Thursday, 28 March, 2024

Πέθανε ο τραγουδιστής Ρόμπερτ Ουίλιαμς

Την τελευταία του πνοή άφησε πριν από λίγες ώρες ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, σε ηλικία 73 χρόνων.

Την είδηση γνωστοποίησε η επι δεκαετίες συνεργάτιδα και προσωπική φίλη του Μπέσσυ Αργυράκη, μέσω αναρτήσεων της στα social media.

“Αντίο αγαπημένε μου… Έφυγες αθόρυβα στον ύπνο σου… όπως χαμηλών τονων και διακριτικός ήσουν σε όλη σου τη ζωή. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και κουράγιο…”, έγραψε στο Instagram.

Υπενθυμίζεται πως ο τραγουδιστής από τον περασμένο Μάρτιο περνούσε δύσκολες ώρες λόγω του καρκίνου. Δίπλα του ήταν πάντα τα τρία του παιδιά, ο Αλέξανδρος, η Ιλένια και η Μάρθα, καθώς και η σύζυγός του, Αμαλία Δημητριάδη.

Ποιος ήταν ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 ήταν κιθαρίστας και τραγουδιστής της ροκ μπάντας Poll. Από το 1974 ήταν επίσης ενεργός τραγουδιστής ποπ και ροκ. Εκπροσώπησε την Ελλάδα με τρεις άλλους τραγουδιστές στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 1977 και έφτασε με το τραγούδι Μάθημα Σολφέζ στην πέμπτη θέση.

Το πρώτο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1974 με τίτλο “Robert Williams”. To 1976 σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι “Μίλα μου” από το άλμπουμ “Εσύ κι εγώ”.

Το 1991 συνέβαλε σημαντικά στην τηλεοπτική σειρά “Η Λάμψη” του Νίκου Φώσκολου, για την οποία έγραψε τη μουσική και τους στίχους για πολλά τραγούδια, με σημαντικότερο το τραγούδι έναρξης με τίτλο “Μες στην προσευχή μου”. Το άλμπουμ “Η Λάμψη” κυκλοφόρησε το 1992.

Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Επειδή έγραψα τον ύμνο της ΝΔ καταστράφηκε η καριέρα μου

Το ξέραμε για πολλά τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς όπως και για το γεγονός ότι ήταν ο στιχουργός που έγραψε τον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας. Όμως αυτό ήταν που τελικά του κατέστρεψε την καριέρα, όπως έλεγε ο ίδιος.

Στην Πέλλα, ήρθε επίσημα το 2019, στην παρουσίαση του βιβλίου του Δάνη Τζαμτζή

Η παρουσίαση του βιβλίου του Δάνη Τζαμτζή, με προεκλογικές αποχρώσεις στην “Πρώτη Γραμμή”!

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Freddo» και την Σάσα Σταμάτη μίλησε για το ύμνο της ΝΔ και τον πόλεμο που δέχτηκε στη συνέχεια.

Πως προέκυψε και έγραψε τον ύμνο της ΝΔ

«Το Σεπτέμβρη του ΄82 έγραψα ένα τραγούδι με τίτλο «Οι κόκκινοι σκότωσαν την Ειρήνη και γινόταν αναφορά σ ένα τζάμπο που έριξαν οι Ρώσοι με πυραύλους. Το πρωτόπαιξα στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στο Παγκράτι και από εκεί και πέρα έφτιαξα και άλλα τραγούδια τα οποία τα έδωσα σ ένα παραγωγό για να δει αν θα μπορούσαν να στηρίξουν ένα δίσκο. Αυτός ήταν που μου έριξε την ιδέα να γράψω ένα τραγούδι, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί επικοινωνιακά ως ύμνος της Νέας Δημοκρατίας. Και έτσι γράφτηκε το τραγούδι «Νέα Δημοκρατία». Δεν έχει τραγουδηθεί από εμένα. Το τραγούδησε ο Βίκτωρας Πολυδώρου μαζί με τη Λία Βίσση. Εγώ με κάποιους άλλους έκανα φωνητικά».

Ο πόλεμος και οι κατεστραμμένοι δίσκοι σε ΕΡΤ και ΥΕΝΕΔ

Ωστόσο ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς δεν διστάζει να αποκαλύψει τον πόλεμο που δέχτηκε, ο οποίος του κόστισε πολύ επαγγελματικά. «Εγώ ήμουν μέλος της ΕΡΕ από το 1963, στη συνέχεια ήρθε η χούντα καταργήθηκαν τα κόμματα, και από το 1974 είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είχα ενοχλήσει πολιτικά κανένα χώρο, όμως με την έλευση του ΠΑΣΟΚ το 1981 σταμάτησε κάθε τρόπος επικοινωνίας μου προς το κοινό και ταυτόχρονα όλοι οι δίσκοι μου, που βρίσκονταν στις δισκοθήκες της ΕΡΤ και της ΥΕΝΕΔ καταστράφηκαν. Μου έκαναν πόλεμο και δεν κατάλαβα ποτέ το γιατί. Δεν έχω μετανιώσει που έγραψα τον ύμνο και θα το ξαναέκανα. Ουσιαστικά η καλλιτεχνική μου καριέρα, από το 1983 και μετά τελείωσε διότι δεν είχα βήμα επειδή με θεωρούσαν δεξιό».

Μιλώντας για την οικογένεια Καραμανλή αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον «εθνάρχη», αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό.

«Συναντήθηκα για πρώτη φορά με τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Καραμανλή στο σπίτι της αδελφής του, της Αντιγόνης Λιάπη στα Βόρεια Προάστια και έκτοτε αρκετές φορές είτε στο κόμμα είτε σε διάφορες συγκεντρώσεις που έκανε η Μακεδονική Εστία. Είχε την στόφα του ηγέτη. Λιγομίλητος, αυστηρός μ ένα χαμόγελο που δύσκολα έβγαινε αλλά όταν χαμογελούσε το έκανε αληθινά. Με τον ανιψιό του Κώστα Καραμανλή γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και μέσα από τη νεολαία του κόμματος. Είναι προσιτός και θα έλεγα ένας άνθρωπος που λες «Αυτός κάνει για φίλος», επειδή σου δείχνει εμπιστοσύνη και αυτό ίσως είναι κάτι που το πλήρωσε».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου