Friday, 19 April, 2024

Μέγκαν Μάρκλ: Έχασε την ευκαιρία να γινει πολίτης του Ηνωμένου Βασιλείου

Μέγκαν Μάρκλ: Έχασε την ευκαιρία να γινει πολίτης του Ηνωμένου Βασιλείου
Την ευκαιρία να γίνει επισήμως Βρετανίδα έχασε η Μέγκαν Μάρκλ. Η Δούκισσα του Σάσεξ ήταν πρόθυμη να αποκτήσει τη βρετανική υπηκοότητα, μετά τον γάμο της με τον Πρίγκιπα Χάρι τον Μάιο του 2018.

Προκειμένου να αποκτήσει βρετανικό διαβατήριο και γίνει πολίτης του Ηνωμένου Βασιλείου, η Μέγκαν έπρεπε να ζήσει μόνιμα στη χώρα για τουλάχιστον τρία χρόνια και έπειτα να υποβάλει αίτηση για υπηκοότητα.

Όμως η απόφαση του ζευγαριού να αποχωρήσει από το Παλάτι (Megxit) και να αποχαιρετήσει τον πριγκιπικό του τίτλο, μετακομίζοντας από τη Βρετανία στον Καναδά, έβαλε τέλος στα σχέδια της Μέγκαν Μάρκλ να αποκτήσει βρετανική υπηκοότητα.

Σύμφωνα με τους αυστηρούς κανόνες του Υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας, η Δούκισσα του Σάσεξ εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο στις 21 Νοεμβρίου 2017, και θα μπορούσε να υποβάλει αίτηση για τη βρετανική υπηκοότητα μετά τις 21 Νοεμβρίου 2020. Επίσης θα έπρεπε να περιορίσει τη συνολική περίοδο που πέρασε εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου τη συγκεκριμένη περίοδο σε λιγότερο από 270 ημέρες, κάτι το οποίο δεν έκανε.

Πλέον οποιαδήποτε μελλοντική αίτηση θα καθυστερήσει και θα έπρεπε η Μέγκαν να επιστρέφει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου