Thursday, 28 March, 2024

Σύμφωνα με φήμες, η Google θα κυκλοφορήσει το πρώτο της μη-Nexus κινητό φέτος

Από ότι φαίνεται, δεν θα χρειαστεί να περιμένετε και πολύ για να διαπιστώσετε αν όντως ισχύουν οι φήμες που θέλουν την Google να έχει περισσότερο έλεγχο πάνω στο design των συσκευών της.

Σύμφωνα με πηγές της Telegraph, η Google θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος της χρονιάς ένα νέο smartphone έχοντας πολύ μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στο “design, στην κατασκευή και στο λογισμικό” του. Αν και δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες για την συσκευή, από τον τρόπο που ακούγονται όλα αυτά δεν πρόκειται να ανήκει στην σειρά Nexus – συνήθως τρίτες εταιρείες έχουν αρκετή επιρροή στο design και στην κατασκευή τους. Ενδεχομένως, το tablet Pixel C να αποτελεί την βασική πηγή έμπνευσης πάντως.

Η Google αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας, ωστόσο ξέρουμε ότι η ηγεσία της εταιρείας επιθυμεί να έχει περισσότερο έλεγχο πάνω στο τελικό προϊόν. Ο CEO της Google, Sundar Pichai πρόσφατα δήλωσε ότι η Google θα έχει “περισσότερη άποψη” πάνω στο design, αλλά το θέμα είναι προς ποια κατεύθυνση θέλει να κινηθεί η εταιρεία με έδρα το Mountain View.

Είναι όντως διατεθειμένη να διακινδυνεύσει να αποξενώσει τους εταίρους της στον τομέα του hardware σχεδιάζοντας in-house ένα κινητό ή απλώς θέλει να κάνει μεγαλύτερη την σφραγίδα της στο πρόγραμμα Nexus; Ένα πράγμα είναι βέβαιο: αν η συγκεκριμένη φήμη αληθεύει, η στρατηγική hardware της Google δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια.

insomnia.gr
Σύμφωνα με φήμες, η Google θα κυκλοφορήσει το πρώτο της μη-Nexus κινητό φέτος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου