Friday, 29 March, 2024

Παραπολιτικά: Αυτές είναι οι τραγικές καταστάσεις

Έκκληση Τσίπρα στους πολίτες- Πληρώστε οπωσδήποτε τον ΕΝΦΙΑ!
Να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ που τόσο πολέμησε ως αντιπολίτευση κάλεσε τους φορολογούμενους πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως είπε υπό τις παρούσες συνθήκες και τις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση είναι αναγκαίο να πληρωθούν οι τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ για το 2014 ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι ο φόρος αυτός θα καταργηθεί το 2015.

Θα λιώσετε στο γέλιο! Οι υπάλληλοι βιβλιοπωλείου αποκαλύπτουν μαργαριτάρια πελατών
“Που είναι τα βιβλία του Πάολο Κορέλκο;”! Οι υπάλληλοι του παλαιότερου ενδόξου Ελευθερουδάκη συνέλεξαν τα μαργαριτάρια ορισμένων πελατών… Ιδού μερικά από τα πνευματικά αιτήματα των πελατών του βιβλιοπωλείου… “Θα ήθελα την Φόνισσα του Καζαντζίδη.” “Θέλω Mark Twain αλλά όχι μετάφραση, το αυθεντικό στα Ελληνικά.” “Πού έχετε βιβλία για ιστορικά φαινόμενα όπως το τρίγωνο των Βερμούδων”; Βιβλίο: “Η Λίστα του Σπίλμπεργκ”! “Που είναι τα βιβλία του Πάολο Κορέλκο”; “Θέλω ένα ξενόγλωσσο λογοτεχνικό βιβλίο: την Πληροφορική της Β’ Γυμνασίου”! “Έχετε το Τσούζεις 2;” (Choices 2).

Περιστατικά παιδιών με υποσιτισμό σε σχολεία
του δήμου Αθηναίων, κοινοποίησαν εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων, αφού οι σοβαρές καθυστερήσεις στο διεθνή διαγωνισμό προμήθειας τροφίμων – ύψους σχεδόν 1 εκατ. ευρώ – έχει στερήσει το Δημοτικό Βρεφοκομείο από τη δυνατότητα να προετοιμάζει καθημερινά 10.500 μερίδες φαγητού που διανέμονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα σχολεία και στα συσσίτια του δήμου. Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο η τροφοδοσία του Δημοτικού Βρεφοκομείου γίνεται από χορηγίες, με αποτέλεσμα να προετοιμάζονται μόνον οι 4.500 μερίδες φαγητού για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Στα σχολεία δεν μοιράζονται μερίδες, ενώ τα συσσίτια του δήμου Αθηναίων έχει αναλάβει κέτερινγκ που έχει και στο παρελθόν διανείμει μερίδες στα συσσίτια. Δυο εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν σε περιστατικά υποσιτισμού παιδιών στα σχολεία, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «δραματική», σημειώνοντας ότι καλούνται «να διδάξουν σε παιδιά που πεινάνε»… Αυτές είναι οι τραγικές καταστάσεις και όλα τα άλλα είναι απλά λόγια για να λέγονται…
Καμμένος: «Εμείς δεν θα πέσουμε στα τέσσερα, δεν θα βγούμε στη βίζιτα»
Πρωτοφανείς εκφράσεις χρησιμοποίησε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή. Ο κ. Καμμένος, μιλώντας με δημοσιογράφους έξω από τη Βουλή, τόνισε ότι: «Είμαστε ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος. Αν τους αρέσουν, έχει καλώς». Μάλιστα, χαρακτήρισε «αλητεία» την απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα, ενώ, όταν ρωτήθηκε για το που θα βρεθούν τα χρήματα για τις εξαγγελίες δήλωσε «Πάντως δεν θα βγούμε στη βίζιτα».

Σε δύσκολη θέση έφερε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Έλληνας δημοσιογράφος
Ο δημοσιογράφος απηύθυνε ερώτηση στους δύο υπουργούς για τη διαφθορά, κάνοντας ειδική αναφορά στο σκάνδαλο της Siemens στην Ελλάδα, αλλά και στη διαφυγή του Μιχάλη Χριστοφοράκου στη Γερμανία. Μετά την ερώτηση, επικράτησε εκκωφαντική… σιωπή καθώς ο αιφνιδιασμένος Σόιμπλε ζήτησε με ένα νεύμα από τον Γιάνη Βαρουφάκη να απαντήσει αυτός, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να του δείχνει επίσης με νεύμα ότι προηγείται εκείνος! Ο Σόιμπλε απέφυγε οιαδήποτε αναφορά για το συγκεκριμένο θέμα, και σημείωσε πως δεν αναφέρεται συχνά στη διαφθορά για να μην αναφερθεί αρνητικά για άλλες χώρες. «Ως ΥΠΟΙΚ γνωρίζω ότι και στη Γερμανία υπάρχει φοροδιαφυγή και την καταπολεμούμε» πρόσθεσε με σοβαρό ύφος ο Σόιμπλε, ο οποίος θύμισε μια φράση του Γκαίτε ότι «ο καθένας πρέπει να καθαρίζει και να τακτοποιεί τα του οίκου του». Παίρνοντας το λόγο ο Γιάνης Βαρουφάκης, συμφώνησε με τη φράση που χρησιμοποίησε ο Σόιμπλε και στη συνέχεια έφερε για παράδειγμα το πρόβλημα με ενδοομιλικές συναλλαγές που υπάρχει στην χώρα μας και το οποίο «δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνη της η Ελλάδα».

Το θέμα δεν είναι οι εύποροι
Σε ολόκληρη τη Μεταπολίτευση, όλα μα όλα τα κόμματα που διεκδικούσαν την εξουσία χρησιμοποιούσαν την απάντηση «θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή» για να απαντήσουν στο ερώτημα «που θα βρείτε τα λεφτά». Κατά συνέπεια, το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το επαναλαμβάνει κι αυτός με τη σειρά του δεν προκαλεί έκπληξη, παρόλο που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί το νέο και το ηθικά ανώτερο. Το πρόβλημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει και κάτι ακόμα στη συγκεκριμένη κλισέ απάντηση, διευκρινίζει με οργισμένο ύφος ότι θα φορολογήσει παραπάνω τους πλούσιους. Δεν ξέρω αν κάποιοι σοκάρονται αλλά οι περίφημοι «έχοντες» είναι κι αυτοί κομμάτι του λαού και προστατεύονται το ίδιο από τις συνταγματικές προβλέψεις περί ισονομίας και δίκαιης κατανομής των βαρών. Είναι άλλο να εντοπίσεις και να τιμωρήσει κάποιον που πλουτίζει με τρόπο παράνομο κι άλλο να…εκδικηθείς κάποιον επειδή είναι οικονομικά πετυχημένος. Δεν βλέπω γιατί είναι κοινωνικά δίκαιο να πάρουμε τα λεφτά των έντιμων εύπορων Ελλήνων και να τα πετάξουμε στη μαύρη τρύπα του ασφαλιστικού συστήματος και του πελατειακού κράτους. Είναι υποχρεωμένος π.χ ένας πετυχημένος γιατρός να πληρώνει φόρους για να δίνει παράλογες αυξήσεις στα νέα πελατάκια του ο ΣΥΡΙΖΑ; Απαγορεύεται να έχει κι αυτός αξιώσεις διαφάνειας και λογοδοσίας; Αυτόν δεν πρέπει να τον εκπροσωπήσει πολιτικά κάποιος; Τα δικαιώματα του δεν πρέπει να γίνουν σεβαστά; Η λύση δεν είναι να μην μείνει κανένας πλούσιος στη χώρα επειδή πολλοί Έλληνες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Η λύση είναι μάλλον το ακριβώς ανάποδο.
Αν δεν ήταν τόσο ”στενή” η λογική μας τόσα χρόνια, ίσως να μην είχαμε φτάσει εδώ. Αν δηλαδή δε ζηλεύαμε τον διπλανό δημόσιο υπάλληλο που… τι ανάγκη έχει αυτός, παίρνει τόσα… και διεκδικούσαμε και οι υπόλοιποι, αντί να μένει το μάτι μας και να λέμε “καλά τους κάνουν που τους έκοψαν…”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου