Thursday, 28 March, 2024

Μέγκαν και Χάρι ξεκινούν τη νέα τους ζωή – Όσα αλλάζουν μετά το Megxit

Πριν από λίγους μήνες, η απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να αποκοπούν από τη βασιλική οικογένεια και να ζήσουν ανεξάρτητοι, προκάλεσε σοκ στη Βρετανία

Τώρα που το Megxit αποτελεί πλέον γεγονός, πώς θα είναι η νέα τους ζωή;
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ επισήμως από την 1η Απριλίου, έκαναν τη μετάβαση: Από ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας πέρασαν σε ένα άλλο status, ασαφές ακόμη, καθώς πλέον είναι κάτι ανάμεσα σε διεθνείς διασημότητες, προστάτες φιλανθρωπικών οργανώσεων και παγκόσμιους influencers.
Το βασιλικό σχίσμα που πυροδοτήθηκε από το διάσημο ζευγάρι τον Ιανουάριο, όταν ανακοίνωσαν ότι θα παραιτηθούν από τα επίσημα καθήκοντά τους αλλά και την δημόσια χρηματοδότηση, επιδιώκοντας την οικονομική ανεξαρτησία και την μετάβαση στον βόρεια Αμερική, έγινε επίσημο χθες, την 1η Απριλίου.
Η τελευταία ανάρτηση
Κι ενώ όλοι περίμεναν να ανακοινώσουν τα νέα τους σχέδια, στην τελευταία τους ανάρτηση στο Instagram ως Sussex Royal εκείνοι αναφέρθηκαν στην παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού, που βρίσκει το ζευγάρι, μαζί με τον 10 μηνών γιο τους Άρτσι, στην Καλιφόρνια, μακριά από τον πατέρα του πρίγκιπα Χάρι, τον πρίγκιπα Κάρολο, που αναρρώνει από τον κορωνοϊό, αλλά και την 93χρονη γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ.
«Όπως όλοι μπορούμε να νιώσουμε, ο κόσμος αυτή τη στιγμή μοιάζει εξαιρετικά εύθραυστος», είπαν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ στην τελευταία τους ανάρτηση στον λογαριασμό τους στο Instagram. «Αυτό που είναι πιο σημαντικό τώρα είναι η υγεία και η ευημερία όλων σε όλο τον κόσμο και η εξεύρεση λύσεων για τα πολλά θέματα που παρουσιάστηκαν ως αποτέλεσμα αυτής της πανδημίας» πρόσθεσαν. «Καθώς όλοι μας ψάχνουμε να βρούμε τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουμε σε αυτή την σφαιρική αλλαγή, εστιάζουμε αυτό το νέο κεφάλαιο για να κατανοήσουμε πώς μπορούμε να συμβάλλουμε καλύτερα».
Η επίθεση από τα βρετανικά ΜΜΕ
Έχουν περάσει λιγότερο από δύο χρόνια από τότε που ο πρίγκιπας Χάρι, έκτος στην σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, παντρεύτηκε την Αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ στο κάστρο Ουίνδσορ, σε μια λαμπερή τελετή την οποία παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.
Σύντομα, το ζευγάρι άρχισε να δέχεται μαζική επίθεση από τα βρετανικά ΜΜΕ, με τους ίδιους να μιλούν ανοιχτά για παρενόχληση και να κάνουν έως και μηνύσεις. Και κάπως έτσι, αποφάσισαν να ζήσουν ελεύθεροι, σε αυτό που ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλεσε «άλμα πίστης», ζητώντας μια πιο ήσυχη ζωή, χωρίς τους δημοσιογράφους να τους κυνηγούν, να τους φωτογραφίζουν και να γράφουν γι’ αυτούς.
Ο πρίγκιπας Χάρι είχε πάντα μια άβολη σχέση με τα ΜΜΕ, τα οποία κατηγορεί ακόμα για το θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, η οποία σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997, την ώρα που την καταδίωκαν παπαράτσι.
Η δυσφορία του Χάρι αυξήθηκε από τότε που άρχισε να βγαίνει με την Μέγκαν Μαρκλ, την Αμερικανίδα ηθοποιό που έγινε ευρέως γνωστή από το τηλεοπτικό νομικό δράμα «Suits». Το 2016, κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι παρενοχλούσαν την τότε σύντροφό του και επέκρινε τα «φυλετικά υπονοούμενα» εξαιτίας του γεγονότος ότι εκείνη είναι μιγάδας. Κι αυτό συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της κοινής τους ζωής.
Είναι σαφές ότι το καλιφορνέζικο στιλ της Μέγκαν Μαρκλ, το οποίο καταδείχθηκε σε πολλές αναρτήσεις της στο βασιλικό λογαριασμό τους στο Instagram – τον οποίο μάλιστα εκείνη έστησε, φάνηκε πολύ περίεργο στα βρετανικά ΜΜΕ, τα οποία πολλές φορές το επέκριναν λέγοντας ότι δεν ταιριάζει στην βασιλική οικογένεια.
Χάνουν τον τίτλο της Αυτού Υψηλότητας, κρατούν το Δούκας και Δούκισσα
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, που θα κρατήσουν τους τίτλους τους, δηλαδή Δούκας και δούκισσα του Σάσεξ, αλλά δεν θα ονομάζονται πλέον Αυτού Υψηλότητες, ήλπιζαν πως θα συνέχιζαν να χρησιμοποιούν το brand Sussex Royal, στη νέα τους ζωή. Αλλά τον περασμένο μήνα ανακοίνωσαν ότι δε θα επιδιώξουν να εμπορευματοποιήσουν τον όρο λόγω των κανόνων του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με την χρήση του όρου Royal. Σε αυτό ήταν κάθετη και η Ελισάβετ, που ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε δημόσια ότι τους το απαγορεύει.
Το ζευγάρι σκοπεύει να ιδρύσει έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό για τις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες, σε τομείς όπως η ενδυνάμωση της νεολαίας, η ψυχική υγεία, η διατήρηση της ισότητας των φύλων και η εκπαίδευση. Ο πρίγκιπας Χάρι θα συνεχίσει να είναι επικεφαλής των Αγώνων Invictus, τους αγώνες που ίδρυσε για τραυματίες στρατιώτες. Από την άλλη, η Μέγκαν Μαρκλ θα δωρίσει την φωνή της στο ντοκιμαντέρ της Disney, με τίτλο «Elephant», μπαίνοντας ξανά στον κόσμο της showbiz, απ’ όπου και αποκόπηκε όταν παντρεύτηκε το Χάρι.
Αλλά προς το παρόν, το γραφείου του ζευγαριού, ανακοίνωσε ότι θέλουν ο κόσμος να επικεντρωθεί στην «παγκόσμια απάντηση στον κορωνοϊό». «Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα περάσουν τους επόμενους μήνες εστιάζοντας στην οικογένειά τους και συνεχίζοντας να κάνουν ότι μπορούν, με ασφάλεια και ιδιωτικότητα, να υποστηρίξουν και να εργαστούν με τις προϋπάρχουσες φιλανθρωπικές δεσμεύσεις τους αναπτύσσοντας μελλοντικά τον μη κερδοσκοπικό οργανισμός τους» ανέφεραν σε δήλωσή τους.
Το οικονομικό κομμάτι
Οι πλέον οικονομικά ανεξάρτητοι Χάρι και Μέγκαν θα πρέπει επίσης, να κερδίσουν χρήματα για να βοηθήσουν στην πληρωμή της ασφάλειας προστασίας τους, ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Ως μέλη της βασιλικής οικογένειας είχαν έως τώρα σωματοφύλακες που χρηματοδοτούσαν οι Βρετανοί φορολογούμενοι. Από τα τέλη του περασμένου έτους, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ μένουν στο Βανκούβερ του Καναδά, όπου η ασφάλεια παρέχεται από την Βασιλική Καναδική Αστυνομία. Οι καναδικές αρχές, όμως προειδοποίησαν τον περασμένο μήνα πως θα σταματούσαν όταν το ζευγάρι θα έπαυε να ανήκει στη βρετανική βασιλική οικογένεια.
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ, πρόσφατα μετακόμισαν στο Λος Άντζελες, όπου μεγάλωσε η Μέγκαν Μαρκλ και όπου ζει η μητέρα της, Ντόρια Ράγκλαντ. Η είδηση αυτή, οδήγησε τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ να κάνει ένα tweet την Κυριακή, με το οποίο έλεγε ότι «οι ΗΠΑ δεν θα πληρώσουν για την προστασία τους, πρέπει να την πληρώσουν μόνοι τους».
Η απάντηση του ζευγαριού ήρθε άμεσα, με τον Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ να διαμηνύουν μέσω του γραφείου τους, ότι «το κόστος ασφαλείας καλύπτεται προσωπικά από τους ίδιους και πως δεν ζήτησαν καμία βοήθεια».
Την ίδια ώρα, μερικοί βασιλικοί ιστορικοί σχολιάζουν ότι ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ μπορεί να δυσκολευτούν να βρουν έναν νέο ρόλο που να τους ικανοποιεί πλήρως. Μάλιστα, έγιναν συγκρίσεις με το βασιλιά Έντουαρντ, που παραιτήθηκε το 1936 για να παντρευτεί την διαζευγμένη Αμερικανίδα Γουόλις Σίμπσον. Το ζευγάρι έζησε το υπόλοιπο της ζωής του σε μια πολυτελή, αλλά αυτοεπιβαλλόμενη εξορία από τη Βρετανία.
cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου