Tuesday, 23 April, 2024

Παραπολιτικά: Επιπλέον φόρος μέχρι και στην βενζίνη!

Τρελή αύξηση στο ΦΠΑ! Επιπλέον φόρος μέχρι και στην βενζίνη!
Με… αντίδωρο την όποια αύξηση του αφορολόγητου, εάν αυτή εγκριθεί από τους Θεσμούς, η κυβέρνηση ετοιμάζει επιδρομή στις τσέπες των πολιτών με αύξηση στους έμμεσους φόρους βασικών καταναλωτικών προϊόντων. Για να μην αυξηθεί οριζόντια ο ΦΠΑ όλα δείχνουν πως έρχεται αύξηση στους ειδικούς φόρους των καυσίμων, όχι όμως στον φόρο του πετρελαίου θέρμανσης. Αν και το πετρέλαιο θέρμανσης δεν θα αυξηθεί, βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης θα αυξηθούν καθώς παρά τη μείωση των τιμών του πετρελαίου η πτώση του ευρώ και οι αυξημένοι φόροι θα προκαλέσουν ένα δυσβάσταχτο μείγμα για την τσέπη των πολιτών. Ανάλογη αύξηση στον ειδικό φόρο αναμένεται και στα ποτά, όμως φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει αύξηση στη φορολογία των τσιγάρων καθώς ήδη οι φόροι φτάνουν στο 80% της τιμής που πληρώνει ο καταναλωτής. Σε ό,τι αφορά στον ΦΠΑ φαίνεται ότι φάρμακα, γάλατα, ψωμί, βιβλία, εφημερίδες, εισιτήρια, ζυμαρικά, κρέατα, φρούτα, αλλά και ενέργεια (ηλεκτρικό, φυσικό αέριο) και εστίαση, θα παραμείνουν στον συντελεστή που είναι σήμερα, όμως για όλα τα άλλα συζητείται αύξηση των συντελεστών και φυσικά έμμεση αύξηση στην τιμή τους.


Πραγματικός σάλος στην Καλαμάτα

μετά την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Η επίσκεψη όχι μόνο δεν έκλεισε τις εσωκομματικές πληγές που έχουν ανοίξει, αλλά άνοιξε ακόμα περισσότερες. Αν εξαιρέσει κάποιος τους ελάχιστους κολαούζους (καρακόλια τα λένε στην Μεσσηνία) του πρώην πρωθυπουργού, το κλίμα ήταν πολύ κακό στην Καλαμάτα για τον πρόεδρο της ΝΔ. Φρόντισε ωστόσο να το κάνει ακόμα χειρότερο και ο ίδιος, με την απίστευτη απρέπεια του, να μην δώσει το παρών, στη τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ως επίτιμου δημότη Καλαμάτας. Οι πληροφορίες λένε πως ο πρώην πρωθυπουργός επικαλέστηκε κάποιες υποχρεώσεις και δεν πήγε τελικά, κάτι που δείχνει πως η απίστευτη κίνηση του να μην παραδώσει το Μαξίμου, δεν ήταν τυχαία, αλλά στοιχείο της διχαστικής νοοτροπίας του Σαμαρά. Η συγκεκριμένη απίθανη κίνηση, προκάλεσε σάλο από αρνητικά σχόλια, καθώς ήταν η μέγιστη ασέβεια, απέναντι στον συμπατριώτη του Προκόπη Παυλόπουλο και απέναντι στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, που ούτε αυτόν φαίνεται να σέβεται.

Μιχαλολιάκος εναντίον Σαμαρά: «Είπατε για ορδές λαθρομεταναστών, τι παραπάνω είχαμε πει εμείς»;
Στον πρώην πρωθυπουργό επιτέθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, στην ομιλία του στη Bουλή. «Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για ορδές λαθρομεταναστών που έχουν καταλάβει τις πόλεις. Τι παραπάνω είχαμε πει εμείς, που η κυβέρνησή του μας χαρακτήρισε εγκληματική οργάνωση για αυτά τα λόγια»; είπε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, που ανέβηκε στο βήμα αμέσως μετά από τον Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε και στη στιχομυθία του πρώην πρωθυπουργού με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, αμέσως μετά την ομιλία του, κατά την οποία χαρακτήρισε λογοκρισία την παρατήρηση που του έκανε η πρόεδρος της βουλής. «Ο κ. Σαμαράς μίλησε για λογοκρισία. Ενημερώνω το σώμα ότι αποσπάσματα από αγορεύσεις βουλευτών της ΧΑ έχουν μπει στη δικογραφία που έγινε με τις πολιτικές παρεμβάσεις εκείνης της εποχής που αποκαλύφθηκαν με το περίφημο βίντεο Μπαλτάκου, το οποίο ουδέποτε συζητήθηκε σε αυτή την αίθουσα», είπε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής. Ακόμη, ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε και στη φράση του κ. Σαμαρά ότι η χώρα θα οδηγηθεί στα βράχια, αναφέροντας ότι αυτό το επέλεξε ο λαός. «Στις 25 Ιανουαρίου ο λαός ψήφισε κατά του μνημονίου. Αν όπως είπε ο κ. Σαμαράς, η χώρα οδηγηθεί στα βράχια, το επέλεξε ο λαός με πλήρη ευθύνη. Κι αν δεν το είχε αντιληφθεί, φρόντισε να το πει η ΝΔ με την προεκλογική προπαγάνδα και τα σποτ της κινδυνολογίας ότι θα κλείσουν οι τράπεζες, τα σούπερ μάρκετ και θα σταματήσει η καταβολή των μισθών. Αρα, ο λαός εν πλήρη γνώσει ανέλαβε την ευθύνη να ρίξει τη χώρα στα βράχια, όπως ισχυρίζονται ότι θα συμβεί». Ο αρχηγός της ΧΑ χαρακτήρισε το success story και το πρωτογενές πλεόνασμα ως καμμένη γη, ενώ κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι ευθύνεται για την εκροή των καταθέσεων.


Έφτασε η ώρα της εγκληματικής οργάνωσης!

Ο ειδικός ανακριτής θα καλέσει σε απολογία την Τετάρτη τους πρώτους κατηγορούμενους, τρεις διαιτητές, πέντε αθλητικούς δικαστές και έναν πρόεδρο ΠΑΕ, για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.Ολοκληρώνονται την Τρίτη οι μαρτυρικές καταθέσεις από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς που διερευνά την υπόθεση για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο και την Τετάρτη θα κληθούν οι πρώτοι κατηγορούμενοι. Τρεις διαιτητές, πέντε αθλητικοί δικαστές και ένας πρόεδρος ΠΑΕ θα κάνουν την αρχή, ενώ οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση από 16 έχουν αυξηθεί ύστερα από τις τελευταίες καταθέσεις, καθώς υπήρξαν σημαντικές νέες κατηγορίες για παράγοντες και διαιτητές. Από εκεί και πέρα όσοι φέρονται να είναι οι αρχηγοί της εγκληματικής οργάνωσης, αναμένεται να κληθούν προς το τέλος της ανακριτικής διαδικασίας, δηλαδή μετά το Πάσχα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου