Thursday, 28 March, 2024

Σάλος στο διαδίκτυο και στην κυβέρνηση από το νέο σκίτσο του Αρκά

Ποιος ήταν ο ρόλος της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, να δούμε στο ελικόπτερο Αλέξη ποιος θα μπει″ φώναζε στη μεγάλη πορεία η πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου μαζί με άλλους διαδηλωτές. Σύμφωνα με το mononews.gr από το σύνθημα αυτό φαίνεται ότι εμπνεύστηκε και ο δημοφιλής σκιτσογράφος Αρκάς και δημιούργησε σκίτσο που έγραφε “Τι κάνει ο πρωθυπουργός στο ελικόπτερο; Το Σωστό!”.

arkas1

To συγκεκριμένο σκίτσο του έκανε για ακόμα μια φορά τον γύρω του διαδικτύου, ενώ τα like και οι κοινοποιήσεις του ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, προκαλώντας προβληματισμό και ανησυχία στην κυβέρνηση. Ωστόσο, ο ταλαντούχος σκιτσογράφος δεν μασάει τα λόγια του, αντικατοπτρίζοντας μέσα από τα σκίτσα του την ελληνική πραγματικότητα και αποτελώντας σφυγμομέτρηση για την κοινωνία.

“O φόρος προς στην αγέλη αυξήθηκε πρέπει να μας δώσεις το 80% του αρνιού. Eπιτέλους κοινωνική δικαιοσύνη!

arkas2
“Δεν είναι τόσο βαριά η φορολογία όσο λένε! Φέτος, για παράδειγμα, δεν μου πήραν ούτε τα παιδιά ούτε τη μάνα μου.” Αναφέρει σε άλλο σκίτσο του, καυτηριάζοντας με τον τρόπο αυτό τα μέτρα για την αύξηση της φορολόγησης που προωθεί η κυβέρνηση.
Από την σάτιρα του αρκά δεν ξεφεύγει ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. “Kαλά τα νέα για τη χώρα από το ταξίδι του πρωθυπουργού στο εξωτερικό. Υπάρχει πιθανότητα να μείνει εκεί῾.
“…Ο υπουργός δήλωσε ότι δεν θα πειραχτούν οι συντάξεις. Το ρήμα “μειώνω” θα συνεχίσει να συντάσσεται με αιτιατική”, γράφει ο Αρκάς σε πρόσφατο σκίτσο του στηλιτεύοντας για ακόμα μια φορά, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, την επαναλαμβανόμενη πρακτική της κυβέρνησης για περικοπές στις συντάξεις.
Στο παρελθόν κάποια από τα σκίτσα, που δημιούργησε ο περίφημος Αρκάς και ανέβηκαν στην επίσημη σελίδα του στο Facebook προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων και απειλών από όσους θεώρησαν ότι… πολεμάει την κυβέρνηση.
Στο επίμαχο σκίτσο εμφανίζονταν ένας άντρας που έλεγε «Έχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Είναι άνθρωποι που πατάνε γερά στον αέρα».
Οι αντιδράσεις και οι απειλές φαίνεται πως ήταν τόσο έντονες που η επίσημη σελίδα του στο Facebook διέκοψε κάθε ανάρτηση. Χαρακτηριστικά έγραφε: «Με εντολή του Αρκά η σελίδα αναστέλλει τις αναρτήσεις μέχρι νεοτέρας. Ο διαχειριστής». Σε άλλη ανάρτηση ο διαχειριστής έκανε λόγο για πολιτική βαρβαρότητα. Τα επίμαχα σκίτσα και σχόλια έχουν σβηστεί, όμως ήδη στα social media είχαν φουντώσει οι αντιδράσεις για την επίθεση που δέχθηκε η σελίδα του σκιτσογράφου.
Ποιος είναι ο άγνωστος Αρκάς
Ο Αρκάς είναι Έλληνας καλλιτέχνης που ασχολείται με την τέχνη των Κόμικς. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δημοσιεύοντας τη σειρά Ο Κόκκορας στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ και στο ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ.
Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση. Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα).
Το πραγματικό όνομα καθώς και η ταυτότητά του εν λόγω συγγραφέα παραμένουν άγνωστα. Παρόλο που έχει αναφερθεί ως Αντώνης Ευδαίμων και Γεράσιμος Σπανοδημήτρης στα διάφορα κόμικς, εντούτοις θεωρούνται ως ψευδώνυμα.

Σάλος στο διαδίκτυο και στην κυβέρνηση από το νέο σκίτσο του Αρκά

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου