Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Όταν ο εκτυπωτής μας… αφήνει χρόνους, ξέρουμε ποια είναι η μόνη επιλογή!

Χάλασε ο εκτυπωτής μας και είναι σημαντικός για την εργασία μας, καθώς τον χρησιμοποιούμε συχνά, για να εκτυπώνουμε τις παραγγελίες των πελατών μας

Από Δευτέρα έως Παρασκευή εκτυπώνουμε κατά μέσο όρο γύρω στις εκατό παραγγελίες τη μέρα, με μίνιμουμ τις δύο σελίδες ανά παραγγελία. Άρα όπως καταλαβαίνετε, η χρήση του εκτυπωτή είναι μεγάλη, καθώς τα αντίγραφα μοιράζονται στα εκάστοτε τμήματα για την διεκπεραίωση αυτών. Είχαμε έναν εκτυπωτή inkjet γνωστής εταιρείας, αλλά με τα χρόνια εντατικής χρήσης, μας «άφησε» και δεν μπορούσαμε να προβούμε σε περαιτέρω service, μιας και σε σύντομο χρονικό διάστημα, είχαν προηγηθεί ήδη δύο. Γι’ αυτό η αγορά νέου εκτυπωτή στη παρούσα φάση, είναι μονόδρομος.

Αυτή τη φορά όμως, δεν θα πάμε πάλι σε εκτυπωτές μελανιών, αλλά θα κοιτάξουμε για νέας τεχνολογίας laser, που όλο και περισσότερες επιχειρήσεις τους προτιμούν. Βγήκαμε λοιπόν στα καταστήματα και βλέποντας μερικούς, καταλήξαμε στην αγορά ενός Brother, όπου μαζί με αυτόν πήραμε και τρία ανταλλακτικά toner TN-3480, από τα οποία είδαμε ζωντανά τα αποτελέσματα που φέρνανε κατά την τύπωση στο χαρτί.

Η διαφορά που είδαμε ήταν τεράστια συγκριτικά με το προηγούμενο εκτυπωτή μας. Η ποιότητα εκτύπωσης ήταν φανταστική, μιας και πριν την αγορά του κάναμε μια δοκιμή σε μια από τις παραγγελίες που δεχόμαστε και διαπιστώσαμε πως ήταν ευανάγνωστη και καθαρή, δίχως θαμπά σημεία όπως μας είπαν στο κατάστημα. Και αυτό είναι σημαντικό για τη δική μας εργασία. Πριν από αυτό τον εκτυπωτή δοκιμάσαμε δύο ακόμα της ίδιας εταιρείας, που ήταν επίσης αξιόλογοι για τη δουλειά μας. Ο ένας χρησιμοποιούσε τα toner TN-2310 και ο επόμενος τα TN-2420 τα οποία, σε περίπτωση που θελήσετε να αγοράσετε νέο εκτυπωτή, θα σας συνιστούσαμε να κάνετε μια δοκιμή στους Brother εκτυπωτές που δέχονται τα συγκεκριμένα toner, αφού θα δείτε από κοντά την ποιότητα που προσφέρουν πάνω στο εκτυπωμένο χαρτί! Το μόνο που μας «χάλασε» κάπως, ήταν ότι τα toner, είναι αρκετά πιο ακριβά απ’ ότι τα μελάνια που χρησιμοποιούσαμε, αλλά όπως μας διαβεβαίωσαν για την ποιότητα των εκτυπώσεων βλέποντάς τες ζωντανά, έτσι μας είπαν και για την διάρκεια των tonerτου εκτυπωτή, μιας και έχουν ίσως και διπλάσιες εκτυπώσεις απ’ ότι τα μελάνια. Για τον λίγο καιρό που τον χρησιμοποιούμε πάντως, δεν μας έχει «ζητήσει» ακόμα αλλαγή, άσχετα με την πίεση που δέχεται σε καθημερινή βάση.

Αν το δούμε όμως από άλλη σκοπιά, θα μπορούσαμε να πάμε σε αγορά συμβατών toner για τον εκτυπωτή μας. Η ποιότητα θα ήταν η ίδια και το κόστος έναντι των αυθεντικών tonerθα ήταν μικρότερο. Όπως και να ‘χει, πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο ISO του εκάστοτε προϊόντος, όπου για τα toner είναι το ISO/IEC 19752, που πιστοποιεί τη διάρκεια του αναλώσιμου προϊόντος. Επίσης, μας ενημέρωσαν πως στα συμβατά toner υπάρχει περίπτωση να μη «λειτουργούν» στον εκτυπωτή και αυτό θα οφείλεται στην έκδοση του λογισμικού που θα έχουμε περάσει. Σε αυτή τη περίπτωση το μόνο που έχουμε να κάνουμε, για να διαβάσει ο εκτυπωτής μας το συμβατό toner, είναι να διαγράψουμε τη συγκεκριμένη έκδοση λογισμικού από τις ρυθμίσεις του εκτυπωτή μας και να επαναφέρουμε μια έκδοση πίσω, κάνοντας δοκιμή λειτουργίας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου