Friday, 29 March, 2024

Τα «χώνουν» άγρια στον Αγάθωνα για τα περί σκύλων Θεσσαλονικείς και μη τραγουδιστές

Έξαλλοι είναι οι Θεσσαλονικείς τραγουδιστές

αλλά και αυτοί που δεν έχουν καταγωγή από τη συμπρωτεύουσα, με τη βαριά δήλωση που ξεστόμισε ο Αγάθωνας, χαρακτηρίζοντας τη «Νύφη του Βορρά» ως ένα μεγάλο εκτροφείο σκύλων.

«Η μουσική στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε χειρότερο επίπεδο γιατί εκεί παράγει σκύλους. Η Θεσσαλονίκη είναι εκτροφείο σκύλων! Παράγει σκύλους και τους στέλνει στην Αθήνα. Κάθε χρόνο παράγει καινούργιους σκύλους. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε τι καινούρια φουρνιά… είναι ντόπερμαν, ροντβάιλερ… πάντως σε μερικά χρόνια θα φανούν. Είναι εκτροφείο σκύλων. Εγώ τη γλίτωσα, δεν έγινα σκύλος! Ασχολούμαι αποκλειστικά με το ρεμπέτικο και την έχω πληρώσει τη νύφη. Δεν παραπονιέμαι βέβαια, μια χαρά περνάω. Απλώς μπορώ και τα λέω και προκαλώ και τους άλλους να τα λένε για μένα αν μπορούν», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην εκπομπή «La Biri Biri».

Η εφημερίδα  «Η Άποψη» του Σαββατοκύριακου σε επικοινωνία που είχε με δημοφιλείς τραγουδιστές που κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, αλλά και άλλους καλλιτέχνες, που στο άκουσμα των όσων δήλωσε ο ρεμπέτης έγιναν πυρ και μανία.

ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΜΕΛΑΣ: «Θα έπρεπε να ντρέπεται…»

«Σκυλιά δεν είμαστε εμείς οι Θεσσαλονικείς, αλλά οι ρεμπέτες. Τέλος πάντων, δεν έχω τίποτα εγώ με τους ρεμπέτες, ούτε θέλω να ανοίξω νέο πόλεμο με τον Αγάθωνα, αλλά θα έπρεπε να ντρέπεται να λέει τέτοια πράγματα στα 64 του χρόνια. Λυπάμαι πολύ για τις κουβέντες του και το χειρότερο από όλα είναι ότι κατάγεται και αυτός από τη Θεσσαλονίκη. Δεν μπορεί να τους πιάνει όλους στο στόμα του, επειδή του ήρθε να πει κάτι».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ: «Κρίμα που ο Αγάθωνας δεν είναι σκύλος να φυλάει την Ελλάδα όπως και εμείς»

«Και με τη Γιουροβίζιον τότε δεν είχε βγει και είχε πει ένα σωρό βλακείες; Η Θεσσαλονίκη βγάζει μόνο καλούς τραγουδιστές και δεν είναι τυχαίο ότι η Θεσσαλονίκη κρατάει όλη τη δισκογραφία και όλες οι επιτυχίες είναι από Θεσσαλονικείς τραγουδιστές, που κρατάνε τη νύχτα της Ελλάδας. Δεν ξέρω τηn έννοια σκύλου πού τη βρήκε να την πει και  τι σημαίνει. Ας με βοηθήσει να καταλάβω και εγώ τι σημαίνει σκύλος. Για μένα σκύλος είναι το τετράποδο που το έχουμε στην αυλή μας και μας φυλάει. Αν οι Θεσσαλονικείς είναι τόσο άξιοι να είναι σκύλοι που φυλάνε όλη την Ελλάδα, τότε αυτό είναι υπέρ μας.  Και κρίμα που ο Αγάθωνας δεν είναι σκύλος και δεν συμμετέχει στο να φυλάει όλη την Ελλάδα. Και είναι Θεσσαλονικιός και λυπάμαι που κάνει τέτοιες δηλώσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει σκύλος και τι σημαίνει σκυλάδικο τραγούδι. Το σκυλάδικο τραγούδι όπως το χαρακτηρίζουν κάποιοι, είναι αυτό που διασκεδάζει ο κόσμος. Γιατί σκυλάδικο ήταν και το «Πέντε Έλληνες στον Άδη» και όταν το είπε ο Νότης Σφακιανάκης έγινε έντεχνο. Οπότε δεν μπορεί να μιλάει ο Αγάθωνας για σκύλους και για σκυλάδικα τραγούδια. Γιατί τον παίρνει η μπάλα και εκείνον. Δηλαδή, ο Καζαντζίδης, ο Αγγελόπουλος και άλλοι ήταν σκύλοι;  Δηλαδή όσοι τραγουδούσαν ρεμπέτικα δεν είναι οι σκύλοι; Έλεος!»

ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: «Είναι κομπλεξικός»

«Θέλω να συγχαρώ τον Αγάθωνα Ιακωβίδη για την ευρηματικότητά του… κατάφερε με ένα απόσπασμα του ενός λεπτού να ασχοληθεί μια μερίδα κόσμου μαζί του, ίσως γιατί το μεγαλύτερο κομμάτι των Ελλήνων τού έχει γυρίσει την πλάτη μιας και οι περισσότεροι λάτρες του ρεμπέτικου δεν τον θεωρούν ικανό συνεχιστή των παλαιών δασκάλων της ρεμπέτικης μουσικής, μιας και ο πατριάρχης του μπουζουκιού και της ρεμπέτικης παράδοσης, Μάρκος Βαμβακάρης, δεν θα απευθυνόταν ποτέ στη χώρα του με τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, όπως αυτούς που χρησιμοποίησε ο εν λόγω καλλιτέχνης, φτάνοντας στην απόλυτη ξεφτίλα να πει “αυτή η απαίσια χώρα που κακώς λέγεται Ελλάδα”, ούτε μπορώ να φανταστώ τον Τσιτσάνη να συμμετέχει στη Γιουροβίζιον… Αναφορικά τώρα με τα ζωικά κόμπλεξ και συμπλέγματά του, δεν εκπλήσσομαι που χαρακτήρισε τη συμπρωτεύουσα ως εκτροφείο σκύλων… στο παρελθόν δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως σκύλο ούτε τον Ζαφείρη Μελά, χωρίς να σκέφτεται ότι ο Ζαφείρης και εμείς οι υπόλοιποι τραγουδιστές που δραστηριοποιούμαστε στον χώρο της διασκέδασης αντιπροσωπεύουμε τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων και ουσιαστικά ο Αγάθωνας με τα λεγόμενά του μέμφεται όλους αυτούς τους ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή δεν επιλέγουν αυτόν για τη διασκέδασή τους… Μόνο ένα κομπλεξικό άτομο θα μιλούσε έτσι και κανείς πλέον δεν αμφιβάλλει γι’ αυτό… ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι ο σοφός λαός μας χαρακτηρίζει ως σκύλο αυτόν που εργάζεται πολύ και χαίρομαι που ο Αγάθωνας αποστασιοποιείται απ’ αυτό.  Επειδή υπερασπίζομαι την ελευθερία του λόγου, δεν κρίνω τον ίδιο παρά μόνο τα λεγόμενά του και τον προτρέπω να έρθει στις 30 Σεπτεμβρίου στην πρεμιέρα που θα κάνουμε στην Πύλη Αθηνών για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το πόσο καλή δουλειά έχει κάνει αυτό το “εκτροφείο σκύλων”, μιας και όλοι όσοι εμφανιζόμαστε στο κέντρο έχουμε γράψει μεγάλη θητεία και στη Θεσσαλονίκη μας… Αγάθωνα, μην το πάρεις στραβά… πες ότι σε προσκαλώ στο μαγαζί για να σου προσφέρω ποτό και δωρεάν μάθημα του τι σημαίνει να είσαι σκύλος…»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ: «Μάλλον μιλούσε για τον εαυτό του…»

«Εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι η Θεσσαλονίκη έχει τροφοδοτήσει όλα τα είδη της μουσικής στην αγορά, όπως mainstream, ποπ, ροκ και άλλα. Τώρα δηλαδή είναι εκτροφείο σκύλων τραγουδιστών; Εμένα μου βγάζει ένα πράγμα, ότι είπε κάτι, το έριξε στον αέρα για να γίνει σούσουρο. Όπως κάνουν και πολλοί αυτό τον καιρό, το έχουμε ξαναδεί το έργο. Βγαίνει ο ένας, βρίζει μία κοινωνική ομάδα, τον βρίζει η κοινωνική ομάδα και έτσι να είχαμε να λέγαμε, να συζητιόμαστε. Δεν θεωρώ αρμόδιο τον Αγάθωνα να κρίνει τους Θεσσαλονικείς τραγουδιστές. Δεν νομίζω ότι έχει τη μουσική υπόσταση για να κρίνει αν οι Θεσσαλονικείς είναι σκύλοι αν είναι έντεχνοι και ταλαντούχοι ή μη. Αυτός Θεσσαλονικιός δεν είναι; Ε, τότε, μάλλον θα μιλούσε για τον εαυτό του. Δεν ξέρω κάναν άλλο σκύλο».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΜΟΣ: «Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει το 2016»

«Δεν ξέρω ακριβώς σε ποιους συγκεκριμένα αναφέρεται ο Αγάθωνας, αλλά μάλλον εννοεί ότι εκτός του ρεμπέτικου όλα τα αλλά είναι σκυλοτράγουδα. Ελευθερία λόγου έχουμε, ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει… το 2016!!!»

ΕΛΕΝΑ ΓΚΡΕΚΟΥ: «Ποιος είναι αυτός;» 

«Κάτι μου λέει το όνομα… Αγάθωνας είπατε; Δεν τον θυμάμαι. Ποιος είναι αυτός;»

ΧΑΡΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Σιγά μην ασχοληθώ μαζί του»

«Βρε τον Αγάθωνα. Σοβαρά είπε τέτοιο πράγμα; Αυτός είναι έντεχνος δηλαδή; Τι να πω; Δεν αξίζει ούτε να το σχολιάσω. Σιγά μην ασχοληθώ μαζί του».

ΣΤΑΘΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Καλύτερα να μιλάει με τα τραγούδια και όχι να λέει όλα αυτά»

«Νομίζω πως ο Αγάθωνας θέλει να προκαλεί με τις δηλώσεις του για την προσωπική του προβολή!!! Σίγουρα υπάρχουν τραγουδιστές που δεn μας αρέσουν για τους χ – ψ λόγους, αλλά δεn χρειάζεται να προσβάλουμε κανέναν!!! Εμένα προσωπικά μου αρέσει ο Αγάθωνας, αλλά καλά θα κάνει να μιλάει με τα τραγούδια του κι όχι με το να λέει όλα αυτά…»

ΣΑΜΠΡΙΝΑ: «Είναι θέμα παιδείας»

«Η μουσική είναι θέμα γούστου και παιδείας, όπως και ο τρόπος που σχολιάζουμε».

Σπυριδούλα Κάμπου Ζαράγκα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου