Saturday, 20 April, 2024

Νέα εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Δημήτρη Λιγναδη για βιασμό 17χρονου

Τη διενέργεια νέας προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του ήδη προφυλακισμένου πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη

με αντικείμενο τη διερεύνηση επίσης του αδικήματος του βιασμού διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Αφορμή για τη νέα εισαγγελική έρευνα στάθηκε η κατάθεση που έδωσε στην αρμόδια ανακρίτρια, που χειρίζεται συνολικά τον φάκελο με τους καταγγελλόμενους βιασμούς του Δημήτρη Λιγνάδη, ενός 24χρονου σήμερα άνδρα, ο οποίος υποστήριξε ότι βιάστηκε από τον γνωστό σκηνοθέτη-ηθοποιό πριν από 7 χρόνια, όταν ήταν σε ηλικία 17 ετών.
Η κατάθεση διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία και με εντολή της προϊσταμένης ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος θα διενεργήσει την προκαταρκτική εξέταση καλώντας τις προσεχείς ημέρες τον καταγγέλλοντα.
Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του μήνα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών διέταξε την άρση απορρήτου για το κινητό τηλέφωνο του Δημήτρη Λιγνάδη, ώστε να ελεγχθεί κάθε μορφής επικοινωνία του προσωρινά κρατούμενου για βιασμούς ανηλίκων.
Συγκεκριμένα, οι δικαστές έδωσαν συγκατάθεση για λόγους διερεύνησης σοβαρής ποινικής υπόθεσης, ώστε να διενεργηθεί έλεγχος στο κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου καλλιτέχνη και σε κάθε μορφής επικοινωνία, είτε αυτή αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε μηνύματα γραπτά (sms), ηχογραφημένα, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φωτογραφίες κ.ά..
Δίνει επίσης έγκριση για ενδελεχή ανάλυση στοιχείων από αυτά που κατασχέθηκαν στο διαμέρισμά του και σε αποθηκευτικό χώρο στην πολυκατοικία που έμενε, ώστε όπου απαιτείται, να γίνουν διαδικασίες ανάκτησης δεδομένων για να αναλυθούν. Στόχος είναι η αξιοποίηση κάθε κρίσιμου δεδομένου που θα μπορούσε να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο. Η απόφαση των δικαστών αφορά και την περίπτωση των υπηρεσιών νέφους (cloud).

cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου