Friday, 19 April, 2024

Φασούλας: “Ένιωσα απόγνωση όταν ο γιος μου εμφάνισε λευχαιμία”

Στην εκπομπή “Μεσάνυχτα” ήταν καλεσμένος ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και πρώην δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας

ο οποίος μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη για τη λαμπρή καριέρα του, τα παιδικά του χρόνια και την περιπέτεια υγείας του γιου του, Γιάννη.
Ο γνωστός μπασκετμπολίστας αναφέρθηκε στα δύσκολα χρόνια που πέρασε η οικογένειά του: “Περισσότερο με άλλαξε στη ζωή μου το πρόβλημα του Γιάννη μου. Όλο αυτό. Όταν σε ηλικία τεσσάρων ετών, το 2004, εμφάνισε λευχαιμία. Ξεκινήσαμε να το λέμε όταν μας ζήτησε ο ίδιος να το πούμε. Εμείς δεν το κρύβαμε ακριβώς, δεν ντρεπόμασταν για αυτό. Απλά λέγαμε γιατί να ξέρει όλος ο κόσμος ότι ο Γιάννης είναι survivor. Μας το ζήτησε, όμως, ο ίδιος. Θεώρησε πως είναι καλό παράδειγμα σαν ένα παιδί που είναι 19, 20 χρονών και το έχει ξεπεράσει. Υπάρχουν τόσα παιδιά που παλεύουν γονείς και παιδιά για να το ξεπεράσουν και ευτυχώς τα περισσότερα παιδιά το ξεπερνάνε”…
«Ο άνθρωπος είναι ένα απίστευτο ον που τα ξεπερνάει όλα. Πρέπει να βλέπεις αισιόδοξα την επόμενη μέρα. Τον πρώτο μήνα βασικά ήμουν σε μεγάλη απόγνωση και εγώ και η Μάσα. Βλέποντας όμως ότι υπάρχει βελτίωση στα νούμερα του Γιάννη, πηγαίνοντας στην Αμερική πιο μετά και βλέποντας πόσο χαρούμενοι είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί, ήμασταν αισιόδοξοι», είπε και συνέχισε:
«Έφυγε η Μάσα με τα παιδιά για Αμερική. Πήγα κι εγώ, αλλά για λίγο, επειδή είχα τις υποχρεώσεις στην Ελλάδα. Αυτό ήταν και το λάθος μου. Δεν μπορεί να έχεις ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα στην άλλη άκρη του κόσμου κι εσύ να συνεχίζεις να είσαι στην πολιτική διαδικασία».
Σε ό,τι αφορά το πώς το αντιμετώπισε όλο αυτό, ο Παναγιώτης Φασούλας εξομολογήθηκε ότι ανήκε σε «αυτούς που θέλουν να ζούνε έξω από το πρόβλημα».
«Υπάρχουν δυο είδη ανθρώπων απέναντι σε ένα τέτοιο πρόβλημα. Αυτοί που κλείνονται στον εαυτό τους και μιλάνε για το πρόβλημα με ανθρώπους που έχουν κάτι αντίστοιχο, για να παίρνει δύναμη ο ένας από τον άλλον, και εμείς που ανήκουμε σε αυτούς που θέλουν να ζούνε έξω από το πρόβλημα», σημείωσε και κατέληξε λέγοντας:
«Θέλουμε να βλέπουμε ότι οι άλλοι έχουν κανονική ζωή και να χαιρόμαστε και να θέλουμε να επιστρέψουμε κι εμείς σε αυτό. Θυμάμαι καθόμουν στο Αγλαΐα Κυριακού και κοιτούσα από το παράθυρο τους γείτονες και σκεφτόμουν ότι υπάρχει ζωή κανονική».

news247.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου