Thursday, 28 March, 2024

Κούγιας για Λιγνάδη: Δήλωσε «απολύτως αθώος για όλα»

Καταιγιστικές εξελίξεις έχουν φέρει οι αποκαλύψεις στον χώρο του θεάματος, με αποκορύφωμα τη σύλληψη του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη

πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό ανηλίκων και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση.
«Αν δεν πειστώ για την αθωότητά του δε θα τον υπερασπισθώ»
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος Δημήτρη Λιγνάδη, σημείωσε πως μίλησε με τον σκηνοθέτη το μεσημέρι της Δευτέρας προκειμένου να τον γνωρίσει.
«Είδα έναν δυστυχισμένο και συγκλονισμένο άνθρωπο», επισήμανε ο κ. Κούγιας και τόνισε πως δεν έχει πειστεί για την αθωότητα του σκηνοθέτη.
Στη συνομιλία που είχαν οι δυο τους στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται ο Δημήτρης Λιγνάδης μέχρι την απολογία του την προσεχή Τετάρτη, ο γνωστός ηθοποιός είπε στον συνήγορό του ότι «η μεγαλύτερη στεναχώρια του ήταν αυτά που είπε η κ. Μενδώνη για αυτόν», και όχι οι δεκάδες καταγγελίες που εκκρεμούν εναντίον του, ενώ δήλωσε και «απολύτως αθώος για όλα».
Μάλιστα, ο Δημήτρης Λιγνάδης εκμυστηρεύτηκε στον Αλέξη Κούγια πως η 40χρονη, η κατάθεση της οποίας αποτέλεσε καταλύτη στη σύλληψη του ηθοποιού και βάση για μεγάλο μέρος του κατηγορητηρίου εναντίον του, είναι «αναξιόπιστη».
Ο γνωστός ποινικολόγος, ο οποίος θα μελετήσει τη δικογραφία και θα συναντηθεί εκ νέου αύριο με τον πελάτη του, υπογράμμισε σε όλους τους τόνους πως δε θα υπερασπιστεί τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, στην περίπτωση που δεν πειστεί πως είναι αθώος. «Αν δεν πειστώ για την αθωότητά του, δε θα τον υπερασπισθώ».
«Θα είχα προσβάλλει το ένταλμα σύλληψης»
Αναφερόμενος στο κατηγορητήριο και στη δικογραφία που έχει σχηματισθεί κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για την «ποιότητα» των μηνυτών, τονίζοντας ότι η ανακρίτρια «είδε μόνο τη μία πλευρά».
«Δουλειά μας είναι να βοηθούμε τη Δικαιοσύνη», σημείωσε.
Ο κ. Κούγιας μίλησε με δεικτικό τρόπο και για τις ενέργειες του συναδέλφου του Νίκου Γεωργουλέα, με τον οποίο θα αναλάβουν από κοινού την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, λέγοντας πως ο ίδιος θα είχε προσβάλλει το ένταλμα σύλληψης.
«Αν ήμουν δικηγόρος εκείνη την στιγμή, εγώ το ένταλμα σύλληψης θα το προσέβαλλα. Είναι απαράδεκτο», τόνισε, και έκανε λόγο για «θεατράλε διαδικασίες».
«Η Δικαιοσύνη δεν είναι θέατρο»
Σχετικά με τη διαδικασία βάση της οποίας εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης, ο γνωστός ποινικολόγος ανάφερε πως «η Δικαιοσύνη έχει κανόνες».
«Το τεκμήριο αθωότητος καταρρακώθη. Οτιδήποτε υπήρχε για αυτόν τον άνθρωπο γκρεμίστηκε σε λίγα λεπτά. Ο άνθρωπος αυτός, ακόμη και αν δικαιωθεί, κατεστράφη», σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας.
«Αν η Ελλάδα καταντήσει να γίνει υποχείριο ταπεινών πολιτικών αντιπαραθέσεων για πολιτικά οφέλη, κινδυνεύουμε όλοι μας», συνέχισε ο ποινικολόγος και ανέφερε ότι οι δικηγόροι: «είμαστε για να βοηθούμε τη δικαιοσύνη και όχι να βγάζουμε αποφάσεις».
«Υποχρεωτική η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη»
Σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης δικαστικά, ο Αλέξης Κούγιας τόνισε ότι «θα διαταχθεί οπωσδήποτε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από την ανακρίτρια», και επισήμανε τη σημασία της δίκαιης δίκης για τον ηθοποιό-σκηνοθέτη.
«Να δικαστεί δίκαια, δεν έχει καταδικαστεί ποτέ για τίποτα, δεν έχει πατήσει στο αστυνομικό τμήμα», κατέληξε ο κ. Κούγιας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου