Tuesday, 19 March, 2024

Πρίγκιπας Άντριου: Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για σεξουαλική κακοποίηση;

Ο πρίγκιπας Άντριου, στο μάτι του κυκλώνα εδώ και χρόνια λόγω των σχέσεών του με τον παιδεραστή μεγαλοεπενδυτή Τζέφρι Επστάιν, απέτυχε στην προσπάθειά του

να απορριφθεί η προσφυγή που έχει καταθέσει στα αμερικανικά δικαστήρια μια γυναίκα, η οποία τον κατηγορεί ότι την κακοποίησε σεξουαλικά το 2001, όταν εκείνη ήταν 17 ετών.

Ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ κινδυνεύει έτσι τώρα να βρεθεί κατηγορούμενος σε δίκη στη Νέα Υόρκη. Εάν απορρίπτονταν όλες οι προσφυγές του, ο δικστής Λιούις Κάπλαν είχε δηλώσει το φθινόπωρο ότι η δίκη θα μπορούσε να διεξαχθεί κάποια στιγμή «μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου 2022». Εδώ και πολλά χρόνια η Βιρτζίνια Τζιούφρε ή Ρόμπερτς, μια Αμερικανίδα 38 ετών που πλέον ζει στην Αυτραλία, κατηγορεί δημοσίως τον Άντριιου. Το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε όμως να προσφύγει στα δικαστήρια, κατηγορώντας τον ότι ήταν ένας από τους «ισχυρούς φίλους» στον οποίο την παρέδωσε ο Επστάιν για να την κακοποιήσει σεξουαλικά όταν ήταν ανήλικη. Υποστηρίζει ότι κακοποιήθηκε τρεις φορές το 2001, στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και τις αμερικανικές Παρθένες Νήσους.

Ο πρίγκιπας προσπαθούσε εδώ και έξι μήνες να πείσει τους Αμερικανούς δικαστές να απορρίψουν την αγωγή της Τζιούφρε. Αυτή τη φορά οι δικηγόροι του επικαλέστηκαν μια συμφωνία που είχε συνάψει το 2009 η Τζιούφρε, με την οποία δεσμευόταν να μην στραφεί εναντίον του Επστάιν και «πιθανών άλλων κατηγορουμένων», λαμβάνοντας σε αντάλλαγμα το ποσό των 500.000 δολαρίων από τον Αμερικανό πολυεκατομμυριούχο. Ο δικαστής Κάπλαν ωστόσο θεώρησε «διφορούμενη» τη συμφωνία των 40 σελίδων η οποία, όπως είπε, επιδέχεται πολλών ερμηνειών και απέρριψε την προσφυγή του πρίγκιπα. Οι δικηγόροι της Τζιούφρε επισήμαναν ότι η συμφωνία δεν κάλυπτε τον Άντριου, ο οποίος δεν γνώριζε καν την ύπαρξή της εκείνη την εποχή. Ο Άντριου έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση τα τελευταία χρόνια λόγω της σχέσης του με τον Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή το 2019. Η πρώην σύντροφος του Επστάιν, Γκιλέν Μάξγουελ, κρίθηκε ένοχη τον Δεκέμβριο για σωματεμπορία από δικαστήριο του Μανχάταν και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη. Έχουν κυκλοφορήσει πολλές φωτογραφίες που δείχνουν τον πρίγκιπα συντροφιά με τον Επστάιν, τη Μάξγουελ και την Τζιούφρε, όταν η τελευταία ήταν ακόμη ανήλικη. Ο δικαστής Κάπλαν είχε απορρίψει στις 31 Δεκεμβρίου μια άλλη προσφυγή του Άντριου που ισχυριζόταν ότι η Τζιούφρε δεν μπορούσε να κινηθεί δικαστικά εναντίον του στις ΗΠΑ επειδή κατοικεί μόνιμα στην Αυστραλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου