Friday, 19 April, 2024

Φλας: Δεν πάει άλλο . . .

Φλας: Δεν πάει άλλο . . . 

“Πιατάδικο’’ στο Κέντρο Καταρρακτών
Ο Γιάννης Σόντρας στο δημοτικό συμβούλιο της Έδεσσας, ρώτησε πως λειτούργησε ως… πιατάδικο – κέντρο διασκέδασης- το κέντρο Καταρρακτών και η απάντηση του δημάρχου ήταν πως έγινε μόνο για μια μέρα, με νόμιμη διαδικασία με ιδιωτικό συμφωνητικό, κάνοντας μάλιστα και λογοπαίγνιο πως… «δεν έγινε πιασάδικο»!

Διαμαρτυρία για την αναμόρφωση των παιδικών χαρών

DSC00480
Στο facebook έχει δημιουργηθεί μία σελίδα με τίτλο: ‘’Διαμαρτυρία για την αναμόρφωση των παιδικών χαρών’’ για τα Γιαννιτσά, που έγινε στις 22/5 και έχει ήδη 450 μέλη και πλέον… Όπως αναφέρουν οι διαχειριστές: «Η παιδική χαρά είναι ένας χώρος ψυχαγωγίας και ανάπαυσης. Ένας χώρος όπου τα παιδιά μας πρέπει να νιώθουν ασφάλεια και να παίζουν ανέμελα. Δυστυχώς στο δήμο μας κανένας από τους χώρους αυτούς δεν πληρεί καμία από τις προβλεπόμενες προδιαγραφές ώστε να ορισθεί ως παιδική χαρά. Σκοπός της ομάδας είναι να ενημερώσει τους συμπολίτες μας για την κινητοποίηση που γίνεται για τη δημιουργία χώρων που αρμόζουν σε μια σύγχρονη κοινότητα.

Στις 18/3/2015 μια ομάδα 300 συμπολιτών κατέθεσε στο δήμο μέσω εθελοντή δικηγόρου μια αίτηση όπου ζητεί ακριβώς αυτό. Τη δημιουργία ΝΟΜΙΜΩΝ παιδικών χαρών… Δυο μήνες μετά λάβαμε τη γραπτή απάντηση ότι το ζήτημα έχει ανατεθεί στη Διεύθυνση Πρασίνου… Έχουμε μπει λοιπόν σε μια γραφειοκρατική διαδικασία καθαρή χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα καμία διάθεση να διευθετηθεί το ζήτημα. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια και τη συμμετοχή όλων ώστε η ύπαρξη μιας παιδικής χαράς νόμιμης και ασφαλής να γίνει σύντομα μια πραγματικότητα. Περιμένουμε τις προτάσεις τις ιδέες, αλλά και την ενεργή συμμετοχή σας και ελπίζουμε ότι με αυτόν τον τρόπο τελικά θα τα καταφέρουμε. Τα παιδιά μας αξίζουν το καλύτερο και οφείλουμε να τους το προσφέρουμε»! Οι κινήσεις των μελών, είναι συντονισμένες και οργανωμένες και άμεσα σκοπεύουν να προχωρήσουν και σε άλλες ενέργειες…

Η κατάσταση φυσικά είναι γνωστή εδώ και χρόνια για όλους όσους έχουν παιδιά, μα τελευταία και με την εγκύκλιο του Υπουργείου, θα ‘ναι ζήτημα αν μπορέσουν να διασωθούν κάποιες… Ο Αντιδήμαρχος Κ. Δεληγιαννίδης πάντως στο πρόσφατο ΔΣ Πέλλας, ενημέρωσε ακόμη μια φορά πως περιμένουν να ενταχθούν σε πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου, για τη δημιουργία 8 παιδικών χαρών… Είδωμεν! Στη Σκύδρα βέβαια, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν πιο σκληρή, καθώς θα κλείσουν τις παιδικές χαρές του Δήμου, με το αιτιολογικό ότι το κόστος επισκευής και συντήρησής τους είναι υψηλό και δεν μπορεί να καλυφθεί.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου