Friday, 19 April, 2024

Οι ψηφιακές πλατφόρμες εκτοξεύουν το Game of thrones

Το HBO ανακοίνωσε τα νούμερα που έκανε η σειρά-ναυαρχίδα του στο μέτωπο της τηλεθέασης, αποκαλύπτοντας τον σημαντικό ρόλο των ψηφιακών του πλατφορμών

Τα χτυπήματα για τους λάτρεις του “Game of thrones” ήταν απανωτά αυτή την εβδομάδα. Κάτι η καθυστέρηση της επόμενης σεζόν για το επόμενο καλοκαίρι (αντί του Απριλίου, όπως συνηθιζόταν έως τώρα), κάτι ο κουτσουρεμένος νέος κύκλος που θα αποτελείται από μόλις επτά επεισόδια (έναντι της καθιερωμένης δεκάδας), η αλήθεια είναι ότι ξενερώσαμε λίγο. Για να μην αναφέρουμε το επόμενο βιβλίο του Τζορτζ Μάρτιν, το οποίο έπρεπε να κυκλοφορήσει πριν από την πρεμιέρα της τελευταίας σεζόν και τώρα πια έχει μείνει μετέωρο (θύμα της αναβλητικότητας του δημιουργού;).

hbos-game-of-thrones-season-6-1

Ωστόσο, αυτές δεν ήταν οι μόνες ειδήσεις σχετικά με την αγαπημένη σειρά του HBO, που μόλις την περασμένη εβδομάδα «φορτώθηκε» με 23 υποψηφιότητες για Βραβεία Emmy. Ας ξεκινήσουμε με την πιο αδιάφορη. Η έκτη σεζόν θα κυκλοφορήσει σε Blue-ray και DVD στις 15 Νοεμβρίου, με ορισμένα μπόνους βίντεο για το ταξίδι του Μπραν, τον κόσμο των Ντοθράκι, τη χρήση προσθετικών για τις ανάγκεςτης σειράς και το πώς γυρίστηκαν ορισμένες από τις σημαντικότερες σκηνές του τελευταίου κύκλου.

Αυτό, όμως, που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση, είναι η ανακοίνωση των επιδόσεων της σειράς στο μέτωπο της τηλεθέασης. Σύμφωνα, λοιπόν, με το HBO, κάθε επεισόδιο της έκτης σεζόν του “Game of thrones” παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 25,1 εκατ. θεατές. Το νούμερο δεν περιλαμβάνει μόνο όσους παρακολούθησαν απευθείας κάθε επεισοδιο στο συνδρομητικό τηλεοπτικό κανάλι, αλλά και όσους είδαν μαγνητοσκοπημένα τα επεισόδια (μέσω DVR και HBO on Demand), καθώς και τους χρήστες των ψηφιακών πλατφορμών του HBO, HBO Go/HBO Now.

hbos-game-of-thrones-season-6-2

Η επίδοση αυτή σηματοδοτεί μία τεράστια αύξηση στην τηλεθέαση της σειράς fantasy, η οποία προσέλκυσε σχεδόν πέντε εκατομμύρια επιπλέον θεατές σε σύγκριση με τα επεισόδια της περασμένης σεζόν (20,2 εκατ. θεατές). Τα στοιχεία αυτά αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω έναντι αυτών που είχαν δοθεί αρχικά πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, όταν είχε ανακοινωθεί ότι 23,3 εκατ. θεατές παρακολούθησαν κάθε επεισόδιο της έκτης σεζόν.

hbos-game-of-thrones-season-6-3

Ανάμεσα σε αυτά τα δεδομένα επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά η ισχυρή άνοδος των ψηφιακών μέσων στον χώρο των media. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 25,1 εκατ. θεατές, το 40% προήλθε από τις ψηφιακές πλατφόρμες. Οι προβολές μέσω του HBO Go και του HBO Now αυξήθηκαν, μάλιστα, σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με πέρυσι (+90%). Ενδεχομένως σε αυτή την τρομακτική αύξηση να συνέβαλε και η απόφαση του HBO να προβάλει δωρεάν το πρώτο επεισόδιο της έκτης σεζόν. Α, και κάτι τελευταίο: σε όλα αυτά δεν υπολογίζονται τα παράνομα downloads – το “Game of thrones” είναι η σειρά με τα περισσότερα κατεβάσματα.

Μπόνους: τσιμπήστε και μία σύντομη περιγραφή της σειράς από τον Σάμιουελ Τζάκσον!

protothema.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου