Thursday, 28 March, 2024

Έντονες αντιδράσεις για την ματαίωση των καρναβαλιών – Έκτακτη επιχορήγηση ζητάει ο Δήμαρχος Πάτρας

Η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας για την ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα, λόγω των τριών κρουσμάτων κορονοϊού, προκαλεί προβληματισμό 

Στην Πάτρα συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση, μετά την απόφαση της κυβέρνησης. Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης (ΚΚΕ) τόνισε ότι οι εκδηλώσεις του Δήμου δεν θα διεξαχθούν. «Εμείς δεν θα κάνουμε εκδηλώσεις, εάν θέλουν τα μαγαζιά είναι ευθύνη των διοργανωτών και αυτών που θα πάνε». Και πρόσθεσε, σύμφωνα με το thebest: «Θα θέλαμε τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, για τον κόπο των εργαζομένων στον δήμο και των πληρωμάτων». Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Δεν θα ήθελα το παιδί μου να πάθει κάτι επειδή πήγε σε έναν χορό. Θα κάνουμε καλοκαιρινό καρναβάλι». Ταυτόχρονα η δημοτική αρχή ζητά από την πολιτεία αποζημίωση για τον Δήμο και τους επαγγελματίες.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, εξέφρασε, μιλώντας στο ΘΕΜΑ τον προβληματισμό του για την απόφαση: «Δεν βλέπω τον λόγο να ακυρωθούν στην πόλη μας οι καρναβαλικές εκδηλώσεις. Μη δημιουργούμε πανικό. Εμείς εδώ δεν έχουμε υπόνοια κρούσματος. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει η ακύρωση των εκδηλώσεων για την πόλη μας, για όλους τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει, κόστος εκατομμυρίων. Δεν έχω μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση, η εισήγησή μας ήταν να μην ακυρωθούν. Ωστόσο δεν θα πάρω και την ευθύνη να πάω αντίθετα στις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης. Τι θα κάνουν θα τα κλείσουν όλα; Σινεμά, θέατρα; Να μην δημιουργούμε πανικό στον κόσμο, είπε o Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης.

Τέλος, ο δήμαρχος Ξάνθης κάνει λόγο για «βόμβα» στην οικονομία της πόλης αλλά και της Καβάλας και της Χρυσούπολης. Σημειώνεται ότι εντός της ημέρας αναμένεται κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Υγείας και Προστασίας του Πολίτη για τη ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου