Friday, 19 April, 2024

Φλας: Να και τα τυχερά στα ΑΤΜ

Φλας: Να και τα τυχερά στα ΑΤΜ

Καλοπληρώνονται δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι στην Πέλλα
Οι έμμισθες θέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση φαίνεται ότι ακόμη είναι περιζήτητες, παρά τις περικοπές στην αποζημίωση των αιρετών σε δήμους από 20.000 έως 100.000 κατοίκους.
Θυμόμαστε βέβαια, ότι μετά τον Σεπτέμβρη του 2012, πολλοί δήμαρχοι, περιφερειάρχες και σύμβουλοι είχαν επαναστατήσει, οπότε έγινε η πρώτη μείωση κατά 10% στις αποδοχές τους και στη συνέχεια με την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας 2013-2016 περικόπηκαν, υποτίθεται, περαιτέρω οι αντιμισθίες και η αποζημίωσή τους.
Σύμφωνα όμως με αυτά που βλέπουμε στη Διαύγεια’’ του δήμου Αλμωπίας, τυχαίο παράδειγμα, να πούμε… τις επόμενες ημέρες θα αναρτήσουμε και τις αντιμισθίες των υπολοίπων, από τους άλλους τρεις δήμους του νομού, η Αντιμισθία του δημάρχου Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνου για το μήνα Ιούνιο του 2015 φτάνει τις 5.792,15 ευρώ!
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Προγραμματισμού και Κοινωνικής Προστασίας Γιώργος Τσιμτσιρίδης έλαβε καθαρά 1.264,89 ευρώ για τον μήνα Ιούνιο, διότι οι κρατήσεις άγγιξαν τα 865,09 ευρώ.
Παραπονεμένος δεν πρέπει να είναι και ο έταιρος αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Εξαπλατάνου Στέφανος Αβραμίκας, ο οποίος έλαβε καθαρά 2.127,85ευρώ.
Γιατί υπάρχουν αυτές οι διαφορές στα ποσά δεν είναι ξεκάθαρο στα στοιχεία που αναφέρονται, καθώς περιλαμβάνονται τα έσοδα και όχι τα έξοδα. Τα στοιχεία όλα από τη ‘’Διαύγεια’’.

Πιο Έλληνες από τους Έλληνες οι Ιταλοί!
Τρεις στους τέσσερις Ιταλούς αναγνώστες της ιστοθέσης του ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων ANSA απάντησαν «όχι» στην ερώτηση δημοσκόπησης που ρωτούσε: «αν ήσουν Έλληνας, τι θα ψήφιζες στο δημοψήφισμα»; Πάνω από 5.000 άτομα ψήφισαν στην διαδικτυακή δημοσκόπηση, σύμφωνα με το ANSA, εκ των οποίων το 73% απέρριψε, όπως και η ελληνική κοινή γνώμη, το σχέδιο που είχαν προτείνει οι θεσμοί στην Ελλάδα. Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων επισημαίνει, όπως είναι αναμενόμενο, ότι δεν πρόκειται για μία επίσημη δημοσκόπηση που πληροί όλες τις επιστημονικές προδιαγραφές.

Ο Σαμαράς δεν παρέδωσε τα κλειδιά των γραφείων της Ν.Δ. στη Συγγρού!
Πιο μικρόψυχος πεθαίνεις όμως! Ο τέως, πλέον, πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς έδειξε για άλλη μια φορά το αληθινό πρόσωπο της μιζέριας και της μικροψυχίας! Θυμόμαστε πως όταν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν παρέδωσε στον Τσίπρα, δε σηκώθηκε όταν μπήκε στο Κοινοβούλιο και τώρα; Το απίστευτο! Μετά την παραίτηση του, προσωρινός πρόεδρος ανέλαβε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος διαπίστωσε και αυτός τη… μεγαλοψυχία του Αντωνάκη! Μάταια περίμενε προχθές το πρωί τον απερχόμενο Πρόεδρο του κόμματός του, να του παραδώσει το γραφείο του, αφού ο πρώην Πρωθυπουργός δεν εμφανίστηκε ποτέ. Φαίνεται, όμως, όπως άλλωστε συνέβη και στην περίπτωση του Μεγάρου Μαξίμου μετά τις πρόσφατες εκλογές, ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει μια δική του άποψη για το πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής γραφείων: Προτιμά να απέχει. Ειδικά αν πρόκειται να το παραδώσει στον επόμενο. Και το δείχνει με κάθε ευκαιρία.
Ο νέος υπηρεσιακός πρόεδρος και οι υπάλληλοι, μετά τα πρώτα 10 αναμονής στον ήλιο, άρχισαν να καλούν τον Αντώνη Σαμαρά στο κινητό, αλλά εκείνος δεν απαντούσε. Απελπισμένοι τότε, κάλεσαν κλειδαρά, που διατηρεί γειτονικό κατάστημα. Κύκλοι του Αντώνη Σαμαρά, σε μια προσπάθεια να τον δικαιολογήσουν, υπενθύμισαν ότι λόγω μεγάλης ευαισθησίας, ο πρώην Πρωθυπουργός, αποφεύγει τέτοιες καταστάσεις, γιατί είναι γλυκούλης και συγκινείται εύκολα. Ή απλά τόσο κολλημένος στην καρέκλα που δεν μπόρεσε να απαγκιστρωθεί…

Να και τα τυχερά στα ΑΤΜ
“Ο θείος μου ο Λεωνίδας, που είναι κοντά 90, σκασίλα του για το μέλλον του, αλλά τρέμει για την περίπτωση να ξεμείνουν από μετρητά οι Τράπεζες, μια και τα capital controls έχουνε δώσει νόημα στην καθημερινότητά του. Κάθε πρωί πηγαίνει στην πιο κοντινή τράπεζα, πιάνει κουβέντα στην ουρά, με κάποιους μαλώνει, με κάποιους συμφωνεί, λέει ιστορίες από τους παλιούς καιρούς (τις πιο πολλές τις βγάζει από το μυαλό του), περνάει την ώρα του και όταν φτάνει η σειρά του βγάζει μόνο 10 ευρώ. Μετά παίρνει την καρτούλα του πηγαίνει στο άλλο υποκατάστημα, κάνει τα ίδια. Ξαναγυρνάει στο πρώτο, όπου έχουν αλλάξει τα πρόσωπα και έτσι συνεχίζει και το απόγευμα και είναι η καλύτερή του. Μας ζητάει και τις δικές μας κάρτες, για να’χει πιο πολλές επιλογές, αλλά φοβόμαστε μην τίς χάσει και συνήθως του δίνουμε καμιά παλιά ληγμένη, οπότε σπάει τα νεύρα των πίσω του, καθώς δε μπορεί να βγάλει τίποτε και ξοδεύει τον χρόνο τους. Προχθές γνώρισε και μια άλλη κυρία καμιά δεκαριά χρόνια μικρότερη και πλέει σε πελάγη ευτυχίας, καθώς κάθε πρωί τώρα έχουνε ραντεβού στο συγκεκριμένο ΑΤΜ, αυτή του κρατάει κουλουράκι κι εκείνος της παίρνει πορτοκαλάδα…”!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου