Saturday, 20 April, 2024

Πώς αλλάζει το σπίτι με τα κατάλληλα φωτιστικά!

Νοικιάσαμε το νέο μας σπίτι, μετά από πολύ καιρό. Είναι ένα δυάρι, με ωραίους, μεγάλους χώρους, ξεχωριστά ο ένας από τον άλλο

Στη κεντρική είσοδο υπάρχει το hall, όπου συνδέεται μαζί με το σαλόνι χωρίς να υπάρχει μεγάλη απόσταση. Στα αριστερά, βρίσκεται η κουζίνα, όπου μαζί με το μπάνιο, είναι τα πιο σημαντικά μέρη για τη σύζυγο. Στο βάθος η κρεβατοκάμαρα και το μπάνιο, όπου συνδυαστικά καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος της οικίας.

Αγοράσαμε τα έπιπλα μας, τοποθετήσαμε τις ηλεκτρικές συσκευές που ήδη είχαμε και έπειτα καθίσαμε να ξεκουραστούμε. Όμως νιώσαμε πως κάτι έλειπε από τους χώρους. Ήταν ήδη νύχτα και ανάβοντας τα φώτα, διαπιστώσαμε ότι κανένα από τα μέρη του σπιτιού δεν είχε φωτιστικά οροφής, αλλά σκέτα τα ντουί, φέροντας μονάχα μια λάμπα!

Εννοείται πως δε το σκεφτήκαμε και πολύ και την επόμενη κιόλας μέρα, βγήκαμε στην αγορά για να βρούμε εκείνα που θα ταίριαζαν περισσότερο στο decor του σπιτιού. Αν μας είχαν συνδέσει το ίντερνετ θα ψάχναμε κατευθείαν στο διαδίκτυο.

Αφού γυρίσαμε αρκετά καταστήματα, βρήκαμε ένα που είχε τα πάντα για το φωτισμό και ιδίως φωτιστικά οροφής που ψάχναμε. Η γκάμα ήταν τεράστια, όπου τα σχέδια, τα χρώματα και τα μοτίβα των φωτιστικών, θα άφηναν τον καθένα άναυδο! Το σπίτι μας έχει χαμηλό ταβάνι και αφού πρόκειται για διαμέρισμα σε νεόκτιστη πολυκατοικία, δεν έχει γύψινες ροζέτες, όπου αυτό σημαίνει πως τα φωτιστικά τοίχου είναι μονόδρομος. Καλύτερα για εμάς αφού μας αρέσουν περισσότερο! Είδαμε πλαφονιέρες οροφής από χρωμιωμένο μέταλλο με αμέτρητα κρύσταλλα, τρίφωτα και πεντάφωτα μεταλλικά φωτιστικά, με χρυσή και ασημένια πατίνα, μονόφωτα μεταλλικά με λευκές γυάλινες μπάλες και άλλα πολλά που ήταν πραγματικά δύσκολο να τα συγκρατήσει κανείς. Μετά από πολύ συζήτηση και ζαλισμένοι από τις άφθονες επιλογές που είχαμε, καταλήξαμε αγοράζοντας μια πλαφονιέρα οροφής από μαύρο αλουμίνιο και ακρυλικό, έχοντας τρία φωτιστικά LED ρυθμιζόμενης τονικότητας, το οποίο ήταν σε τιμή ευκαιρίας. Κι αυτό οφείλεται στο κατάστημα, μιας και πολλά από τα προϊόντα του ήταν σε εκποίηση.

Για εσάς όμως που έχετε ψηλό ταβάνι,  τα κρεμαστά φωτιστικά είναι καλύτερη επιλογή απ’ ότι αυτά της οροφής, αφού καλύπτουν με το μήκος τους, το μεγάλο εύρος που έχει δημιουργηθεί. Η ποικιλία εδώ είναι εξίσου μεγάλη και κατά την άποψή μας, είναι πολύ πιο όμορφα σχέδια και μοτίβα απ’ ότι αυτών της οροφής. Σίγουρα πολλοί έχουμε παρατηρήσει διάφορα κρεμαστά φωτιστικά που μας έκαναν καλή εντύπωση όταν βρεθήκαμε σε κάποιο μπαρ ή καφέ, ακόμα και σε ένα barbershop που πήγαμε να κουρευτούμε. Πολλά είναι εκείνα που είχαν ένα βαρύ ξύλινο κορμό, σε οριζόντια θέση, όπου “πλέκονταν” γύρω του διάφορα vintage κρεμαστά φωτιστικά, μεταλλικά ως επί το πλείστο, φέροντας τεράστιες γυάλινες λάμπες και με τις αλυσίδες να στηρίζουν την κατασκευή. Σίγουρα θα δείτε ακόμα περισσότερα αν βγείτε στα καταστήματα φωτιστικών και είμαστε βέβαιοι πως θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό… όχι μόνο από τη ποιότητα αυτών, αλλά και από τις τιμές που συναντήσαμε, χωρίς να διανύουμε περίοδο εκπτώσεων. Αν ψάχνετε και θέλετε να λύσετε το πρόβλημα του φωτισμού στο χώρο σας, είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνετε, γιατί ευκαιρίες για να αγοράσει κανείς ποιοτικά και σε χαμηλές τιμές, δύσκολα θα έρθει ξανά.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου