Wednesday, 24 April, 2024

Πέθανε ο ντράμερ των Motörhead, “Philthy Animal” Taylor

Ο πρώην ντράμερ των Motörhead, Phil «Philthy Animal» Taylor έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών. Ήταν ο άνθρωπος που άθελα του εφηύρε το thrash.
Ήταν ο ντράμερ των Motörhead στην πρώτη σύνθεση της θρυλικής μπάντας.
Αποτέλεσε μέλος του συγκροτήματος από το 1975 ως το 1984 και απ’το 1987 ως το 1992.

Ηχογράφησε μαζί τους το ντεμπούτο τους άλμπουμ, «On Parole», αλλά και τους εμβληματικούς δίσκους «Bomber», το «Αce Of Spades» και το «Iron Fist».

Συνολικά πήρε μέρος στην ηχογράφηση 10 στούντιο άλμπουμ των Motörhead καθώς και στο live άλμπουμ, «No Sleep ’til Hammersmith».  Ήταν ο άνθρωπος που βρέθηκε πίσω από τα drums του στη συναυλία του Σπόρτινγκ το 1988.

Ο θάνατος επιβεβαιώθηκε από τον φίλο του και επίσης πρώην μέλος των Motörhead, «Fast»  Eddie Clarke.

Η ανάρτηση του Clarke στο Facebook αναφέρει τα εξής: «Ο φίλος και αδερφός μου πέθανε χθες το βράδυ. Ήταν άρρωστος καιρό, αλλά αυτό δεν κάνει την κατάσταση ευκολότερη. Ήξερα τον Phil από τα 21 του και ήταν ένας τρομερός χαρακτήρας. Κάναμε πολύ καλή μουσική μαζί και έχω πολλές ωραίες αναμνήσεις από την εποχή που περάσαμε μαζί. Αναπαύσου εν ειρήνη Phil!».

Στην επίσημη σελίδα των Motorhead στο Facebook αναρτήθηκε το παρακάτω:

«Lil” Philthy… Αυτός που κάποτε φώναζε «stop wincing about» σε έναν δίσκο μας. Αυτός που οδήγησαν ένα σωρό πιτσιρικάδες να κάνουν κάνουν το μαλλί τους, punk/metal… αυτός που έπαιζε τα ντραμς με ορμή και αποφασιστικότητα, που αποκαλούσε τον κόσμο «wazzocks»… αναπαύσου εν ειρήνη, με πολύ αγάπη».

Ο Taylor επιλέχθηκε από τον Lemmy για το ντεμπούτο άλμπουμ On Parole (1975), με όχι και τόσο μουσικά κριτήρια.

«Έλεγε πως μπορούσε να παίξει, ο τότε ντράμερ μας δεν τα πήγαινε πολύ καλά, ο Phil είχε και αμάξι και μπορούσε να μας πηγαινοφέρνει στο στούντιο», είχε πει ο Lemmy για τον «Philthy Animal».

Στη δεκαετία του ’80 ο Taylor είχε εμφανιστεί με τους Waysted και τους Operator του Brian Robertson, που και εκείνος είχε περάσει από τους Motörhead αλλά και από τους Thin Lizzy.

Οι λόγοι του θανάτου, δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα.

Οι φίλοι των Motörhead τον είδαν το 2014 στο Μπέρμιγχαμ, όταν εμφανίστηκε στη σκηνή για να χαιρετήσει το πλήθος κατά τη διάρκεια του «Ace Of Spades», στην ηχογράφηση του οποίου, είχε παίξει τα τύμπανα.

Ο Taylor ήταν και ο εμπνευστής του σπουδαίου Overkill που για πολλούς, ήταν η απαρχή του thrash ως προς το παίξιμο στα drums:

Το double kick drum του Taylor ήταν αυτό που έδωσε ώθησε σε πολλούς metalheads για να ηχογραφήσουν τα δικά τους διαμάντια, ανάμεσα τους και οι Metallica.

Φυσικά οι Motörhead έλεγαν και ακόμη λένε πως τα τραγούδια τους είναι rock’n’roll, αλλά η ιδέα του Taylor ήταν εκείνη που έδωσε αφορμή και έμπνευση σε άλλους ντράμερς της εποχής, για να αλλάξουν τον τρόπο που παίζουν.

Όταν ο ίδιος ο Taylor ερωτήθηκε για το αν «εφηύρε» το thrash, είπε:

«Thrash είναι αυτό που σου έκανε ο πατέρας σου μικρός όταν έβγαζε τη ζώνη του. Αυτό ξέρω εγώ».

Όταν τον ρώτησαν, «τι είδους μουσική παίζει η μπάντα;», εκείνος είπε: «Δεν ξέρω. Μάλλον θα τη χαρακτήριζα γρήγορη μουσική».

Δισκογραφία του “Philthy Animal” Taylor με τους Motörhead:
On Parole (1975/1979)

Motörhead (1977)

Overkill (1979)

Bomber (1979)

Ace of Spades (1980)

No Sleep ’til Hammersmith (1981)

Iron Fist (1982)

Another Perfect Day (1983)

Rock “n” Roll (1987)

1916 (1991)

March ör Die (1992)

«Thanks for the rhythm», όπως έγραψε κάποιος στο Twitter.

www.hit-channel.com

Πέθανε ο ντράμερ των Motörhead, “Philthy Animal” Taylor

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου