Thursday, 28 March, 2024

Μετά τις αντιδράσεις της εκκλησίας, ο μοναχός Χορταρέας, πήρε άφεση αμαρτιών από τον δεσπότη

Παρά τη βροχή αντιδράσεων που έχει προκαλέσει στους κόλπους της Εκκλησίας η είδηση ότι ο μπλεγμένος σε σκάνδαλα πρώην αστρολόγος “μελλοντολόγος” Νίκος Χορταρέας

φόρεσε τα ράσα, ο μητροπολίτης Λαγκαδά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η Εκκλησία να τον δεχθεί στους κόλπους της.
Την ίδια ώρα, παραμένει μυστήριο σε ποια μητρόπολη ανήκει ο εκκεντρικός αστρολόγος, που ακούει πλέον στο όνομα «αδελφός Κυπριανός», αλλά και τι έχει συμβεί ακριβώς με τη χειροτονία του!
Μετά την οργισμένη ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, στην οποία αναφέρεται ότι ο γνωστός από τη συμμετοχή του σε μεταμεσονύκτιες εκπομπές της trash TV αστρολόγος «ούτε εκάρη μοναχός ούτε εχειροτονήθη ούτε καθ’ οιονδήποτε τρόπο διηκόνησε ή διακονεί σ’ αυτήν ή σε Ιερά Μονή αυτής», ο μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης ξεκαθάρισε μέσω της «Ορθόδοξης Αλήθειας» πως ο 63χρονος δεν είναι κληρικός της Μητρόπολης Λαγκαδά, όπως έχει γραφτεί, και ότι απλώς δέχθηκε να τον δει τις προηγούμενες ημέρες στη μητρόπολη, όπως κάνει με όλους τους πιστούς.
«Δεν υπάρχει απαξίωση στη ζωή της Εκκλησίας ουδενός. Δέχεται τους πάντες» ανέφερε ο μητροπολίτης Λαγκαδά, επισημαίνοντας πως «το όλο θέμα έχει προσεγγιστεί με λάθος τρόπο.
Καταχρηστικώς στα σχόλια ειρωνεύτηκαν τον όρο μεταποίηση, αγνοώντας τη θεολογία του αγίου Ανδρέα Κρήτης».
Ωστόσο, επισήμανε:
«Ασφαλώς και μέσα στην Εκκλησία υπάρχει η μεταποίηση. Αλλάζει ο άνθρωπος και από αμαρτωλός μπορεί να γίνει δίκαιος. Εξάλλου, αν η Εκκλησία δεν έχει αυτήν τη δύναμη να αλλάζει τον άνθρωπο με τη χάρη του Κυρίου, τότε ποιο είναι το έργο της;»
Περί μαγείας
Ο κ. Ιωάννης καταδικάζει ό,τι έχει σχέση με μαγείες, αστρολογία και όλα αυτά, τα οποία αποτελούν θεωρήματα ανοησίας και απάτης και τα οποία οδηγούν πολλούς ανθρώπους σε λάθος επιλογές και αποτελέσματα.
Ωστόσο, αφήνει ανοιχτό παράθυρο για την ένταξη του Νίκου Χορταρέα στην Εκκλησία: «Η Εκκλησία είναι η μόνη που έχει την εξουσία του δεσμείν και λύειν και που ασκεί το μεταμορφωτικό της έργο στην ποιμαντική της μέριμνα δεχόμενη τους πάντες και βεβαίως χωρίς να υπάρχει η προϋπόθεση στην περίπτωση που τα πρόσωπα αυτά πρόκειται να υπηρετήσουν ή υπηρετούν κάποιους ιδιαίτερους τομείς του ιεραποστολικού, ποιμαντικού ή φιλανθρωπικού της έργου».
Και πρόσθεσε: «Ακόμη κι αν είναι ο χειρότερος όλων, δεν υπάρχει κανόνας της Εκκλησίας ούτε διάταξη του Ευαγγελίου ούτε καν ρήση θεόπνευστος πατερική, η οποία να προβλέπει τη διαπόμπευσή του και τον ευτελισμό του όταν εκείνος εκδηλώνει τη διάθεση μετανοίας, επιστροφής μέσα στη ζωή της Εκκλησίας και διακονίας της αγάπης προς τον συνάνθρωπο».
Η πληροφορία, σύμφωνα με την οποία ο Νίκος Χορταρέας είχε φορέσει ράσα μοναχού, είχε σκάσει σαν βόμβα πριν από μερικές ημέρες.
Πολλοί αναρωτήθηκαν ποιοι ήταν οι σκοποί του 63χρονου τηλεαστρολόγου – μελλοντολόγου, ο οποίος έχει απασχολήσει κατά καιρούς τη δημοσιότητα με υποθέσεις φοροδιαφυγής και με απάτες σε βάρος ευκολόπιστων γυναικών που πλήρωναν για να τους λύσει τα μάγια!
Αρκετοί θεώρησαν ότι θέλει να ασπαστεί τη μοναστική ζωή για προσωπικό όφελος και καλούσαν την Εκκλησία να είναι ιδιαίτερα προσεκτική, σχολιάζοντας ότι θα μπορούσε ήταν άλλη μία περίπτωση εκμετάλλευσης αθώων συνανθρώπων μας, που μέσα στην αφέλεια και την απόγνωσή τους θα προσέτρεχαν στον «πατέρα Κυπριανό», όπως αυτοαποκαλείται σήμερα ο Νίκος Χορταρέας, για να τους δώσει τη λύση, φυσικά με το… αζημίωτο!
Φοροδιαφυγή ύψους 710.000 €, συλλήψεις για χρέη και εξαπάτηση απατημένων συζύγων
Ο Νίκος Χορταρέας έχει απασχολήσει πολλές φορές τις Αρχές με συλλήψεις για χρέη, απάτες και με την κατάσχεση του πανάκριβου super car που οδηγούσε για ένα διάστημα!
Το 2011 του κατέσχεσαν την αστραφτερή κόκκινη Ferrari που είχε αγοράσει έναν χρόνο πριν, επειδή δεν είχε πληρώσει τα γραμμάτιά της!
Τρία χρόνια αργότερα κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή ύψους 710.000 ευρώ, με τον ίδιο να δηλώνει στις τηλεοπτικές κάμερες: «Είναι γεγονός! Ανοίξανε τους λογαριασμούς, βρήκανε καταθέσεις από το 2006 μέχρι τώρα, όχι χρήματα.
Οι καταθέσεις είναι τιμολογημένες, είναι από το ’90 που δούλευα στα κανάλια, και μου ζήτησαν να τους πάω τα παραστατικά. Βρήκανε κάποιες καταθέσεις, οι οποίες είναι δικαιολογημένες…»
Τα μπλεξίματά του με τον νόμο συνεχίστηκαν τον Μάιο του 2016, όταν συνελήφθη στη Λεμεσό για υπόθεση απάτης και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.
Σύμφωνα με τις κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί, «ψάρευε» πελάτες από τηλεοπτικές εκπομπές που έκανε στην Κύπρο, αλλά και μέσα σε γνωστή καφετέρια της Λεμεσού.
Η πρώτη επίσκεψη είχε κόστος 50 ευρώ και στη συνέχεια φέρεται ότι ζητούσε 2.000 ευρώ, δήθεν για να αποκαλύψει σε γυναίκες τις εξωσυζυγικές σχέσεις των ανδρών τους, αλλά και τα ονόματα γυναικών που υποτίθεται ότι τους πολιορκούσαν!
Επίσης, διέγραψε σύντομη καριέρα ως τραγουδιστής, βγάζοντας ακόμη και CD!
Πηγή: Espresso

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου