Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ένα εκατομμύριο άτομα μπαίνουν στο Facebook στα κρυφά

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο το Tor για να μπουν στο Facebook. Διαβάστε γιατί

Το ανώνυμο δίκτυο Tor χρησιμοποιείται για την πρόσβαση σε όλα τα είδη διαδικτυακών υπηρεσιών χωρίς την αποκάλυψη της ταυτότητας του χρήστη. Παρά τις σκοτεινές εφαρμογές της πλατφόρμας, υπάρχουν και πολλές νόμιμες χρήσεις. Όπως το Facebook, για παράδειγμα.

Το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε πρόσφατα ότι περίπου 1 εκατομμύριο άτομα επισκέφθηκαν το Facebook μέσω του δικτύου Tor τις τελευταίες 30 μέρες, από μόλις 525.000 την αντίστοιχη περίοδο τον περασμένο Ιούνιο.

Η ανάπτυξη είναι σχεδόν γραμμική, έγραψε ο μηχανικός λογισμικού της Facebook Άλεκ Μάγεττ.

Οι άνθρωποι ίσως θέλουν να έχουν πρόσβαση στο Facebook μέσω Tor για να μην αποκαλύπτουν την πρόσβαση αυτή στις καταπιεστικές κυβερνήσεις τους, για παράδειγμα. Το συγκεκριμένο δίκτυο επιτρέπει πρόσβαση στο Facebook ακόμα κι αν αυτή έχει απαγορευθεί από την κυβέρνηση της χώρας.

«Όσοι επιλέγουν να επικοινωνήσουν μέσω του Tor το κάνουν για ποικίλους λόγους που σχετίζονται με την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια. (…) Είναι σημαντικό να βρούμε μεθόδους ώστε οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας με ασφάλεια, ιδιαίτερα αν δεν διαθέτουν αξιόπιστες μεθόδους για να το κάνουν» έγραψε ο Μάφετ.

Διαβάστε ακόμη: Η αμύθητη περιουσία που απέκτησε η κληρονόμος του Στιβ Τζομπς

Ο Tor ουσιαστικά λειτουργεί στέλνοντας τη διαδικτυακή σας κίνηση μέσω μιας σειράς κρυπτογραφημένων επιστρώσεων για την απόκρυψη της καταγωγής της ροής αυτής. Έτσι επιτρέπεται η ανώνυμη πρόσβαση σε υπηρεσίες αλλά και η πρόσβαση σε υπηρεσίες που δεν μπορούν να εντοπιστούν με ένα κανονικό πρόγραμμα περιήγησης. Αυτές οι σελίδες χρησιμοποιούν την κατάληξη ‘.onion’.

To 2014 το Facebook ξεκίνησε να παρέχει τη δική του ιστοσελίδα σε .onion προς όφελος των χρηστών Tor. Έτσι, τους προσέφερε περαιτέρω ασφάλεια και η κανονική υπηρεσία του Facebook έπαψε να θεωρεί όσους την προσέγγιζαν μέσω Tor ως εν δυνάμει επιτιθέμενους.

news247.gr
Ένα εκατομμύριο άτομα μπαίνουν στο Facebook στα κρυφά

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου