Friday, 29 March, 2024

Πέταξε στο Παρίσι για να κάνει έκπληξη στη φίλη του – Εκεί όμως τον περίμενε…

Όταν ο Φίνλεϊ Μακάφι επιβιβάστηκε σε πτήση από το Εδιμβούργο προς το Παρίσι για να κάνει έκπληξη στη φίλη του, Σάλμα

ήξερε ότι ήταν μια μεγάλη, ρομαντική χειρονομία.

«Δεν ήθελα να γίνει σύγκριση με κάποια ταινία, ή οτιδήποτε άλλο», λέει ο ίδιος στο CNN Travel. Ωστόσο, όποιος έχει παρακολουθήσει κάμποσες ταινίες, γνωρίζει ότι μια ξαφνική επίσκεψη σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου, για να μην αναφέρουμε μια απροσδόκητη επανένωση στο αεροδρόμιο, υπήρξε η βάση για πολλές μεγάλες κινηματογραφικές στιγμές. Ήταν τον Ιανουάριο του 2017 όταν ο Μακάφι ήταν ένας 23χρονος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Πριν κλείσει το αεροπορικό του εισιτήριο, είπε στον συγκάτοικό του, Ανταμ Τζέκινς για την ιδέα που είχε. Ο Τζένκινς γέλασε, λέγοντάς του ότι ήταν ανόητο αλλά ρομαντικό. Τότε, ο Μακάφι τηλεφώνησε στον πατέρα του, ο οποίος του είπε ότι ήταν μια υπέροχη ιδέα, οπότε το έκανε: έκλεισε το αεροπορικό εισιτήριο.
Εν τω μεταξύ, η κοπέλα του, η 21χρονη τότε Σάλμα Σάαντε, επέστρεφε στο Εδιμβούργο από τη Βηρυτό. Η Σάλμα, που ταξίδευε μόνη της, είχε προγραμματίσει μια ημερήσια στάση στο Παρίσι. Ο φίλος της σκέφτηκε να της κάνει έκπληξη στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ. Θεωρητικά, τι θα μπορούσε να πάει στραβά; Δεν υπήρχαν πολλές πτήσεις μεταξύ Βηρυτού και Παρισιού, οπότε ο νεαρός ήταν αρκετά σίγουρος ότι είχε εντοπίσει σε ποια βρισκόταν η σύντροφός του.

Πέταξε από το Εδιμβούργο στο Παρίσι για κάνει έκπληξη στη φίλη του
Αυτό όμως που δεν γνώριζε ο Φίνλεϊ Μακάφι ήταν ότι ακριβώς καθώς επιβιβαζόταν στην πτήση του από το Εδιμβούργο προς το Παρίσι, η Σάλμα είχε ήδη προσγειωθεί στην πρωτεύουσα της Σκωτίας. Όπως φάνηκε, είχε αλλάξει την πτήση της, με τον ίδιο στόχο: να κάνει έκπληξη στον σύντροφό της και να επανενωθούν μια μέρα νωρίτερα.

Το ζευγάρι δεν είχε ιδέα ότι και οι δύο είχαν περάσει από το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου ταυτόχρονα. Μάλιστα, ο αερολιμένας της Σκωτίας είναι τόσο μικρός, που θα μπορούσαν εύκολα να πέσει ο ένας πάνω στον άλλο. Και αν η Σάλμα είχε στείλει μήνυμα στον Φίνλεϊ μετά την προσγείωση, θα μπορούσε αυτός να είχε αποφύγει την πτήση του.

«Είναι τρελό όταν το σκεφτόμαστε, υπάρχει ένα σημείο στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου όπου πιθανώς πέρασε κυριολεκτικά ο ένας δίπλα από τον άλλο», λέει ο νεαρός άνδρας.

Ιανουάριος του 2021 και το ζευγάρι είναι ακόμα μαζί. Τώρα ζουν στο Λονδίνο όπου ο Φίνλεϊ είναι μηχανικός λογισμικού και η Σάλμα εργάζεται για το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας. Σήμερα, πίνουν καφέ μαζί στην κουζίνα τους και θυμούνται τις πρώτες μέρες της σχέσης τους και τη χαμένη σύνδεσή τους.

«Βγαίναμε μόνο για τρεις μήνες. Έλειπε πολύ ο ένας στον άλλο», λέει ο Φίνλεϊ. «Ναι, γύρω στους δυόμισι μήνες, ήταν η πρώτη φορά που ήμασταν χώρια», προσθέτει η Σάλμα. Όταν η κοπέλα αποβιβάστηκε στο Εδιμβούργο, αποφάσισε να μην επικοινωνήσει αμέσως με τον φίλο της. Ήταν κουρασμένη από την πτήση και ήθελε να πάει σπίτι πρώτα, να κάνει ντους, να ετοιμαστεί και στη συνέχεια να κατευθυνθεί προς το διαμέρισμά του και να του κάνει έκπληξη.

«Ήμουν έτοιμη να επιστρέψω και να είμαι με τον φίλο μου… και μετά συνειδητοποίησα ότι δεν ήμασταν στο ίδιο μέρος», αναφέρει γελώντας.

Ανακάλυψε ότι τα πράγματα είχαν πάει στραβά όταν, πίσω στο διαμέρισμά της, έστειλε ένα μήνυμα στον συγκάτοικο του Φίνλεϊ. «Γεια σου Ανταμ, ξέρεις αν ο Φίνλεϊ είναι στο διαμέρισμα; Επέστρεψα μια μέρα νωρίτερα και θέλω να του κάνω έκπληξη», του έγραψε. «Μόλις πέταξε για το Παρίσι», της απάντησε εκείνος. «Θέλει να κάνει το ίδιο πράγμα. Στην κυριολεξία».

Η Σάλμα πίστευε ότι την κορόιδευε. Τότε, έστειλε μήνυμα στον φίλο της, γράφοντας του «Σε παρακαλώ, πες μου ότι δεν είσαι στο Παρίσι, χαχα». Αφού δεν έλαβε απάντηση, τον πήρε τηλέφωνο. Όταν εκείνος δεν το σήκωσε, άρχισε να συνειδητοποιεί ότι ήταν αλήθεια. «Ήμουν αναστατωμένη, αλλά επίσης πίστευα ότι ήταν πραγματικά αστείο», λέει η κοπέλα. «Γύρνα πίσω εδώ», πληκτρολόγησε. «Εδώ στο Εδιμβούργο, όχι στο Παρίσι»

Μόνος του ο Φίνλεϊ στο Παρίσι, έκαν μια σόλο χειμωνιάτικη περιπλάνηση στα αξιοθέατα. Την επόμενη μέρα πέταξε για Εδιμβούργο. Όταν έφτασε, πήγε η Σάλμα να τον πάρει.

Η ιστορία τους έγινε viral
Στις 12 Ιανουαρίου φέτος, η Σάλμα θυμήθηκε το ταξίδι στο Παρίσι μέσω της λειτουργίας «αναμνήσεις» του Facebook. Με το που το είδε, χαμογέλασε -όπως πάντα όταν το θυμάται- και αποφάσισε να κάνει tweet για αυτό. «Χαρούμενη επέτειο 4 ετών, τότε που πέταξα στο Εδιμβούργο για να κάνω έκπληξη στον Φίνλεϊ και εκείνος πέταξε στο Παρίσι για να μου κάνει έκπληξη και γι’ αυτό δεν κάνουμε πια εκπλήξεις», έγραψε δημοσιεύοντας παράλληλα στιγμιότυπα οθόνης των μηνυμάτων τους και την ανάρτηση που είχε κάνει τότε ο Φίνλεϊ στο Facebook.

Η ιστορία τους έχει γίνει viral, προκαλώντας μεγάλη έκπληξη στο ζευγάρι. «Η όλη ανταπόκριση στο Twitter ήταν πραγματικά αναπάντεχη και υπέροχη», λέει ο Φίνλεϊ. Όσο για το Παρίσι, το ζευγάρι δεν τα κατάφερε ποτέ να πάει μαζί. Στην πραγματικότητα ήλπιζαν να πάνε πέρυσι, αλλά η πανδημία Covid-19 τους χάλασε τα σχέδια. Όμως, βλέποντας την ιστορία τους να διαδίδεται σε όλο τον κόσμο, και να περνούν τον τελευταίο καιρό σκεπτόμενοι εκείνη την ημέρα, τους κάνει πιο αποφασισμένους να καταφέρουν να πάνε μια μέρα μαζί στην Πόλη του Φωτός.

iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου