Thursday, 28 March, 2024

Τσιτσιπάς για τα Harrods: Θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον τουρισμό!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τη νίκη του στο πρώτο παιχνίδι του Australian Open, αλλά δεν απέφυγε να σχολιάσει ξανά

και το ζήτημα με την ανάρτησή του για τα Harrods στην Ελλάδα.
Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας τόνισε στο Sdna.gr ότι δεν έχει μετανιώσει για την ανάρτηση, καθώς στόχος του είναι να βοηθήσει την Ελλάδα να αναπτυχθεί και μέσω του τουρισμού. Από εκεί και πέρα, αναφέρθηκε στις προσπάθειές του στην Αυστραλία, αλλά και στην επικείμενη συνύπαρξή του με τον αδερφό του Πέτρο, στο διπλό του Australian Open.
Οι δηλώσεις του Τσιτσιπά
Για το αν οι νίκες αυξάνουν την αυτοπεποίθησή του στο κορτ: «Είναι δύσκολο να το πω με σιγουριά, αλλά νιώθω ότι το παιχνίδι μου είναι σε καλό επίπεδο, νιώθω ότι διαχειρίζομαι πολύ καλά τους σημαντικούς πόντους και ότι έχουν βελτιωθεί οι επιστροφές μου. Καταφέρνω και χτίζω τον πόντο καλύτερα στην επιστροφή, το οποίο μου έχει δώσει πολλές ευκαιρίες και πολλά μπρέικ πόιντ. Έχω δουλέψει πολύ στην off season και έχω προσθέσει πολλά πράγματα στο παιχνίδι μου, ελπίζω αυτά τα πράγματα να με βοηθήσουν σε αυτές τις δύο δύσκολες εβδομάδες στη Μελβούρνη. Κοιτάζω ψηλά και στοχεύω σε πράγματα που θα μου φέρουν χαρά και θα μου χαράξουν αναμνήσεις».
Για το διπλό με τον Πέτρο Τσιτσιπά: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που μας έδωσαν την ευκαιρία να παίξουμε στο διπλό, είναι το πρώτο Grand Slam στο οποίο θα παίξουμε μαζί. Είναι μια ξεχωριστή στιγμή, που γίνεται ακόμα ξεχωριστή επειδή τη μοιράζομαι με τον αδερφό μου, επειδή θα μοιραστώ το γήπεδο με τον αδερφό μου. Έχω βάλει φέτος ως στόχο να παίξω όσο το δυνατόν περισσότερα διπλά γίνεται με τον Πέτρο. Είναι ένα παιδί που χρειάζεται βοήθεια και έχει ένα πολύ όμορφο τένις, στο οποίο οφείλω από την πλευρά μου να δώσω ευκαιρίες. Γενικά, θα έλεγα ότι είναι μια ευκαιρία ζωής, κάτι ονειρευόμασταν από πολύ μικροί και κάτι που σιγά σιγά γίνεται πραγματικότητα. Κάτι που μας φέρνει πιο κοντά, μας δένει και κάνει τη σχέση μας πιο ξεχωριστή και όμορφη».
Για την ανάρτηση με τα Harrods: «Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα. Μου φάνηκε αστείο, θα έλεγα, που άνθρωποι αντιδρούσαν με αυτόν τον τρόπο και έδειχναν το μίσος τους και την αντιπάθειά τους μέσω των social media. Οι δικές μου προθέσεις ήταν μόνο καλές και θετικές, το σκέφτηκα πολύ πριν γράψω, όπως και τα περισσότερα πράγματα που γράφω. Αγαπώ πάρα πολύ την Ελλάδα και προσπαθώ πάντα να εκφράσω μια άποψη που μπορεί να βοηθήσει τη χώρα μας να αναπτύξει τον τουρισμό, να φέρει περισσότερο κόσμο σε αυτόν τον όμορφο τόπο. Αυτή τη στιγμή νομίζω είναι λίγο υποβιβασμένη, αν και κάνει πολύ ενδιαφέροντα projects στα οποία θα πάρω μέρος σε λίγα χρόνια, έχοντας και καλές επαφές και με κάποια άτομα στην κυβέρνηση. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα μας να αναδειχθούμε στον παγκόσμιο χάρτη και να βοηθήσουμε νέους και ανθρώπους που έχουν όνειρα να κάνουν σπουδαία πράγματα στη ζωή».
Για την καραντίνα και τη νίκη επί του Σιμόν: «Υπάρχει η μία πλευρά, που λέει ότι δεν περνάς πολύ χρόνο στο court και κρατάς ενέργεια, που είναι καλό. Την ίδια στιγμή, όμως, νιώθω ότι η ένταση μπορεί να αυξηθεί. Υπάρχουν παίκτες που είναι σε τοπ φόρμα και πρέπει να είμαι έτοιμος να τους αντιμετωπίσω. Αυτά τα ματς μου μαθαίνουν πράγματα. Δεν ήταν από τα πιο δύσκολα ματς που είχε στο Australian Open, όμως θα την πάρω ως καλή νίκη διότι ήταν κόντρα σε έναν παίκτη με μεγάλη εμπειρία, που έχει πετύχει πολλά πράγματα και δεν περνάει απαρατήρητος».
Πηγή: sdna.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου