Thursday, 25 April, 2024

Απίστευτο! Παρκουρίστας πήδηξε από γέφυρα στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης

Ένα απίστευτο άλμα έκανε ένας νεαρός αθλητής του parkour στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ιωακείμ Θεοδωρίδης, ο οποίος ασχολείται με το παρκούρ και έχει ιστορικό του μερικά από τα πιο εντυπωσιακά άλματα, αποφάσισε να κάνει το πιο απαιτητικό άλμα που έχει κάνει μέχρι τώρα.

«Αυτό θα είναι το πιο απαιτητικό άλμα που έχω κάνει μέχρι τώρα στην καριέρα μου και για αυτό σίγουρα θα χρειαστώ μια καλή ομάδα», αναφέρει σε βίντεο που ανήρτησε ο ίδιος στο TikTok.

Δανείστηκε ένα στρώμα και πήγε με την ομάδα του στη Λ. Μεγάλου Αλέξανδρου στο ύψος της πεζογέφυρας. Πριν τρία χρόνια ο 23χρονος είχε κάνει παρόμοιο άλμα αλλά προσγειώθηκε στο γρασίδι. Αυτή την φορά θα επιχειρούσε να προσγειωθεί στο δρόμο. Πρόκειται για έναν δρόμο, τον οποίο διασχίζουν αρκετά αυτοκίνητα καθημερινά.

Το στρώμα τοποθετήθηκε στη μέση του δρόμου και ο Ιωακείμ πήρε την θέση του για το επικίνδυνο άλμα. Οι φίλοι του μέτρησαν αντίστροφα και κάνοντας μια εντυπωσιακή κωλοτούμπα στον αέρα έκανε το άλμα να φαίνεται παιχνιδάκι!

Σημειώνεται ότι ο 23χρονος είναι έμπειρος παρκουρίστας και δεν συνίσταται σε άτομα να επιχειρήσουν αντίστοιχο άλμα στο συγκεκριμένο σημείο όπου διέρχονται αυτοκίνητα. Ο Ιωακείμ Θεοδωρίδης είναι Καβαλιώτης αθλητής του parkour.

Το καλοκαίρι του 2021 ο 21χρονος Έλληνας τότε πρωταθλητής παγκόσμιων αγώνων στο parkour επικράτησε στον τελικό του freestyle με εξαιρετική εμφάνιση και 26 βαθμούς, μπροστά από τον καταξιωμένο Σουηδό Έλις Τόρχαλ και τον Βέλγο Ζερεμί Λορσινιόλ που συμπλήρωσαν την τριάδα των νικητών. Τον Σεπτέμβριο του 2020 είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Parkour της Σόφιας, και περασμένο Μάιο του 2021 το ασημένιο μετάλλιο στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μονπελιέ, για να έρθει τώρα η κατάκτηση της κορυφής στην Αλαμπάμα.

@

♬ –

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου