Wednesday, 24 April, 2024

Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης πέθανε σήμερα σε ηλικία 76 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες πέθανε στο νοσοκομείο Σωτηρία όπου νοσηλευόταν με πνευμονικό οίδημα.

Την είδηση έκανε γνωστή η φίλη του και μουσική παραγωγός Εύη Κρανιδέλη. «40 χρόνια φίλοι οικογενειακώς Προχθές τον πήρα τηλέφωνο Του λέω τι κάνεις πουλάκι μου; Μου λέει είμαι με οξυγόνο δε μπορώ να περπατήσω θα πάω στη Θεσσαλονίκη σε ένα γιατρό. Και τώρα πέθανε ο Γιαννάκης μου από ανακοπή. Καλή ανάσταση Γιάννη Φλωρινιώτη ψυχή μου. Πειράζει που θα είσαι πάντα μεγάλη φίρμα;» έγραψε σε ανάρτηση της στα social media.

Η ζωή και η καριέρα του Γιάννη Φλωρινιώτη

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης γεννήθηκε ως Γιάννης Αποστολίδης στη Φλώρινα στις 15 Φεβρουαρίου του 1947.

Ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 14 ετών και αργότερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως Μάρκος Βαμβακάρης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Λαύκας, Πρόδρομος Τσαουσάκης, Θεόδωρος Πολυκανδριώτης ενώ τραγούδησε και δίπλα στη Ρίτα Σακελλαρίου.

Το 1970-71, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και δουλεύει σε διάφορα κέντρα, τραγουδώντας χορεύοντας και δημιουργώντας μία νέα περσόνα, ξεχωριστή για την αθηναϊκή νύχτα, ντυμένος πάντα εκκεντρικά και εντυπωσιακά.

Όπου εμφανίζεται έχει μεγάλη επιτυχία, αλλά δέχεται και σκληρή κριτική. Στη δισκογραφία, κάνει την πρώτη του εμφάνιση με το άλμπουμ “Τώρα Θέλω Τώρα”, που αμέσως γίνεται χρυσό. Από τις πιο γνωστές επιτυχίες του ήταν το «Πειράζει που είμαι φίρμα», «Τάκα τάκα» κ.λπ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου