Wednesday, 24 April, 2024

Παπαράτσι: Η Αριστερά λειτουργεί συλλογικά και οι αριστεροί δεν αγαπάμε τις καρέκλες…

Παπαράτσι: Η Αριστερά λειτουργεί συλλογικά και οι αριστεροί δεν αγαπάμε τις καρέκλες…

Η αποπομπή ουσιαστικά του Γιάνη Βαρουφάκη κι όχι κατ’ αυσίαν παραίτηση, κάτι που φαίνεται και από την ανακοίνωση του ίδιου αφήνει αιχμές και κατά του Α. Τσίπρα καθώς τονίζει ότι οι εταίροι είναι αυτοί που απαίτησαν να φύγει από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Το κείμενο που ανήρτησε πάντως ο πρώην Υπουργός λέει πολλά: «Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως μοναδική στιγμή που ένας μικρός ευρωπαϊκός λαός όρθωσε το ανάστημά του εναντίον της Χρεοδουλοπαροικίας. Όπως όλες οι δημοκρατικές κατακτήσεις, έτσι κι αυτή η ιστορική απόρριψη του τελεσίγραφου του Eurogroup της 25ης Ιουνίου έχει μεγάλο κόστος. Είναι λοιπόν απαραίτητο το κεφάλαιο του ΟΧΙ να επενδυθεί άμεσα ώστε να μετατραπεί σε ΝΑΙ σε κάποια έντιμη συμφωνία, με πραγματικές μεταρρυθμίσεις…
Η Αριστερά λειτουργεί συλλογικά και οι αριστεροί δεν αγαπάμε τις καρέκλες…».
Όσο αποδεικνύετε όλοι σας ότι όντως δεν είστε κολλημένοι και αγκιστρωμένοι με τις καρέκλες και προσπαθείτε για το καλύτερο, η αντιμετώπιση του κόσμου σίγουρα θα είναι διαφορετική. Ειδάλλως… εσείς μπορεί να είστε οι τελευταίοι και λιγότερο υπεύθυνοι για το χάλι της χώρας, όμως θα είστε και οι πρώτοι που θα… διωχθούν κακήν κακώς.
Επειδή σε κάθε λόγο υπάρχει κι ο αντίλογος, μπορώ να ‘’πω’’ τώρα, μετά το δημοψήφισμα πως οι αυτοδιοικητικοί, και του νομού Πέλλας, χρησιμοποίησαν παραπλανητικά επιχειρήματα προκειμένου να στηρίξουν το ΝΑΙ που ψήφισαν, αλλά προέτρεψαν να ψηφίσουν και οι δημότες που τους εξέλεξαν. Αποδείχθηκε όμως, ότι οι δημότες που εξέλεξαν τους δημάρχους του ΝΑΙ, τούτη τη φορά τους γύρισαν την πλάτη, ψηφίζοντας ΟΧΙ, στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Το ζήτημα είναι με ποια δικαιοδοσία κατέθεσαν άποψη. Για να διχάσουν και να πολώσουν; Να παίξουν το ρόλο ποιου; Των πουλημένων δημοσιογράφων που στήριξαν μετά βλεγδυμίας το ΝΑΙ και προσπάθησαν να ταΐσουν προπαγάνδα στον κόσμο; Ότι και να βγήκε, και το ΟΧΙ που στηρίχθηκε στο φινάλε δεν έχει σημασία. Πάλι εδώ είμαστε όλοι.
Όσοι τουλάχιστον θέλουν αληθινά να προσπαθούν για το καλό αυτού του τόπου. Το ΝΑΙ που στήριζαν οι δήμαρχοι, δεν ήταν ναι στην ΕΕ αλλά ΝΑΙ στη σκληρή λιτότητα που θέλουν να συνεχίσουν να μας επιβάλλουν οι –λεγόμενοι- δανειστές. Δεν ήταν ναι στο ευρώ αλλά, ΝΑΙ στη συνέχιση της φτωχοποίησης, αφού με τις προτάσεις των ξένων η φορολογία των αγροτών θέλουν να εξισωθεί με την φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών, ο συντελεστής φορολόγησης θέλουν θα αυξηθεί από 13% σε 26%, κ.α.
Δεν μπορείς να υποστηρίζεις ότι «έγιναν πολλά και μεγάλα λάθη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις» και να λες ΝΑΙ, στις επιλογές των κομμάτων που συναποτέλεσαν τις προηγούμενες» κυβερνήσεις και κατά τ’ άλλα όταν ζητούσες την ψήφο των δημοτών υποστήριζες πως ήσουν ανεξάρτητος… Δεν μπορεί από τη μία να λες ότι αυτές οι πολιτικές μας κατέστρεψαν, κόπηκαν ΣΑΤΑ, πόροι, κ.α. και μετά να πηγαίνεις να στοιχηθείς πίσω από τις επιλογές κομμάτων που σ’ έφτασαν εδώ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου