Thursday, 28 March, 2024

Τζούλια Ρόμπερτς: Η αντίδραση της ηθοποιού όταν μαθαίνει πως δεν είναι «Ρόμπερτς»

Η Τζούλια Ρόμπερτς έπαθε σοκ όταν ανακάλυψε ότι δεν είναι «μια Ρόμπερτς». Μια έρευνα στα οικογενειακά της αρχεία έφερε στο φως ένα μυστικό οικογενειακό σκάνδαλο.

Η 55χρονη ηθοποιός, συμμετείχε στο πρόγραμμα Finding Your Roots (Βρίσκοντας Τις Ρίζες σου) της Ancestory και ανακάλυψε πράγματα που δεν γνώριζε για την καταγωγή και το γενεαλογικό της δέντρο μέσω DNA.

Η διάσημη ηθοποιός δεν μπορούσε να το πιστέψει όταν της είπαν ότι το επώνυμό της είναι στην πραγματικότητα εντελώς διαφορετικό, λόγω του ότι η προ-προ-προγιαγιά της Ρόντα Σατλ Ρόμπερτς είχε σχέση με έναν παντρεμένο άνδρα μετά τον θάνατο του συζύγου της Γουίλις Ρόμπερτς.

Ο ιστορικός Dr. Χένρι που ηγήθηκε της έρευνας είπε στην ηθοποιό: «Ανακαλύψαμε ότι κάποια στιγμή στη δεκαετία του 1850, η Ρόντα παντρεύτηκε έναν άνδρα που ονομαζόταν Γουίλις Ρόμπερτς. Η Τζούλια έχει το επώνυμο του Γουίλις. Αλλά ο Γουίλις πέθανε το 1864, πάνω από μια δεκαετία πριν η Ρόντα γεννήσει τον προπάππο της Τζούλια, Τζον. Ψάχνοντας στα αρχεία, ο Γουίλις δεν αναφέρεται στην απογραφή του 1880, αλλά ο προπάππους της Τζον Πέντλετον Ρόμπερτς είναι».

Ο Dr. Χένρι έδωσε χρόνο στην Τζούλια να ανακαλύψει ότι ο Γουίλις αγνοείται, με αποτέλεσμα να της πει: «Ο Γουίλις Ρόμπερτς δεν θα μπορούσε να είναι ο προ-προ-προπάππους σου. Ήταν νεκρός».

Σοκαρισμένη η Τζούλια Ρόμπερτς απάντησε: «Μα εγώ δεν είμαι Ρόμπερτς»; Ο ιστορικός συνέχισε να εξηγεί πώς η ομάδα του έψαξε βαθιά στα αρχεία της Τζόρτζια, αλλά δεν μπόρεσε να βρει λεπτομέρειες για την ταυτότητα του προ-προπάππου της Τζούλια. Στη συνέχεια στράφηκαν στην εξέταση του DNA, αφού πήραν δείγματα από την ηθοποιό και έναν ξάδελφό της για να δουν αν θα μπορούσαν να βρουν ποιος ήταν ο πατέρας του προπάππου τους.

Ο Dr. Χένρι εξήγησε: «Βρήκαμε ένα σύμπλεγμα ταυτοτήτων που συνδέουν την Τζούλια και τον ξάδελφό της με έναν άνδρα ονόματι: Χένρι Μακντόναλντ Μίτσελ Tζ.». Αφού διάβασε το όνομα, η Τζούλια ρώτησε: «Δηλαδή είμαστε Μίτσελ»; με τον καθηγητή να της επιβεβαιώνει ότι είναι το ονοματεπώνυμό της είναι «Τζούλια Μίτσελ». Συνθέτοντας το παζλ, ο Dr. Χένρι είπε ότι η Ρόντα ζούσε μόνο τέσσερα σπίτια μακριά από τη μητέρα του Χένρι. Ακούγοντας όλα αυτά για τους προγόνους της η Τζούλια είπε: «Πραγματικά, το μυαλό μου έχει εκραγεί. Είναι συναρπαστικό. Και από την άλλη πλευρά, υπάρχει ένα κομμάτι του εαυτού μου που, όταν ηρεμήσω, μπορεί ακόμα να δεχτεί την ιδέα ότι η οικογένειά μου» είπε γελώντας: «Προτιμώ το όνομα Ρόμπερτς. Αυτή ήταν μια πολύ απροσδόκητη τροπή».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου