψη στην χιπ-χοπ μουσική σκηνή: Πέθανε ο ράπερ MF Doom

Σε ηλικία 49 ετών πέθανε ο μασκοφόρος ράπερ MF Doom, όπως επιβεβαίωσε η οικογένειά του μέσω ανάρτησης που έγινε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης

με τη σύζυγό του να επιβεβαιώνει μόλις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ότι ο άνδρας της είχε πεθάνει από τις 31 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με το βρετανικό BBC, ο δημοφιλής μουσικός με καταγωγή από το Λονδίνο, ήταν γνωστός για τις ιδιαίτερα αιχμηρές και επιθετικές ρίμες των τραγουδιών του στη χιπ-χοπ μουσική αλλά και για τη μάσκα που φορούσε πάντοτε, όταν έκανε συναυλίες και ποτέ δεν έβγαζε δημόσια.
Το πραγματικό όνομα του MF Doom ήταν Ντάνιελ Ντουμίλ.
Σε ένα σημείωμα που απευθυνόταν στο δημοφιλή Βρετανό ράπερ, η σύζυγός του απέτισε φόρο τιμής «στον καλύτερο σύζυγο, πατέρα, δάσκαλο, μαθητή, επιχειρηματικό εταίρο, εραστή και φίλο που θα μπορούσε ποτέ να ζητήσει».
Οι εκπρόσωποι του μουσικού επιβεβαίωσαν, εξάλλου, τον αδόκητο χαμό του στο περιοδικό Rolling Stone, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν την αιτία του θανάτου του.
Η ζωή του MF Doom
Ο MF Doom γεννήθηκε στο Λονδίνο, αλλά τα παιδικά του χρόνια έζησε στη Νέα Υόρκη.
Ως έφηβος συμμετείχε στο χιπ-χοπ γκρουπ KMD. Μετά το θάνατο του νεότερου αδελφού του και μέλους του γκρουπ DJ Subroc, εξαφανίστηκε από τα μουσικά δρώμενα και έγινε, όπως συνήθιζε να λέει «σχεδόν άστεγος».
Όμως το 1997, επανεμφανίστηκε σε μουσικές εκδηλώσεις στο Μανχάταν, καλύπτοντας, όμως, με καλσόν το πρόσωπό του. Προστάτεψε την ανωνυμία του για το υπόλοιπο της καριέρας του, υιοθετώντας μια μάσκα που βασιζόταν στον ήρωα των κόμικς της Marvel, τον δόκτορα Doom, σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του.
Έκανε το μουσικό ντεμπούτο του ως MF Doom, με το άλμπουμ Operation: Doomsday το 1999 κι έκτοτε η μουσική παραγωγή του υπήρξε αδιάκοπη.
Έγραψε, εξάλλου, έξι σόλο άλμπουμ, έκανε αρκετές διασκευές και συνεργασίες αλλά και μουσικά μιξαρίσματα.
Το 2004 έφτασε στο απόγειο της δόξας του όταν η μουσική μπήκε για πρώτη φορά στο αμερικανικά μουσικά τσαρτς.
Είχε συνεργασίες με διάσημους ράπερ της εποχής και με συγκροτήματα όπως οι The Avalanches και οι Radiohead.

cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου