Friday, 29 March, 2024

Παπαράτσι: ΣΟΚ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ AΠΟ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

ΣΟΚ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ AΠΟ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ: AΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ- ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ;

Βόμβες πέταξε ο υπουργός Οικονομικών τη Δευτέρα στη Βουλή:
-Η Ελλάδα δεν βγαίνει από το ΔΝΤ
-Η μόνη αντίσταση που κάνουν είναι να διώξουν την Τρόικα από την Ελλάδα, δηλαδή το κλιμάκιο των τεχνοκρατών που έρχεται με αποικιοκρατική λογική και δεν συζητά
-θα κρατήσουν το Πρωτογενές πλεόνασμα ως τον Ιούνιο, μέχρι να υπάρξει συμφωνία
-Δεν θα γίνει τελικά καμιά αύξηση στους μισθούς
-Θα θυμάται την αγωνία του Κωνσταντίνου Καραμανλή να παραμείνουμε στην Ευρωπαική Οικογενεια
-Επίσης θα θυμάται το μάθημα που δίδαξε ο Ανδρέας Παπανδρέου,ότι τον yesman δεν τον σέβεται ούτε αυτός στον οποίο λέει συνέχεια ναι…ναι…ναι…
-Θα πάει έχοντας στο μυαλό μου ότι εκπροσωπεί όχι μόνο το 40% των πολιτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το 60% που δεν ψήφισε.
Προγραμματικές δηλώσεις: Ι. Βαρουφάκης (Υπουργός Οικονομικών).
Τα βασικά σημεία από την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης:
Η ενημέρωση για την κατάσταση της οικονομίας θα γίνεται πρώτα στη Βουλή και μετά στα ΜΜΕ.
Δεν μπορώ να παρουσιάσω προγραμματισμό τετραετίας. Η διαπραγμάτευση θα καθορίσει τα επόμενα βήματα.
Ασφυκτικές πιέσεις στην Ελλάδα για ένα πρόγραμμα που δε οδηγεί σε διέξοδο από την κρίση. «Η κυβέρνηση υφίσταται πιέσεις που δεν συνάδουν με το ευρωπαϊκό ιδεώδες».
Η αποτυχία των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν οφείλεται στην έλλειψη ικανότητας για την εφαρμογή του προγράμματος.
Το ελληνικό κράτος χρεοκόπησε το 2010 και το πρόβλημα χρεοκοπίας αντιμετωπίστηκε ως πρόβλημα ρευστότητας, με το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία. Μια τοξική φαντασίωση που οδήγησε την Ελλάδα στα πέτρινα χρόνια.
Η κρίση το 2012 έκανε μετάσταση στον παραγωγικό ιστό της χώρας και ολόκληρης της Ευρώπης με αποτέλεσμα τον αποπληθωρισμό που κατατρώει την προοπτική ανάπτυξης.
Η τρόικα με κλειστά μικρόφωνα παραδέχεται το αδιέξοδο. Ήρθε η ώρα να ειπωθούν στον δημόσιο ευρωπαϊκό διάλογο όσα λέγονται έως τώρα με τα μικρόφωνα κλειστά Η εμμονή σε αποτυχημένες πολιτικές και η διγλωσσία οφείλεται στο ότι για χρόνια οι ευρωπαίοι παραπλανούσαν τους λαούς τους ότι τα μνημονιακά δάνεια ήταν πράξη αλληλεγγύης στους τεμπέληδες νότιους, γεγονός που αποτελεί μέγιστο ψεύδος. Με το πρώτο μνημόνιο σώθηκαν αποκλειστικά οι τράπεζες της βόρειας Ευρώπης. Αφού σώθηκαν, έγινε μία αναδιάρθρωση, το καταστροφικό PSI.Απαιτούμε μία νέα συζήτηση για τη λύση του προβλήματος.
Μόνο μας αίτημα στη διαπραγμάτευση, να μας δοθεί η ευκαιρία να καταθέσουμε τις προτάσεις μας. Παντού δεχόμαστε τον εκβιασμό. «Είτε υπογράφετε, είτε…». Υπάρχει νέα λαϊκή εντολή ακύρωσης του προγράμματος. Ζητούμε μία συμφωνία γέφυρα μεταξύ του μνημονιακού προγράμματος και ενός νέου συμβολαίου Ευρώπης – Ελλάδας. Στο διάστημα της γέφυρας δεν θα κάνουμε καμία κίνηση που θα εκτροχιάσει τον προϋπολογισμό και το πρωτογενές πλεόνασμα.

Τρόικα τέλος. Δηλαδή το κλιμάκιο των τεχνοκρατών που έρχεται με αποικιοκρατική λογική και δεν συζητά. Η λαϊκή εντολή δεν μας δίνει το δικαίωμα να κάνουμε του κεφαλιού μας. Η δική μας εντολή έχει ίδια ισχύ με των άλλων κρατών. Ζητούμε όμως να ακουστούμε, να μας δοθεί χρόνος να καταθέσουμε τις προτάσεις μας. Θα προσέλθω στο Eurogroup αισθανόμενος ότι εκπροσωπώ το σύνολο του ελληνικού λαού. Θα θυμάμαι ότι τον «yesman» δεν τον σέβεται ούτε αυτός που ακούει συνέχεια «ναι, ναι, ναι». Ούτε «yes man», ούτε «no man», αλλά Ευρωπαίοι πολίτες. Θα ορθώσουμε ανάστημα στις καταστροφικές για τη δημοκρατία και την Ευρώπη πολιτικές. Λαμβάνω ως δεδομένο ότι θα σας έχουμε όλους και όλες μαζί μας στην κρίσιμη διαπραγμάτευση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου