Thursday, 25 April, 2024

Το Χόλιγουντ ανυπομονεί να επιστρέψει στα γυρίσματα – Χωρίς “καυτές” σκηνές;

Το Χόλιγουντ ανυπομονεί να επιστρέψει στην παραγωγή ταινιών και σειρών αλλά… όχι τόσο ώστε να θυσιάσει τις “καυτές” σκηνές
Σε ένα 22σέλιδο έγγραφο που εστάλη στους κυβερνήτες της Νέας Υόρκης και της Καλιφόρνια χθες, τα στούντιο του Χόλιγουντ ζητούν να αρχίσουν άμεσα τα γυρίσματα για τηλεοπτικές σειρές αλλά και για τις ταινίες. Αν και η εν λόγω αναφορά είναι γεμάτη με τις αυτονόητες προτάσεις για τα μέτρα λόγω κορονοϊού όπως ότι τα μέλη του συνεργείου και οι υπόλοιποι συντελεστές πρέπει να φορούν μάσκες, να πλένουν τα χέρια του και να διατηρούν τις αποστάσεις όταν είναι εφικτό, περιέχει επίσης και κάποιες πιο… προβληματικές αναφορές.

Παραδείγματος χάριν, αν και αναγνωρίζει ότι συγκεκριμένες δραστηριότητες όπως οι σκηνές με καβγάδες ή με ερωτικό περιεχόμενο αυξάνουν τους κινδύνους μετάδοσης του ιού, δεν αναφέρει ότι θα απαγορευτούν τέτοιες σκηνές στο μέλλον.

“Όταν και όπου είναι δυνατό οι ηθοποιοί θα ασκούν την φυσική αποστασιοποίηση. Και αμέσως μετά το γύρισμα των σκηνών οι ηθοποιοί θα φορούν τις μάσκες ή θα αποστασιοποιούνται”. Ανάμεσα στις προτάσεις είναι να μένουν μακριά τα παιδιά που δεν είναι υπάκουα, εκτός αν συμμετέχουν στο γύρισμα εκείνη τη στιγμή και να μην χαϊδεύουν τα ζώα όταν δεν γράφει η κάμερα.

“Τα παιδιά μπορεί να έχουν δυσκολίες να εφαρμόσουν τις αποστάσεις, τα μέτρα υγιεινής και το να φορούν μάσκα, οπότε θα πρέπει να μεταφέρονται σε ασφαλείς τοποθεσίες μόλις τελειώνουν το γύρισμα”. “Τα ζώα πρέπει να λαμβάνουν φροντίδα από τα αφεντικά τους, όταν δεν μετέχουν στο γύρισμα. Όσοι ηθοποιοί τα αγγίζουν κατά τη διάρκεια της σκηνής πρέπει να πλένουν τα χέρια τους πριν και μετά”. Αν και η αναφορά αυτή έπρεπε να είχε υποβληθεί πριν από εβδομάδες, καθυστέρησε λόγω αρκετών θεμάτων που προέκυψαν με τις ενώσεις που εκπροσωπούν ηθοποιούς και σκηνοθέτες.

Το επόμενο βήμα είναι οι αρμόδιες αρχές να λάβουν απόφαση για το πώς θα πραγματοποιούνται τα γυρίσματα από εδώ και πέρα.

enikos

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου