Tuesday, 16 April, 2024

Παπαράτσι: Λαικός ξεσηκωμός για τις αυξήσεις μισθών στη ΔΕΗ

Παπαράτσι: Λαικός ξεσηκωμός για τις αυξήσεις μισθών στη ΔΕΗ
Μόνο το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος στην ηλεκτρονική του σελίδα έχει πάνω από 300 σχόλια οργισμένων πολιτών με το πελατειακό κράτος που υποθάλπτει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αύξηση αποδοχών της τάξης του 8 έως 10% περιλαμβάνει η νέα συλλογική σύμβαση τριετούς διάρκειας που υπέγραψαν την Παρασκευή η διοίκηση της ΔΕΗ και οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ, καθώς και άλλων τριών σωματείων της ΔΕΗ (Σπάρτακος, ΕΤΕ, ΠΑΣΥΠ).
Η νέα Συλλογική Σύμβαση περιλαμβάνει τις εξής θετικές προβλέψεις για τους εργαζόμενους στη ΔΕΚΟ:
1. Τη χορήγηση τροφείου ύψους 6 ευρώ την ημέρα για κάθε μέρα πραγματικής εργασίας (φυσικής εργασίας) στη ΔΕΗ, με σκοπό όπως αναφέρεται στο κείμενο της σύμβασης «την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών της επιχείρησης, τη βελτίωση των όρων και των συνθηκών εργασίας καθώς και την αύξηση της παραγωγικότητας». Τα 150 ευρώ μηνιαίως αντιστοιχούν σε αύξηση 8 έως 10% για το μέσο μισθό της ΔΕΗ
2. Διασφαλίζεται ότι δε γίνεται καμία απολύτως μείωση στους μισθούς
3. Η ΔΕΗ δεσμεύεται να μην προχωρήσει σε καμία απόλυση εργαζομένου για οικονομοτεχνικούς λόγους
4. Η ΔΕΗ είναι πλέον υποχρεωμένη (μέχρι τώρα κατέβαλε από ελευθεριότητα) να καταβάλει επίδομα ευδόκιμης παραμονής Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος εργαζόμενος έχει εξαντλήσει τη μισθολογική του εξέλιξη, θα λαμβάνει υποχρεωτικά μισό κλιμάκιο
5. Καθιερώνεται ειδική άδεια 4 ημερών ετησίως για τους εργαζόμενους που δουλεύουν στην εξυπηρέτηση πελατών (front office) της επιχείρησης.
Τι λένε οι πολίτες στα μέσα Κοινωνικής δικτύωσης
– Αίσχος λυπάμαι που ψήφισα τον Τσιπρανδρεου και τον Λαφαζανοπασοκ, αυτο ειναι το κοινωνικο κρατος, αυτο που πρεπει να κανουν ειναι να μειωσουν σ’ ολους τα τιμολογια της δεη που εχουν φτασει στα υψη, το κακο ειναι οτι αυτοι εδω ειναι χεροτεροι γιατι μας κοροιδεψαν και πηραν την ψηφο μας ΑΙΣΧΟΣ
– Σκάνδαλο, σκάνδαλο, αυξήσεις μισθών και διασφάλιση μη μειώσεων! Απαράδεκτα πράγματα, μειώσεις για όλον τον λαό, ΤΩΡΑ. Επίσης, μου αρέσει το ετοιμάζονται να…. Από ουσία και υπογραφές για να δούμε τι ακριβώς έγινε/δεν έγινε, τίποτα απολύτως.
– Δίνουν αύξηση για να παρακρατούν από τον μισθό των εργαζομένων, την αποπληρωμή του δανείου που είχε πάρει παράνομα η ΓΕΝΟΠ
– Εισφορές υπέρ ΕΡΤ- αύξηση, μισθολογική δαπάνη εργαζομένων ΔΕΗ-αύξηση, να δούμε τον λογαριασμό της ΔΕΗ ποιος θα μπορεί να τον πληρώσει!
– Αν και καταλαβαίνω απολύτως ότι με αυτό που θα πω θα προκαλέσω την οργή των συνσχολιαστών, θα υπερασπιστώ την άποψή μου ότι αφού κατάφεραν να εξασφαλίσουν αυξήσεις, μπράβο τους και μαγκιά τους.Έστω και αν είναι προνομιούχοι, δεν θα υποκύψω στον πειρασμό του κοινωνικού αυτοματισμού. Αν η επιχείρηση έχει κέρδη, δεν με ενοχλεί καθόλου, ένα μέρος τους να το καρπωθούν οι εργαζόμενοι. Αυτό ωστόσο που υπό τα δεδομένα αυτά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό επ’ ουδενί, είναι η παραμικρή αύξηση των τιμολογίων. Αν και η ακόμα πιο σωστή κίνηση για μένα από πλευράς ΔΕΗ θα ήταν να θεσπιστεί πλήρης ατέλεια μέχρι έναν ορισμένο αριθμό κιλοβατοωρών για όλους τους κατοίκους παραμεθορίων νησιών έως 2000 κατοίκων.
– Ντροπή!!! Τι περιμένεις από τα μονοπώλια; Ιδιωτικοποίηση της ενέργειας τώρα. Δεν θέλω να πληρώνω άλλο τους Φωτόπουλους.
– Aφού δεν σας άρεσε ο Σαμαράς και ο Κυριάκος, τι φωνάζετε τώρα; Φάτε τον Φωτόπουλο. Τελικα κατι πηγε να γινει με τους συνδηκαλησταρες στην Ελλαδα με τον Σαμαρα και τον Μητσοτακη, αλλα φαινεται οτι στην Ελλαδα ειναι ανικητοι. Αυτοι ουσιαστικα κυβερνουν χρονια τωρα οποια κυβερνηση πηγε εναντιον τους, πέθανε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου