Friday, 29 March, 2024

Παραπολιτικά: Η παγκόσμια οικονομία με παραδείγματα…

Παραπολιτικά: Η παγκόσμια οικονομία με παραδείγματα…
ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες και δίνεις τη μία στο γείτονά σου.
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου δίνει λίγο γάλα.
ΦΑΣΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου πουλά λίγο γάλα.
ΝΑΖΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση τις παίρνει και σε σκοτώνει κιόλας.
ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις 2, σκοτώνει τη μία, αρμέγει την άλλη και στο τέλος πετά το γάλα
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία, αγοράζεις ένα ταύρο, πολλαπλασιάζεις το κοπάδι και η οικονομία αναπτύσσεται ομαλά. Στη συνέχεια, πουλάς όλο το κοπάδι, γίνεσαι εισοδηματίας και ζεις καλύτερα.
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία και αναγκάζεις την άλλη να παράγει το γάλα που αντιστοιχεί σε 4 αγελάδες. Αργότερα, προσλαμβάνεις έναν εμπειρογνώμονα για να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους η αγελάδα έπεσε νεκρή.
ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και απεργείς επειδή θέλεις 3.
ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να έχουν το 1/10 του μεγέθους τους και να παράγουν 20 φορές περισσότερο γάλα. Μετά σχεδιάζεις ένα έξυπνο καρτούν, το ονομάζεις COWKEMON και το πουλάς σε όλο τον κόσμο.
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να ζουν 100 χρόνια, να τρώνε μία φορά το μήνα και να αυτοαρμέγονται.
ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις δύο αγελάδες, 300 ανθρώπους να τις αρμέγουν, ισχυρίζεσαι ότι εξασφαλίζεις πλήρη απασχόληση και υψηλή παραγωγικότητα και συλλαμβάνεις τον δημοσιογράφο που ανακοινώνει τους παραπάνω αριθμούς.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες, τις πουλάς όσο-όσο, με τα λίγα χρήματα που σου δίνουν δίνεις προκαταβολή για να πάρεις αυτοκίνητο, το οποίο αποπληρώνεις σε 7.083 δόσεις.

yu


Στάση πληρωμών

Την ανάγκη φιλοτιμία έκανε η Ελενα Παναρίτη, προσπαθώντας να διαψεύσει όσα είπε ενώπιον ακροατηρίου για τον εκβιασμό των δανειστών «αν δεν έχετε λεφτά, μην πληρώνετε μισθούς για ένα-δυο μήνες». Η σύμβουλος του Γιάννη Βαρουφάκη, η οποία συμμετείχε στις συζητήσεις με την τρόικα στις Βρυξέλλες (στο λεγόμενο Brussels Croup), αποκάλυψε την αλήθεια μιλώντας στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και Διπλωματίας του Deree. Αγνοούσε, όμως, ότι υπήρχαν τηλεοπτικές κάμερες στο χώρο, παρότι ήταν τοποθετημένα μικρόφωνα στο τραπέζι. Έτσι, είπε την αλήθεια, ότι δηλαδή οι εκπρόσωποι των δανειστών προτρέπουν την κυβέρνηση να πληρώσουν τα ομόλογα που λήγουν και να αφήσουν απλήρωτους τους Έλληνες μiσθωτούς και συνταξιούχους. Όταν αντελήφθη την ύπαρξη των καμερών τα έχασε, και άρχισε να φωνάζει, δεν το ήξερα, σβήστε τα όλα, δεν ισχύουν, τα διαψεύδω. Φυσικά οι δημοσιογράφοι δεν τα έσβησαν, αντίθετα τα πρόβαλαν -όπως είχαν υποχρέωση- δημοσιοποιώντας και τη διάψευση της Παναρίτη, που έγινε για την «τιμή των όπλων»…


Επίθεση (με άρωμα ΣΥΡΙΖΑ) στην Βαλαβάνη γιατί πήγε σε ιδιωτική κλινική…

Δριμεία επίθεση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και προέδρου της ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών, Δημήτρη Βαρνάβα με αφορμή τη νοσηλεία της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών σε ιδιωτική κλινική. Συνέπεια… αριστερών λόγων και έργων, ειδάλλως αποχώρηση από την κυβέρνηση, ζητεί από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη ο εκπρόσωπος των νοσοκομειακών γιατρών του ΕΣΥ Δημήτρης Βαρνάβας, με αφορμή την επιλογή της να νοσηλευτεί σε μεγάλη ιδιωτική κλινική. «Δημόσια πρόσωπα που δεν εμπιστεύονται θεσμούς και υπηρεσίες τις οποίες κάνει χρήση ο ελληνικός λαός έχουν μια και μόνη επιλογή: να ιδιωτεύσουν» ήταν η δημόσια σκληρή δήλωση που επιφύλαξε για την συναγωνίστρια του στον ΣΥΡΙΖΑ ο γιατρός του ΕΣΥ, κ. Βαρνάβας.


Παθητική δωροδοκία και ο Μιχελάκης!

Για «λάδωμα» 7.000 ευρώ καλείται να απολογηθεί ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης για την υπόθεση που αφορά την υποβολή επερώτησης στη Βουλή, όταν ακόμα ήταν βουλευτής ο ίδιος -πριν υπουργοποιηθεί- με την οποία ζητάει να μάθει εάν ασκήθηκαν διώξεις στον Βίκτωρα Ρέστη για φοροδιαφυγή και άλλα αδικήματα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της σημερινής RealNews, την περίοδο εκείνη ο πρώην συνέταιρος του εφοπλιστή, Αναστάσιος Πάλλης, είχε αντιδικία μαζί του και όπως προέκυψε από τα έγγραφα που κατασχέθηκαν από σε ακίνητα του τελευταίου, όταν ελεγχόταν για εμπλοκή στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, η επίμαχη ερώτηση φέρεται ότι είχε υπαγορευθεί με το «αζημίωτο» από τον επιχειρηματία στον βουλευτή! Στο ρεπορτάζ επίσης σημειώνεται από τον ίδιο μάρτυρα ότι ο πρώην υπουργός είχε επισκεφθεί την οικεία Πάλλη δύο μήνες πριν από την επίμαχη επίσκεψη και είχε λάβει χρηματικό ποσό 5.000 έως 10.000 ευρώ, πάλι μέσα σε φάκελο στον οποίο τα τοποθέτησε ο ίδιος!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου