Thursday, 25 April, 2024

Νίκη Τζόνυ Ντεπ! 15 εκατ. δολάρια για την υπόθεση συκοφαντίας από την Χερντ

Το δικαστήριο της Βιρτζίνια την 1η Ιουνίου 2022 αποφάσισε ότι η ηθοποιός Amber Heard δυσφήμησε τον πρώην σύζυγό της Johnny Depp.

Το δικαστήριο των ΗΠΑ επιδίκασε στον Τζόνι Ντεπ αποζημίωση 15 εκατομμύρια δολάρια για τη μήνυση της συκοφαντικής δυσφήμισης που άσκησε εναντίον της πρώην συζύγου Άμπερ Χερντ επειδή ισχυρίστηκε ότι κακοποιήθηκε σε άρθρο της Washington Post. Αλλά το ίδιο δικαστήριο επιδίκασε επίσης στη Heard 2 εκατομμύρια δολάρια στην αντεπίθεση της, διαπιστώνοντας ότι δυσφημίστηκε όταν ο δικηγόρος της Depp ισχυρίστηκε ότι οι ισχυρισμοί της για κακοποίηση ήταν φάρσα!
Εν τέλει η απόφαση είναι υπέρ του Johnny Depp, δικαιώνοντας τη θέση του ότι η Heard κατασκεύασε ισχυρισμούς ότι κακοποιήθηκε από τον Depp πριν και κατά τη διάρκεια του σύντομου γάμου τους.
Οι ετυμηγορίες δίνουν τέλος σε μια τηλεοπτική δίκη που ο Ντεπ ήλπιζε ότι θα βοηθούσε στην αποκατάσταση της φήμης του, αν και μετατράπηκε σε θέαμα φαύλου γάμου. Οι θαυμαστές -συντριπτικά στο πλευρό του Ντεπ-παρατάσσονται αυτή την ώρα-ζωντανά στην Αμερική-όπου ακούγονται οι δικηγόροι του ηθοποιού να μιλούν για μία πανηγυρική νίκη υπέρ της αλήθειας.
Κατά κάποιο τρόπο, η δίκη ήταν μια επανάληψη μιας αγωγής που υπέβαλε ο Ντεπ στο Ηνωμένο Βασίλειο εναντίον ενός βρετανικού ταμπλόιντ, αφού τον περιέγραψαν ως «χτυπητή συζύγου». Ο δικαστής σε εκείνη την υπόθεση αποφάσισε υπέρ της εφημερίδας αφού διαπίστωσε ότι η Χερντ έλεγε την αλήθεια στις περιγραφές της για κακοποίηση…
Στην υπόθεση της Βιρτζίνια, ο Ντεπ έπρεπε να αποδείξει όχι μόνο ότι δεν επιτέθηκε ποτέ στον Χερντ, αλλά ότι το άρθρο του Χερντ-το οποίο επικεντρώθηκε κυρίως στη δημόσια πολιτική που σχετίζεται με την ενδοοικογενειακή βία -τον δυσφήμησε. Έπρεπε επίσης να αποδείξει ότι ο Χερντ έγραψε το άρθρο με πραγματική κακία. Και για να διεκδικήσει αποζημίωση έπρεπε να αποδείξει ότι το άρθρο της, προκάλεσε ζημιά στη φήμη του…
Ο Ντεπ, στην τελευταία του κατάθεση ενώπιον των ενόρκων, είπε ότι η δίκη του έδωσε την ευκαιρία να καθαρίσει το όνομά του με τρόπο που ποτέ δεν επέτρεψε η δίκη του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Ό,τι κι αν συμβεί, έφτασα εδώ και είπα την αλήθεια και μίλησα για αυτό που κουβαλούσα στην πλάτη μου, απρόθυμα, εδώ και έξι χρόνια». είπε ο Ντεπ.
Ο Χερντ, από την άλλη πλευρά, είπε ότι η δίκη ήταν μια δοκιμασία που προκλήθηκε από μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία δυσφήμισης υπό την ηγεσία του Ντεπ.
«Ο Τζόνι μου υποσχέθηκε – μου υποσχέθηκε -ότι θα κατέστρεφε τη ζωή μου, ότι θα κατέστρεφε την καριέρα μου. Θα μου έπαιρνε τη ζωή», είπε η Χερντ στην τελευταία της κατάθεση.

Η υπόθεση αιχμαλώτισε εκατομμύρια θεατών, μέσω της τηλεοπτικής της κάλυψης και των παθιασμένων οπαδών της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ανέλυαν τα πάντα, από τους τρόπους των ηθοποιών μέχρι τον πιθανό συμβολισμό αυτού που φορούσαν. Και οι δύο ερμηνευτές βγαίνουν από τη δοκιμή με τη φήμη τους σε κουρελιασμένη με ασαφείς προοπτικές για την καριέρα τους.
Ο Έρικ Ρόουζ, ειδικός σε θέματα διαχείρισης κρίσεων και επικοινωνιών στο Λος Άντζελες, χαρακτήρισε τη δίκη «κλασική δολοφονία-αυτοκτονία».
«Από την άποψη της διαχείρισης της φήμης, δεν μπορεί να υπάρχουν νικητές», είπε. «Έχουν αιματοκυλίσει ο ένας τον άλλον. Γίνεται πιο δύσκολο τώρα για τα στούντιο να προσλάβουν οποιονδήποτε ηθοποιό επειδή δυνητικά αποξενώνετε ένα μεγάλο τμήμα του κοινού σας που μπορεί να μην αρέσει το γεγονός ότι έχετε διατηρήσει είτε τον Johnny είτε την Amber για ένα συγκεκριμένο έργο, επειδή τα συναισθήματα είναι τόσο δυνατά τώρα.
Ο Ντεπ, τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, μέχρι τα τελευταία χρόνια ήταν από τους μεγαλύτερους σταρ και μάλιστα έκανε πολλές φιλανθρωπίες. Η σειρά του ως Capt. Jack Sparrow στην ταινία “Pirates of the Caribbean” βοήθησε να μετατραπεί σε παγκόσμιο franchise, αλλά έχασε αυτόν τον ρόλο. (Οι ομάδες του Χερντ και του Ντεπ κατηγορούν η μία την άλλη.) Αντικαταστάθηκε επίσης ως ο χαρακτήρας του τίτλου στην τρίτη spin-off ταινία “Fantastic Beasts”, “The Crimes of Grindelwald”.
Παρά τη μαρτυρία στη δίκη ότι θα μπορούσε να είναι βίαιος, καταχρηστικός και εκτός ελέγχου, ο Ντεπ δέχτηκε χειροκροτήματα την Τρίτη το βράδυ στο Λονδίνο μετά από παράσταση για περίπου 40 λεπτά με τον Τζεφ Μπεκ στο Royal Albert Hall. Στο παρελθόν έχει κάνει περιοδεία με τον Joe Perry και τον Alice Cooper ως το συγκρότημα Hollywood Vampires.
Η υποκριτική καριέρα της Heard ήταν πιο μέτρια, και οι μόνοι δύο επερχόμενοι ρόλοι της είναι σε μια μικρή ταινία και το επερχόμενο σίκουελ του «Aquaman» που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο.

Άμπερ Χερντ: Οι πρώτες της δηλώσεις μετά την απόφαση: «Οι δικηγόροι του Ντεπ τα κατάφεραν, είμαι απογοητευμένη»

Απογοητευμένη δήλωσε η Άμπερ Χερντ, μετά την απόφαση του δικαστηρίου υπέρ του Τζόνι Ντεπ.

«Η απογοήτευση που νιώθω σήμερα, είναι πέρα από λόγια. Η καρδιά μου είναι ραγισμένη που το βουνό των αποδεικτικών στοιχείων δεν ήταν ακόμα αρκετό για να σταθώ εναντίον της δύναμη και της επιρροής του πρώην συζύγου μου», ανέφερε αρχικά η Άμπερ Χερντ.

Για να προσθέσει: «Είμαι ακόμη πιο απογοητευμένη με το τι σημαίνει αυτή η ετυμηγορία για άλλες γυναίκες. Είναι οπισθοδρόμηση. Γυρίζει το ρολόι πίσω σε μια εποχή που μια γυναίκα που μίλησε και μίλησε ανοιχτά, θα μπορούσε να ντροπιαστεί και να ταπεινωθεί δημόσια. Ανατρέπει την ιδέα ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Πιστεύω ότι οι δικηγόροι του Τζόνι Ντεπ κατάφεραν να κάνουν την επιτροπή να αγνοήσει το βασικό ζήτημα της Ελευθερίας του Λόγου και να αγνοήσει τα στοιχεία που ήταν τόσο πειστικά». «Λυπάμαι που έχασα αυτή την υπόθεση. Αλλά είμαι ακόμα πιο λυπημένη που φαίνεται ότι έχασα το δικαίωμα που νόμιζα ότι είχα ως Αμερικανίδα να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά», κατέληξε η Άμπερ Χερντ.

Ενθουσιασμένοι οι θαυμαστές του Τζόνι Ντεπ, ζητωκραύγαζαν

Οι θαυμαστές του Τζόνι Ντεπ που ήταν έξω από το δικαστήριο, άρχισαν να φωνάζουν το όνομά του καθώς η επιτροπή των ενόρκων ανακοίνωνε την απόφασή της, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον ηθοποιό.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου