Thursday, 28 March, 2024

Μελάνια Τραμπ: «Προκατειλημμένη η Vogue». Η πρώτη της συνέντευξη μετά την αποχώρηση από τον Λευκό Οίκο

Η Μελάνια Τραμπ δεν έκρυψε την ενόχλησή της για το γεγονός ότι δεν έγινε εξώφυλλο στη Vogue όσο ήταν Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, αλλά συμπλήρωσε ότι έχει πιο σημαντικά πράγματα να κάνει.

Η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ παραχώρησε στο Fox Nation την πρώτη της συνέντευξη μετά την αποχώρηση από τον Λευκό Οίκο. Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε γιατί πιστεύει ότι Πρώτες Κυρίες, όπως η Τζιλ Μπάιντεν, η Μισέλ Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον έχουν εμφανιστεί στο εξώφυλλο του περιοδικού, αλλά όχι εκείνη. Η Μελάνια Τραμπ έχει στο ενεργητικό της εξώφυλλο της «βίβλου» της μόδας, στο τεύχος του Φεβρουαρίου του 2005, με το νυφικό της. «Είναι προκατειλημμένοι, έχουν προτιμήσεις και αυτό είναι τόσο προφανές», απάντησε. «Πιστεύω ότι οι Αμερικανοί πολίτες και όλοι οι άλλοι το βλέπουν. Έχω πολύ πιο σημαντικά πράγματα να κάνω-και έκανα στον Λευκό Οίκο- από το να είμαι στο εξώφυλλο της Vogue», συμπλήρωσε.

Η Vogue ζήτησε μια φωτογράφιση με την Μελάνια Τραμπ, αφότου ο σύζυγός της ανέλαβε πρόεδρος, αλλά εκείνη αρνήθηκε όταν το περιοδικό δεν της εγγυήθηκε ότι θα μπει στο εξώφυλλο, αναφέρει το Daily Beast επικαλούμενο την Στέφανι Γουίνστον- Γουόλκοφ, που υπήρξε σύμβουλός της.

Η Άννα Γουίντουρ είχε μιλήσει για τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει το περιοδικό με ποιον θα ασχοληθεί, σε συνέντευξη με την Κριστιάν Αμανπούρ στο CNN, το 2019. «Πιστεύω ότι κάποιος πρέπει να είναι δίκαιος, να κοιτάζει όλες τις πλευρές, αλλά δεν νομίζω ότι είναι στιγμή να μην πάρεις θέση. Πρέπει να υπερασπιστείς αυτά που πιστεύεις, να έχεις άποψη. Οι αναγνώστες μας, μας σέβονται. Δεν θεωρώ ότι μπορείς να προσπαθείς να τους ικανοποιείς όλους διαρκώς», είχε δηλώσει η διευθύντρια της Vogue.

Σε άλλη συνέντευξη το 2019, η Γουίντουρ είχε ρωτηθεί από τον Economist γιατί πίστευε ότι η Μελάνια Τραμπ δεν είναι το σωστό πρόσωπο για να αναδειχθεί. «Πιστεύω ότι είναι σημαντικό η Vogue να υποστηρίζει γυναίκες οι οποίες ηγούνται της αλλαγής σε αυτή τη χώρα», είχε απαντήσει. Η Τζιλ Μπάιντεν βρέθηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού τον περασμένο Αύγουστο. Αν και παραδοσιακά η Vogue κάνει φωτογραφήσεις με τις νέες Πρώτες Κυρίες, η παρουσία τους στο εξώφυλλο είναι σχετικά πρόσφατο φαινόμενο. Ακόμη και η Τζάκι Κένεντι, που ήταν γνωστή για το στιλ της, εμφανίστηκε μόνο στις μέσα σελίδες, όπως είχε γίνει με τις Μπάρμπαρα Μπους, Λόρα Μπους και Νάνσι Ρήγκαν.

Η αρχή με τα εξώφυλλα έγινε με την Χίλαρι Κλίντον, το 1998. «Ένιωσα ότι η Πρώτη Κυρία εκείνη την εποχή είχε φερθεί με πολύ γενναίο τρόπο», είχε εξηγήσει η Γουίντουρ στην Αμανπούρ για αυτή την απόφαση, αναφερόμενη στο πώς η Κλίντον είχε αντιμετωπίσει τη σχέση του συζύγου της με τη Μόνικα Λεβίνσκι. Η νυν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, πόζαρε για το εξώφυλλο του περιοδικού στο τεύχος του Ιανουαρίου του 2021. Η Μισέλ Ομπάμα είχε γίνει πρωτοσέλιδο στη Vogue τρεις φορές τα χρόνια που ήταν Πρώτη Κυρία, κάτι που η Γουίντορ είχε αποδώσει στο στιλ της και στο γεγονός ότι άλλαξε τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας.

Washington Post

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου