Friday, 19 April, 2024

Αυτά είναι τα νέα iPhone 6s και 6s Plus

Στην παρουσίαση των δύο νέων μοντέλων του δημοφιλούς κινητού της, iPhone, τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus, προχώρησε η Apple.Η οθόνη παραμένει στις 4,7 ίντσες για το iPhone 6 και στις 5,5 ίντσες το iPhone 6 Plus, μέγεθος που το κατατάσσει στην κατηγορία των phablets

Η οθόνη παραμένει στις 4,7 ίντσες για το iPhone 6 και στις 5,5 ίντσες το iPhone 6 Plus, μέγεθος που το κατατάσσει στην κατηγορία των phablets

Τα δύο νέα μοντέλα, όπως ήταν αναμενόμενο, διατήρησαν την αισθητική και τον εξωτερικό σχεδιασμό της σειράς 6, με την Apple να κάνει ειδική μνεία στο κράμα που επέλεξε για την κατασκευή τους (custom alloy Aluminum 7000 Series), υλικό που τα καθιστά ανθεκτικότερα, προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο λυγίσματος που είχε παρατηρηθεί στα προηγούμενα μοντέλα και κυρίως στο 6 Plus, γνωστό και ως Bendgate.

Η νέα έκδοση των iPhone, έρχεται με αναβαθμισμένο το socet του 64μπιτου επεξεργαστή της με την ονομασία A9 και διαθέτει, όπως και ο προκάτοχός της, μνήμη RAM μεγέθους 1 GB.

Η μεγάλη καινοτομία που εισάγει η νέα σειρά εντοπίζεται στη συνεργασία του λογισμικού με το hardware και ονομάζεται 3D Touch.

Πρόκειται για μία τεχνολογία η οποία αφορά μετεξέλιξη της τεχνολογίας Force Touch που ενσωματώνει το Apple Watch αλλά και το trackback των νέων MacBook και έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει τα διαφορετικά επίπεδα πίεσης που ασκούνται από τον χρήστη στην οθόνη και να ενεργοποιήσει λειτουργίες που επιτρέπουν την ταχύτερη πλοήγηση στις πρόσθετες επιλογές κάθε εφαρμογής.

Μεγάλη αναβάθμιση υπήρξε και στην κύρια κάμερα, καθώς η ανάλυση σκαρφαλώνει από τα 8 MP στα 12 MP και διαθέτει πλέον τη δυνατότητα λήψης βίντεο ανάλυσης 4k, ακολουθώντας την τάση που επικρατεί στον ανταγωνισμό. Η κάμερα διαθέτει σύστημα φακών πέντε οπτικών στοιχείων, προστασία από κρύσταλλο κατασκευασμένο από ζαφείρι και επιπλέον True-Tone LED flash. Το iPhone 6s Plus διαθέτει επιπλέον και σταθεροποιητή εικόνας.

Η Apple υπόσχεται εξαιρετικές φωτογραφίες, ιδιαίτερη ευκρίνειας, ακόμα και σε συνθήκες ελάχιστου φωτισμού.

Αναβάθμιση δέχτηκε και η κάμερα βιντεοκλήσεων, καθώς το εμπρόσθιο μέρος της συσκευής, κοσμεί πλέον μία κάμερα ανάλυσης 5MP. H Apple μάλιστα προσομοιώνει με ευρηματικό τρόπο τη λειτουργία του flash, καθώς κατά τη διάρκεια λήψης μίας φωτογραφίας με τη δευτερεύουσα κάμερα, η οθόνη φωτίζεται, ώστε να ενισχύεται ο φωτισμός. Η τεχνική ονομάζεται Retina Flash.

Τα iPhone 6s κυκλοφορούν στις 25 Σεπτεμβρίου σε επιλεγμένες χώρες σε όλο τον κόσμο (ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία) ενώ άγνωστη παραμένει προς το παρόν η ημερομηνία διάθεσης στην Ελλάδα.

Οι χρωματικές επιλογές παραμένουν οι ίδιες, (Spece Grey, Gold, Silver) και σε αυτές έρχεται να προστεθεί η Rose Gold, ενώ διατίθενται σε τρεις επιλογές χωρητικότητας (16GB, 32GB, 64GB)

Σε κάποια ευρωπαϊκά Apple Store μάλιστα, όπως της Γαλλίας. έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του και η τιμή τους, η οποία ανέρχεται στα 749€ για το 6s των 16GB και στα 849€ για το 6s Plus των 16GB ομοίως.

Αυτά είναι τα νέα iPhone 6s και 6s Plus

Πηγή:www.skai.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου