Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Πώς το «rap game» οδήγησε στην εξαφάνιση

Απομονωμένος από όλους και από όλα είναι από τη στιγμή που έληξε η περιπέτεια της εξαφάνισής του ο Λάμπρος Μανιφάδος

Ο 24χρονος ράπερ, γνωστός ως «Lamanif», μετά από τέσσερις ημέρες που αγνοούνταν, εντοπίστηκε το βράδυ της 12 Φεβρουαρίου σε αύλειο χώρο σχολείου στην περιοχή της Ανάληψης. Αρχικά μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του και το επόμενο πρωί τον βρήκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σε μία πολύωρη κατάθεση. Οι αρχές έκριναν πως έπρεπε να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική για να υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, όπως προβλέπει άλλωστε το πρωτόκολλο όταν ένας άνθρωπος έχει δηλώσει πρόθεση να αυτοκτονήσει. Μία πρόθεση που επιβεβαίωσε ο 24χρονος, μιλώντας στις αστυνομικές αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΜτΚ», ο 24χρονος εντοπίστηκε εξαντλημένος και με λερωμένα ρούχα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το πρώτο που ζήτησε από τις αρχές ήταν φαγητό, γεγονός που δείχνει ότι ο νεαρός ράπερ για αρκετές ώρες είχε ταλαιπωρηθεί. Στις δύο ημέρες που νοσηλεύτηκε στη ψυχιατρική κλινική οι ειδικοί τον βοήθησαν να επανέλθει και να πειστεί πως πρέπει να σταθεί στα πόδια για να αντιμετωπίσει όσα συνέβησαν. Ο ίδιος φαίνεται να ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, ενώ την ίδια ώρα υποβλήθηκε σε όλα τα απαραίτητα τεστ.
Η προσπάθεια ανασυγκρότησης άρχισε το βράδυ της Δευτέρας, που έλαβε εξιτήριο από την κλινική και επέστρεψε στο σπίτι του. Οι μοναδικοί άνθρωποι που έχει επαφή είναι η γιαγιά του και οι γονείς του. Μάλιστα, η μητέρα του επέστεψε από τη Γερμανία το προηγούμενο Σάββατο για να βρίσκεται κοντά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμη μαζί του ούτε οι φίλοι του που δήλωναν δημόσια ότι αγωνιούν με την εξαφάνισή του.
Εν αναμονή εξελίξεων
Την Παρασκευή ήταν προγραμματισμένη η πρώτη συνάντηση του 24χρονου με την δικηγόρο του Κική Πακιρτζίδου, ώστε να συζητήσουν για όσα συνέβησαν και να αποφασίσουν πως θα κινηθούν. «Μέχρι στιγμής, έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία στο Τμήμα Ασφαλείας του δήμου Θερμαϊκού, για τη δημοσιοποίηση του ροζ βίντεο. Η διαρροή του είναι ποινικό αδίκημα και μπορεί να αποτελέσει είτε πλημμέλημα, είτε κακούργημα. Από τη Δευτέρα αναμένεται να μας καλέσουν εκ νέου για κατάθεση» δηλώνει στη «ΜτΚ» η κ. Πακιρτζίδου. «Θα πραγματοποιηθεί έρευνα για να διαπιστωθεί ποιος κατείχε το βίντεο, ποιος το διέρρευσε, ποιος το ανέβασε και ποιος το κοινοποίησε» αναφέρει η κ. Πακιρτζίδου για το επίμαχο βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media. «Υπάρχουν πληροφορίες ότι η πρώτη δημοσίευση έγινε από ψεύτικο προφίλ, αλλά ερευνάται σε βάθος από τις αρχές για να εντοπίσουν τη διαδικτυακή διαδρομή του» συμπληρώνει.
διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου