Friday, 19 April, 2024

Παραπολιτικά: Νωρίς το εντόπισαν!

Παραπολιτικά: Νωρίς το εντόπισαν!
Σοκ προκαλεί η αναφορά στο βιβλίο της ιστορίας της τέχνης της Γ΄ Λυκείου στα Γλυπτά του Παρθενώνα για τα οποία αναφέρει πως δεν εκλάπησαν, αλλά μεταφέρθηκαν από τον λόρδο Έλγιν. Την αποκάλυψη έκανε ο υποψήφιος βουλευτής Α ΄ Θεσσαλονίκης, κ. Κουράκης ο οποίος σημειώνει πως στο βιβλίο της Ιστορίας της Τέχνης αναφέρει χαρακτηριστικά: “όμως με την μεταφορά των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αγγλία από το Λόρδο Έλγιν, το 1806, για πρώτη φορά οι καλλιτέχνες των Ευρωπαϊκών Χωρών μπόρεσαν να δουν και να θαυμάσουν από κοντά έργα της ακμής της Ελληνικής γλυπτικής””. Μετά από αυτή την αποκάλυψη, αποσύρεται από το προσεχές έτος το βιβλίο της Ιστορίας της Τέχνης της Γ’ Λυκείου μετά τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν για το γεγονός ότι η κλοπή των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Λόρδο Έλγιν παρουσιάζεται ως «μεταφορά». «Πρόκειται για τερατώδη διατύπωση. Είναι βιβλίο που εκδόθηκε το 2003. Έδωσα εντολή στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), να προχωρήσει άμεσα στην αποστολή πρότασης προς την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για οδηγίες διδασκαλίας, ώστε οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν το μάθημα “Ιστορία της Τέχνης της Γ’ Λυκείου”, να δίνουν τις ορθές πληροφορίες προς τους μαθητές. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, επισήμανε ότι η διατύπωση για την ιστορία του γλυπτού διακόσμου του Παρθενώνα διαστρεβλώνει την ιστορική πραγματικότητα, καθώς αναφέρεται αποκλειστικά στη μεταφορά των γλυπτών στην Αγγλία, χωρίς να επισημαίνεται ότι αποτέλεσαν προϊόν υφαρπαγής. «Το ίδιο ισχύει και τον χαρακτηρισμό των γλυπτών ως “μαρμάρων”» αναφέρει σε δήλωσή του. Το εγχειρίδιο Ιστορία της Τέχνης εγκρίθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν εισάχθηκε στο πρόγραμμα σπουδών του Γενικού Λυκείου, ως μάθημα επιλογής. Παράλληλα, ο κ.Δερμεντζόπουλος άφησε αιχμές για το γεγονός ότι το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα κατά την προεκλογική περίοδο. «Απορίες δημιουργεί η “σπουδή” ορισμένων να “αποκαλυφθούν” μέσω ανακοινώσεων εν μέσω προεκλογικής περιόδου “πλήγματα στην ιστορική και πολιτιστική συνείδηση όλων των Ελλήνων πολιτών: αλλά και προσπάθεια να “υπονομευθεί” το αίτημα της Ελλάδας να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα εκεί όπου πραγματικά ανήκουν» σημείωσε.

er

Τι μας φταίει; Το δημόσιο ή ο τουρισμός;
Όταν ρωτήθηκε ο Π. Καμμένος για το δημόσιο και τη διαχείρισή του, απάντησε: “Δεν είναι το δημόσιο. Εγώ αυτό που βλέπω είναι το εξής: Ξέρω καλά το τι γίνεται με την κρουαζιέρα και τον τουρισμό. Λοιπόν, ο μονός ο espresso εδώ που καθόμαστε τώρα και κάνουμε τη συνέντευξη έχει 3 ευρώ. Ο Αυστριακός τουρίστας που θα έρθει από τη Βιέννη, στο Zacher θα τον πληρώσει 1,20. Εδώ λοιπόν βλέπουμε ότι αντί να φέρουμε τον τουρίστα και να τον κρατάμε στην Ελλάδα, τον διώχνουμε. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας τουριστικός προορισμός που δεν είναι μόνο για 2 μήνες, αλλά να γίνει παράλληλα και ένας οικονομικός παράδεισος. Οπως είναι η Καραϊβική για τους Αμερικάνους όπου πάνε και ψωνίζουνε: Yπάρχουν ειδικές ζώνες όπου αλλού είναι φτηνά τα καλλυντικά, αλλού είναι φτηνά τα κοσμήματα, αλλού είναι φτηνά τα ρούχα. H Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί όλη- η παραμεθόριος και η νησιωτική Ελλαδα- σε έναν οικονομικό παράδεισο. Από την κρουαζιέρα έρχονται εκατομμύρια άνθρωποι πλέον. Ο μόνος προορισμός που έχει μείνει ανοικτός- εκτός πολέμου- είναι η Ελλάδα. Αντί λοιπόν να έρχεται ο τουρίστας και να κατεβαίνει να ψωνίζει ένα μαχαίρι κρητικό και ένα μικρό κουτάκι μέλι, γιατί να μην ανοίξουμε πάλι τα κοσμηματοπωλεία, όπως ο Ζολώτας και ο Λαλαούνης, ή ο Σιστοβάρης που πουλούσε γούνες, ή όλοι οι καταπληκτικοί γουνοποιοί της Καστοριάς, και να έρχονται εδώ πέρα με πολύ χαμηλή φορολογία και οι τουρίστες να ψωνίζουνε με κάτω από το 50% της αξίας που θα αγοράζανε από την πατρίδα τους”.

Μόνο για ολίγους.. το επίδομα ανεργίας
Μόλις 36.000 άτομα, σε σύνολο 496.702 μακροχρόνια ανέργων, που είναι επίσημα εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, έλαβαν το 2014 το επίδομα μακροχρόνια ανέργων που έχει θεσπιστεί γι’ αυτή την πολύ ειδική κατηγορία πολιτών. Ένα επίδομα που αντιστοιχεί σε 200 ευρώ το μήνα, χορηγήθηκε μόλις στο 7,24% του συνόλου των μακροχρόνια ανέργων. Αυτό σημαίνει ότι οι υπόλοιποι 460.000 μακροχρόνια άνεργοι, επειδή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν ούτε αυτό το πενιχρό, αλλά πολύ σημαντικό για την επιβίωσή τους, βοήθημα, έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Όλα αυτά ενώ μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή εκείνοι που βρίσκονται χωρίς δουλειά πάνω από 12 μήνες είναι πια, σχεδόν το 75% του συνόλου των ανέργων της χώρας. Μάλιστα, οι μισοί εξ αυτών έχουν μείνει χωρίς δουλειά, για χρονικό διάστημα άνω των 2 ετών. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που αφορούν τον Οκτώβριο 2014, οι άνεργοι έφτασαν το 1.016.177 άτομα, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 48.077 ατόμων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου