Thursday, 28 March, 2024

Χριστούγεννα 2019: Δείτε live το μεγάλο ταξίδι του Άγιου Βασίλη

Ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε την παγκόσμια περιοδεία του για να διανείμει σε μικρούς αλλά και μεγάλους τα δώρα τους, με την πορεία του

να καταγράφει λεπτό προς λεπτό ο ιστότοπος της Στρατιωτικής Διοίκησης αεράμυνας των ΗΠΑ και του Καναδά (Norad).
Ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών ξεκίνησε το ταξίδι του από τον Βόρειο Πόλο και έχει μοιράσει ήδη δισεκατομμύρια δώρα.
Η Διοίκηση Αεροδιαστημικής άμυνας της Βόρειας Αμερικής άνοιξε το 1955 μια τηλεφωνική γραμμή για τα παιδιά. Κατόπιν, χρόνια αργότερα, δημιούργησε αυτόν τον ιστότοπο (www.noradsanta.org) προκειμένου οι μικροί φίλοι του να παρακολουθούν, σε 8 γλώσσες, την πορεία του Άγιου Βασίλη σε πραγματικό χρόνο.
Κάθε χρόνο εθελοντές απαντούν στα τηλεφωνήματα των παιδιών. Επιπλέον, σε έναν λογαριασμό στο Twitter, τον @NoradSanta, μπορεί κανείς να ενημερωθεί για κάθε κίνηση κι ενέργεια του Άγιου Βασίλη.

Εδώ και δεκαετίες, ο αμερικανικός στρατός παρακολουθεί κάθε 24η Δεκεμβρίου ζωντανά το ταξίδι του Άγιου Βασίλη. Όμως, για πρώτη φορά φέτος, έλαβε βοήθεια από πολύ ψηλά, από τους αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η διανομή των δώρων εξελίσσεται χωρίς κανένα πρόβλημα.
«Λάβαμε μια οπτική επιβεβαίωση ότι ο Άγιος Βασίλης αυτή τη στιγμή ταξιδεύει πάνω από την Ινδία!» ανακοίνωσε στις 19.00 ώρα Ελλάδας ο Αμερικανός αστροναύτης Άντριου Μόργκαν, σε ένα βίντεο που γυρίστηκε, σε κατάσταση έλλειψης βαρύτητας, στον ISS.
Ο σταθμός βρίσκεται σε απόσταση 400 χλμ πάνω από τη Γη, προσφέρει, επομένως, στους αστροναύτες «ένα ιδανικό σημείο παρατήρησης προκειμένου να παρακολουθούν την πορεία του Άη Βασίλη στο ταξίδι του στον κόσμο», εξηγεί η Norad, ευχαριστώντας τον αντισμήναρχο Μόργκαν και την ομάδα του για τη συνεργασία.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ γνωστοποίησε σε δελτίο Τύπου ότι επέτρεψε την είσοδο των ταράνδων του Άγιου Βασίλη Βασίλη στην αμερικανική επικράτεια, αφού επιβεβαίωσε πως είχαν εμβολιαστεί.
Με το έλκηθρό του, που τραβάνε εννέα τάρανδοι, ο Άγιος Βασίλης βρισκόταν στις 18.30 πάνω από τη Ρωσία, αφού μοίρασε χαρά και δώρα στα παιδιά της Αυστραλίας, της Ταϊλάνδης και της Κίνας.

Δείτε live το μαγικό ταξίδι:

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου