Thursday, 25 April, 2024

Το Πεντάγωνο δεν αποκλείει ότι τα ιπτάμενα μπαλόνια είναι… UFO

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να αποκλείσει την πιθανότητα ότι ένα πλήθος αγνώστου ταυτότητας αντικειμένων που πέταξαν πάνω από τον αμερικανικό ουρανό τις τελευταίες ημέρες θα μπορούσε να συνδέεται με εξωγήινους.

Ένα αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος κατέρριψε την Κυριακή ένα «αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο» (UFO) πάνω από τη λίμνη Χιούρον, κατόπιν εντολής του προέδρου Τζο Μπάιντεν. Ήταν η τρίτη τέτοια κατάρριψη μέσα σε τρεις ημέρες και το τελευταίο στρατιωτικό χτύπημα σε μια αλυσίδα γεγονότων πάνω από τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ που οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου πιστεύουν ότι δεν έχει προηγούμενο σε καιρό ειρήνης.

Ο στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Glen VanHerck, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών διερευνούν όλες τις πιθανότητες γύρω από αυτά τα άγνωστα αντικείμενα, αναφέρει το ρεπορτάζ της Daily Mail.

«Δεν έχω αποκλείσει τίποτα», δήλωσε ο VanHerck. «Σε αυτό το σημείο συνεχίζουμε να αξιολογούμε κάθε απειλή ή πιθανή απειλή, άγνωστη, που προσεγγίζει τη Βόρεια Αμερική, με σκοπό να την εντοπίσουμε».

Το αντικείμενο που εντοπίστηκε την Κυριακή περιγράφηκε από αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας ως μια μη επανδρωμένη «οκταγωνική δομή» με «πιθανές δυνατότητες επιτήρησης» και σκοινιά που συνδέονται με αυτό.

Ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 το κατέρριψε, μετά την καταστροφή δύο ακόμα αντικειμένων πάνω από την Αλάσκα και τον Καναδά την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ο VanHerck δήλωσε ότι, σε αντίθεση με το κινεζικό κατασκοπευτικό αερόστατο που καταρρίφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, και τα τρία αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα που καταρρίφθηκαν το Σαββατοκύριακο είχαν παρόμοιο μέγεθος και ταχύτητα. Καθώς το Πεντάγωνο ελέγχει πιο προσεκτικά τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, οι Αρχές δεν αποκλείουν να υπάρξουν και άλλες καταρρίψεις τις επόμενες ημέρες.

Η έκθεση για τα UFO

Η αποκάλυψη ότι η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πρόκειται για εξωγήινο έρχεται μετά από μια έκθεση του Δεκεμβρίου που αποκάλυψε ότι το υπουργείο Άμυνας έχει αναλύσει «εκατοντάδες» θεάσεις UFO από τα μέλη της Υπηρεσίας του από πέρυσι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, κάποια από τα αντικείμενα που με τρόπους που δεν έχουν ακόμη κατανοήσει, και κάποια από αυτά στο Διάστημα και κάτω από το νερό, αποκάλυψαν οι αξιωματούχοι.

Ο επικεφαλής του κυβερνητικού γραφείου UFO, dr Sean Kirkpatrick, αποκάλυψε ότι είχαν λάβει αναφορές από αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών και του στρατού και άλλων υπηρεσιών για άγνωστα αντικείμενα όχι μόνο στον αέρα, αλλά και κάτω από το νερό, ακόμη και στο Διάστημα – και τόνισε τη συνεργασία του υπουργείου Άμυνας με τη NASA στην προσπάθεια εντοπισμού UFO.

Μυστήριο με τα ιπτάμενα αντικείμενα

Σε συνέντευξή της στον παρουσιαστή Jim Acosta το Σάββατο, η Natasha Bertrand του CNN αναφέρθηκε στα ευρήματα των πιλότων του F-35 που κλήθηκαν να καταρρίψουν ένα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο πάνω από την Αλάσκα την Παρασκευή, οι οποίοι «δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσουν αυτό που είδαν». «Έτσι, όταν οι ΗΠΑ εντόπισαν για πρώτη φορά αυτό το αντικείμενο πάνω από την Αλάσκα την Πέμπτη, έστειλαν αεροσκάφη F-35 για να το δουν και να δουν τι συνέβαινε. Και αυτοί οι πιλότοι ανέφεραν πολύ αντικρουόμενες μαρτυρίες», αποκάλυψε.

Κάποιοι από αυτούς είπαν ότι αυτό το αντικείμενο παρενέβαινε στην πραγματικότητα στους αισθητήρες των αεροσκαφών τους και δεν μπορούσαν να καταλάβουν το γιατί, επειδή δεν υπήρχε κανένα αναγνωρίσιμο είδος εξοπλισμού παρακολούθησης στο αντικείμενο.

«Δεν υπήρχε τίποτα που φαινόταν εύκολα ικανό να παρεμβαίνει σε αυτό το σύστημα επικοινωνίας», δήλωσε η Bertrand. «Και στη συνέχεια άλλοι πιλότοι έλεγαν ότι δεν είδαν τίποτα στο αντικείμενο που φαινόταν ικανό να το προωθήσει, ότι φαινόταν σαν να μην υπήρχε περίπτωση αυτό να ήταν πραγματικά ικανό να παραμείνει στον αέρα».

Επισήμανε πως οι πιλότοι πετούσαν πολύ γρήγορα, οπότε είναι «πιθανό ότι αυτοί οι πιλότοι απλώς δεν το είδαν καλά». «Αλλά αυτό είναι μέρος του γιατί το Πεντάγωνο ήταν τόσο απρόθυμο να βγει και να πει περισσότερα σχετικά με το τι πραγματικά είναι αυτό το αντικείμενο», συμπλήρωσε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου