Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Οι καλύτερες δραστηριότητες με φίλους στο σπίτι

Δεν είναι απαραίτητο να βγαίνετε συνεχώς έξω και να αφιερώνετε πολύ χρόνο σε μετακινήσεις, αλλά και περιττά έξοδα, για να διασκεδάσετε με τους αγαπημένους σας φίλους.

Πολλές φορές μπορείτε να περάσετε το ίδιο καλά ή ακόμα και καλύτερα, περνώντας ποιοτικό χρόνο στο σπίτι. Μπορείτε να ανακαλύψετε πολλές δραστηριότητες, φτάνει βέβαια να έχετε κοινά ενδιαφέροντα και να απολαμβάνετε όλοι αυτό που θα αποφασίσετε να κάνετε. Παρακάτω, ακολουθούν ορισμένες ιδέες που είναι και οικονομικές, αλλά πρωτίστως και διασκεδαστικές. 

Παρακολουθήστε κάποια ταινία

Το βράδυ αποτελεί μία καλή στιγμή για να παρακολουθήσετε κλασικές και νέες ταινίες ή ακόμα και τηλεοπτικές σειρές, εάν το προτιμάτε. Μπορείτε να ενοικιάσετε κάποια ταινία σε DVD ή σε Blu-Ray ή να χρησιμοποιήσετε διαδικτυακές πλατφόρμες περιεχομένου, όπως το Netflix, για να δείτε το περιεχόμενο μέσω streaming. Υπάρχουν και επιλογές ταινιών και σειρών που είναι απολύτως δωρεάν. Μπορείτε να βρείτε το υλικό αυτό σε διάφορες πήγες στο διαδίκτυο. Δεν χρειάζεται καν να ξοδευτείτε, εάν δεν διαθέτετε κάποια ενεργή συνδρομή.

Θα πρέπει, ωστόσο, να εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα. Τα πατατάκια και τα έτοιμα σνακ δεν κάνουν και τόσο καλό στην υγεία, αλλά είναι απαραίτητα μία στο τόσο, ειδικά σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Τα χειροποίητα ποπ κορν  προσφέρουν μία νόστιμη και υγιεινή λύση. Παράλληλα και οι ξηροί καρποί ή οι ηλιόσποροι αποτελούν ένα εξαιρετικό σνακ, φτάνει να μην είναι πλημμυρισμένοι στο αλάτι.

Παίξτε παιχνίδια

Μπορείτε να παίξετε ένα σωρό παιχνίδια και να περάσετε πολύ ευχάριστα το χρόνο σας στο σπίτι. Μιλάμε για επιτραπέζια παιχνίδια, για παιχνίδια της τράπουλας, για παιχνίδια που δεν χρειάζονται καν κάποιο ιδιαίτερο εξοπλισμό, παρά μόνο ίσως κάποιο κομμάτι χαρτί και ένα στυλό, ίσως και τίποτα απολύτως.

Μπορεί κανείς να βρει ένα σωρό παιχνίδια που δεν είναι κατ’ ανάγκη για παιδιά, αλλά περιλαμβάνουν πιο σύνθετη στρατηγική και ικανότητες, που μόνο οι ενήλικοι μπορούν χρησιμοποιήσουν. Αν δεν είστε πολύ της σκέψης, επενδύστε σε αστεία και διασκεδαστικά παιχνίδια. Υπάρχουν παιχνίδια τα οποία δεν μπορεί κανείς να παίξει χωρίς να γνωρίζει καλά τους κανόνες. Γενικά, το να γνωρίζει ο παίκτης τους κανόνες είναι πολύ σημαντικό. Όσο καλύτερα μαθαίνει ο παίκτης το παιχνίδι τόσο καλύτερες πιθανότητες έχει να επικρατήσει σε αυτό. Σπάνια οι παίκτες γνωρίζουν βέβαια όλους τους κανόνες.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τους πόκερ κανόνες. Χωρίς κανείς να γνωρίζει τους κανόνες του παιχνιδιού δεν μπορεί καν να αρχίσει να παίζει. Το ίδιο ισχύει αντίστοιχα και με το σκάκι. Οι κανόνες στο σκάκι αποτελούν το κλειδί για να ξεκινήσει κανείς να παίζει και για να πάρει φυσικά το πάνω χέρι στις παρτίδες αν και πέρα από τον ανταγωνισμό μετρά και η διασκέδαση.Μαγειρέψτε και φάτε κάτι νόστιμο

Μπορείτε να μαγειρέψετε κάτι νόστιμο και ξεχωριστό και να καλέσετε τους φίλους σας για φαγητό. Η ώρα θα περάσει πολύ ευχάριστα και επίσης θα γεμίσει το στομάχι με κάτι νόστιμο και απολαυστικό. Εάν δεν έχετε πολύ χρόνο να ασχοληθείτε, υπάρχουν πολλές απλές και γρήγορες συνταγές, που δεν παύουν και αυτές να είναι νόστιμες. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μαγειρέψετε μαζί με τους φίλους εφόσον αυτό πιστεύετε πώς θα είναι επιθυμητό και διασκεδαστικό και για τους άλλους. Φυσικά, υπάρχει και η περίπτωση του delivery, με την οποία δεν θα χρειαστεί να κουραστείτε καν.

Αυτή η επιλογή σας κάνει να επιλέξετε πολλά και διαφορετικά πράγματα για να φάτε, ανάλογα με το γούστο το δικό σας και των φίλων σας. Μπορείτε ενδεχομένως να φτιάξετε κάποιο γρήγορο και εύκολο επιδόρπιο ή σπιτικό παγωτό, για να κλείσετε πιο ευχάριστα και με μία γλυκιά «νότα» το δείπνο σας.

Πιείτε κάτι και συζητήστε

Σίγουρα θα έχετε πολλά να πείτε με τους αγαπημένους σας φίλους, ιδίως εάν έχετε αρκετό καιρό να βρεθείτε. Αυτή λοιπόν είναι η κατάλληλη στιγμή για να φτιάξετε ένα καφέ, τσάι ή οποιοδήποτε άλλο ρόφημα σας αρέσει ή εναλλακτικά να πιείτε ποτά και κοκτέιλ. Η ώρα πραγματικά πέρνα πολύ γρήγορα και διασκεδαστικά με τη συζήτηση. 

Θα μπορούσατε ενδεχομένως να φτιάξετε λίγο την ατμόσφαιρα με λίγη μουσική να παίζει σε χαμηλή ένταση, που να αρέσει όμως σε όλους. Κάποιοι προτιμούν ίσως και την τηλεόραση ανοιχτή, αν και υπάρχουν και αντίθετες απόψεις που θεωρούν πως δεν προσφέρει κάτι, αντίθετα αποσπά την προσοχή από τη συζήτηση.

Κάντε γυμναστική ή γιόγκα

Οι γυναίκες-κυρίως- ίσως χρειαστείτε κάτι πιο ενεργητικό, όπως η γυμναστική και η γιόγκα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε κάποιο βίντεο και να κάνετε τις ασκήσεις που θα βλέπετε στην οθόνη σας, παρότι δεν είναι δύσκολο να κάνετε και απλές ασκήσεις χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόγραμμα.

Εναλλακτικά όλα αυτά μπορεί να γίνουν και με μουσική, ο ρυθμός της οποίας θα πρέπει να αντιστοιχεί στο ρυθμό της άσκησης. Σε περίπτωση που η άσκηση είναι πολύ κοπιαστική, ενδεχομένως να βοηθήσει κάποιο ντους. Γι’ αυτό ενημερώστε τους καλεσμένους σας να φέρουν κάποια αλλαξιά ρούχων για να μην φύγουν βρώμικοι και ιδρωμένοι.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου